Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα εποχή με παλιό γνώριμο

Δημοφιλή

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ΠΑΟΚ και Φώτης Τακιανός είχαν… ανοιχτούς λογαριασμούς! Το πλήρωμα του χρόνου, έφερε ξανά τον 53χρονο προπονητή στον Δικέφαλο, με τον ίδιο να δείχνει αποφασισμένος να… πάρει πίσω όσα του στέρησε η ατυχία στην πρώτη του θητεία στην ομάδα και να αλλάξει… level!

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Το καλοκαίρι του 1993, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έψαχνε έναν Έλληνα πλέι μέικερ για να πλαισιώσει τους Τζον Κόρφα και Νίκο Μπουντούρη. Η επιλογή του 24χρονου τότε Φώτη Τακιανού από τον Μακεδονικό, έμοιαζε ιδανική. Δεν ήταν άλλωστε και πολύ συνηθισμένο εκείνη την εποχή ένας ποϊντ γκαρντ ύψους 1,95 με έφεση στο σκοράρισμα.

Η συμμετοχή του Τακιανού βέβαια σε εκείνη την… υπερομάδα, δεν ήταν μεγάλη. Ωστόσο, ο ίδιος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην ευρεία νίκη εις βάρος της Σαμάρα στο «Αλεξάνδρειο», πριν υποστεί ρήξη χιαστών! Το αποκορύφωμα της ατυχίας του; Το γεγονός πως δεν ταξίδεψε καν στην Τεργέστη για τον αξέχαστο τελικό με τη Στεφανέλ, σε αντίθεση με τους νεαρούς τότε Στογιάκοβιτς και Ρέλιτς, καθώς ακόμα δεν είχε… αποχωριστεί τις πατερίτσες!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΤΥΧΙΑ!

Αφού στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη, ο Φώτης Τακιανός επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006, αρχικά ως συνεργάτης του Μπάνε Πρέλεβιτς στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και μετέπειτα στο πλευρό του Κώστα Πιλαφίδη, όταν ο «Τίγρης» ανέλαβε χρέη τζένεραλ μάνατζερ.

Τελικά, ο Θεσσαλονικιός προπονητής «μετακόμισε» στο Πανόραμα και συνδύασε την πρώτη του αποστολή ως «πρώτος» τεχνικός με την άνοδο της ομάδας στην Α2, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά την οδήγησε στα «σαλόνια» της Α1!

Και πάλι ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα! Το καλοκαίρι του 2008, το Πανόραμα συγχωνεύτηκε με την Καβάλα, η ομάδα «μετακόμισε» στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και οι άνθρωποί της προτίμησαν τον πιο έμπειρο Κώστα Πιλαφίδη, με τον Φώτη Τακιανό να αναλαμβάνει τελικά το Ρέθυμνο στην Α2!

«ΕΠΑΝΝΕΝΩΣΗ» ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΣΛΑΦΤΣΑΚΗ!

Από το Ρέθυμνο μέχρι τη Λάρισα, την οποία οδήγησε πέρσι μέχρι τα ημιτελικά της Basket League, πανηγύρισε μαζί της δύο νίκες εις βάρος του Παναθηναϊκού και κέρδισε τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, ο Φώτης Τακιανός εργάστηκε σε ΚΑΟΔ, ΟΦΗ, Δόξα Λευκάδας, Μπασκίμι Κόσοβο, Τρίκαλα, Απόλλων Λεμεσού, Σπορτς Κλαμπ Ντόχα και Ραχοβίτσι Κόσοβο.

Στον ΠΑΟΚ δε, συνάντησε ξανά τον Βαγγέλη Μαργαρίτη με τον οποίο συνυπήρξαν με απόλυτο πετυχημένο τρόπο στον ΚΑΟΔ τη σεζόν 2010-11, κερδίζοντας την άνοδο στην Α1, αλλά και τον Διαμαντή Σλαφτσάκη με τον οποίο συνεργάστηκε στα Τρίκαλα τη σεζόν 2017-18!

ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ… AGAINST MODERN ΜΠΑΣΚΕΤ!

Σε γενικές γραμμές, ο Φώτης Τακιανός είναι ένας προπονητής της… παλιάς σχολής, δηλαδή να καθοδηγεί ομάδες στις οποίες οι «ψηλοί» έχουν ενεργό ρόλο και δεν περιορίζονται στο ανοίγουν χώρο στους γκαρντ για να σουτάρουν μόνο τρίποντα!

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα επιδιώξει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ τους Νέιτ Ρένφρο, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Δημήτρη Κακλαμανάκη και Διαμαντή Σλαφτσάκη, έχοντας παράλληλα ως πρωταρχικό στόχο να… σφίξει την «ασπρόμαυρη» άμυνα!

Προηγούμενο άρθροO πιο συνεπής στα ντέρμπι
Επόμενο άρθροΠρέπει να μείνει


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία