Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο «αγώνας» των δανεικών για διάκριση

Δημοφιλή

Οι μέχρι τώρα επιδόσεις των Χάρη Τσιγγάρα, Γιώργου Κούτσια, Γιώργου Βρακά, Παναγιώτη Τζίμα και Λούκας Τέιλορ και οι προοπτικές τους για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η δημιουργία από πέρσι της δεύτερης ομάδας μείωσε αισθητά τον αριθμό των δανεικών παικτών του ΠΑΟΚ σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Τη φετινή σεζόν συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, με τον καθένα απ’ αυτούς να συνιστά μια σχεδόν ξεχωριστή περίπτωση από τις άλλες.

Την 1η Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί ο δανεισμός του Χάρη Τσιγγάρα στην Τουλούζ. Η συμφωνία με τη γαλλική ομάδα προβλέπει οψιόν αγοράς στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ συν 20% ποσοστό μεταπώλησης (το συμβόλαιο συνεργασίας του παίκτη με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025). Για τον 22χρονο κεντρικό χαφ θεωρήθηκε μια καλή ευκαιρία να δοκιμαστεί σε ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με το ελληνικό, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλά για αυτόν. Οι τραυματισμοί και μια χειρουργική επέμβαση είχαν ως αποτέλεσμα να μην έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο στο γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο θα επαναρχίσει σε δέκα ημέρες (Τετάρτη 28 του μηνός). Η Τουλούζ βρίσκεται σχεδόν στη μέση της κατάταξης (12η), αλλά με δεκαέξι βαθμούς βρίσκεται μόλις τρεις μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Βασικός στο πρώτο ματς της σεζόν εναντίον της Λέφσκι στη Σόφια (έπαιξε και στη ρεβάνς της Τούμπας), ο Γιώργος Κούτσιας παραχωρήθηκε δανεικός στο Βόλο, αφού νωρίτερα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Ο 19χρονος επιθετικός αγωνίζεται μονίμως ως αλλαγή στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τη θεσσαλική ομάδα (δέκα συμμετοχές-ένα γκολ), αντικαθιστώντας κατά κανόνα τον Σέρβο Οζέγκοβιτς, που είναι ο βασικός φορ. Στη μοναδική μέχρι τώρα παρουσία του στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας-στο ματς κυπέλλου με τον Ιωνικό-ο διεθνής επιθετικός σκόραρε τα δύο από τα τέσσερα γκολ στη νίκη-πρόκριση του Βόλου.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Βασικό στέλεχος του Λεβαδειακού είναι ο Γιώργος Βρακάς (φωτ.). Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός συνέβαλε πέρσι στον προβιβασμό των Βοιωτών και το καλοκαίρι ανανεώθηκε ο δανεισμός του, προκειμένου να κάνει ουσιαστικά την πρώτη του σεζόν σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ (πριν δύο χρόνια, επί Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο, είχε κάνει δύο συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ). Με δώδεκα παρουσίες στο φετινό πρωτάθλημα (οι έντεκα από αυτές είναι στο αρχικό σχήμα), ο Βρακάς έχει βάλει τα δυνατά του, προκειμένου το καλοκαίρι να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο με το Δικέφαλο.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑ

Πέρσι ο Παναγιώτης Τζίμας είχε μια «γεμάτη» σεζόν με τον ΠΑΟΚ Β΄ (30 συμμετοχές-επτά γκολ), το καλοκαίρι συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία, μέχρι που τελικά αποφασίστηκε ο δανεισμός του στον ΠΑΣ Γιάννινα. O 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει σταθεί άτυχος, από την άποψη ότι έχει «πέσει» στην κακή χρονιά του ΠΑΣ, με τον οποίο μετρά δώδεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα (οι έξι ως βασικός και οι άλλες ως αλλαγή). Το συμβόλαιο του με το Δικέφαλο έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΪΛΟΡ

Εστω και αργά το περασμένο καλοκαίρι (23 Αυγούστου) βρέθηκε λύση για την αποχώρηση του Λούκας Τέιλορ από το ρόστερ. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος μπακ επέστρεψε στην εμπόλεμη Ουκρανία για να αγωνιστεί ως δανεικός με τη Σαχτάρ. Στη συμφωνία με την ομάδα του Ντόνετσκ προβλέπεται υποχρεωτική αγορά στο τέλος της σεζόν (το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ και για την επόμενη περίοδο), εφόσον ο Τέιλορ αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια της Σαχτάρ. Ο λατινοαμερικάνος αμυντικός μετρά ήδη δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ουκρανίας (η Σαχτάρ είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Ντνίπρο),ενώ είχε και την εμπειρία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (πέντε παρουσίας στα ματς με Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Σέλτικ). Η Σαχτάρ συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου το Φεβρουάριο θα παίξει με τη Ρεν.


Τελευταία νέα

Η γκολάρα του Ντεσπόντοφ πήρε βραβείο!

Tην, έξοχη, εκτέλεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέδειξαν ως το κορυφαίο γκολ του Μαρτίου οι φίλοι του...

Στην ίδια κατηγορία