Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ηγέτης της επόμενης μέρας

Δημοφιλή

Ο Ινγκι Ινγκασον συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ και αποτελεί ένα από τα τελευταία κομμάτια της φουρνιάς του νταμπλ, ίσως και τον μοναδικό που θα συνεχίσει στον Δικέφαλο και την επόμενη σεζόν.

Στην αναμέτρηση απέναντι στον Άρη, ο Ίνγκασον φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, και αυτό δεν έγινε μόνο λόγω παλαιότητας. Ο «Ίνγκι» αποτελεί μια ηγετική φυσιογνωμία, όχι μόνο για τη γραμμή στην οποία αγωνίζεται. Βάσει ιδιοσυγκρασίας, το περιβραχιόνιο θα έφτανε νομοτελειακά στο αριστερό χέρι του Ισλανδού.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η ομιλία του πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Άρη αποτελεί αγωνιστική στάση ζωής για τον Ίνγκασον, και αυτό μετέφερε και στους συμπαίκτες του: «Άνθρωποι που ζουν γύρω μας και μας φροντίζουν μας έχουν πει τι σημαίνουν αυτά τα ματς. Μπαίνουμε μέσα και δεν βγαίνουμε αν δεν τα κερδίσουμε, αν δεν πεθάνουμε προσπαθώντας. Φτάνει παιδιά. Εμείς που είμαστε εδώ ξέρουμε ότι αξίζουμε περισσότερα. Και αυτά τα ματς θα μας πάνε εκεί που πρέπει. Δεν έχουν καμία τύχη όταν είμαστε όλοι μαζί». Λόγια καρδιάς, λόγια εμψυχωτικά, αλλά όσοι γνωρίζουν τον Ίνγκασον, μπορούν να κάνουν εικόνα στο μυαλό τους το ύφος και το βλέμμα του την ώρα της ομιλίας, χωρίς να δουν το βίντεο αυτής

ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Σβέριρ Ίνγκασον έφτασε τα 14 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τα έξι εξ’ αυτών να είναι σε ντέρμπι. Ο Ισλανδός έχει σκοράρει δυο φορές εναντίον του Ολυμπιακού, δυο εναντίον τον Παναθηναϊκού, και το βράδυ της Τετάρτης πέτυχε το δεύτερό του γκολ εναντίον του Άρη. Μόνο η ΑΕΚ του έχει «ξεφύγει».

ΕΞΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΚΟΛ

Αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία στα γκολ του Ίνγκασον, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια έχει να κάνει με το γεγονός πως όλα τα γκολ έχουν έρθει σε σημείο που αλλάζουν τις ισορροπίες του κάθε αγώνα. Κανένα από αυτά δεν αφορούσε αύξηση του προβαδίσματος. Τα δυο γκολ εναντίον του Ολυμπιακού είχαν δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Από τα δυο γκολ κατά του Παναθηναϊκού, το ένα είναι γκολ ισοφάρισης και το άλλο γκολ νίκης. Αντίστοιχα, το ίδιο έχει συμβεί και με τα γκολ εναντίον του Άρη, με το πρώτο να είναι γκολ μείωσης του σκορ, με το οποίο ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο ματς (και εν τέλη ισοφάρισε) και το δεύτερο το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης της 4ης Ιανουαρίου. Το ξεχωριστό στο τελευταίο του τέρμα είναι πως είναι το πρώτο το που πετυχαίνει ως αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση για τον Σβέριρ Ίνγκασον. Οι δύο πλευρές κλήθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν το θέμα της ανανέωσης. Η πρόταση που θα έκανε ο ΠΑΟΚ θα έδειχνε και τον τρόπο σκέψης των ασπρόμαυρων. Ο Σβέριρ Ίνγκασον βρέθηκε στην Τούμπα έχοντας κλείσει τα 25 του και στα 28 του είχε μπροστά του ίσως το πιο σημαντικό συμβόλαιο της καριέρας του. Και ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να του το προσφέρει, βλέποντας στο πρόσωπό του μια εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Πλέον, έχοντας κλείσει τα 29, αποτελεί τη βάση της άμυνας του ΠΑΟΚ, πλαισιωμένος από ποδοσφαιριστές όπως οι Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Λύρατζης και Τσαούσης, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε επίπεδο πρωταθλητισμού ως βασικά στελέχη μιας ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν παραφράσει κάποιος το «δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις», υπάρχει και το «δείξε μου τις προσωπικότητές σου να σου πω πόσο θα… αντέξεις στον πρωταθλητισμό». Ο Ίνγκασον ανανέωσε και ως ποδοσφαιριστής προσωπικότητα, που κάθε ομάδα θέλει στα αποδυτήρια της, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τον μεγαλύτερο ηλικιακά στη γραμμή στην οποία αγωνίζεται.


Τελευταία νέα

Με πρώην του ΠΑΟΚ η Ζαλγκίρις είναι πρώτη!

Με πρώτο σκόρερ τον Ντεμέτρι Ρίβερς η Ζαλγκίρις Κάουνας κέρδισε εύκολα με 102-78 τη Νεβέζις για τη λιθουανική λίγκα...

Στην ίδια κατηγορία