Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

O πιο συνεπής στα ντέρμπι

Δημοφιλή

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κι οι θέσεις των πλέι οφ έχουν «κλειδώσει».

Παρουσιάζει, συνεπώς, ενδιαφέρον η σύγκριση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των πέντε «μεγάλων», έστω κι αν υπολείπεται η διεξαγωγή ενός ακόμη ντέρμπι (ΑΕΚ-Ολυμπιακός).

Σ’ αυτήν, λοιπόν, την «ειδική» βαθμολογία ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς, αφού έχουν φθάσει τους δεκατέσσερις, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ. Από απόσταση ακολουθούν τόσο ο Ολυμπιακός με επτά βαθμούς, όσο κι ο Αρης με τέσσερις.

Μπορεί τα παραπάνω ν’ αποτελέσουν έναν ασφαλή οδηγό για το τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια των πλέι οφ; Προφανώς κι όχι. Από την άλλη, όμως, η «συμπεριφορά» κι η αποτελεσματικότητα ή μη των «μεγάλων» στα μέχρι τώρα μεταξύ τους παιχνίδια μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ ανάλογα συμπεράσματα.

Το ενθαρρυντικό, αν μη τι άλλο, για τον ΠΑΟΚ είναι ότι βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις του στα ντέρμπι στη διάρκεια του δεύτερου γύρου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο πρώτο. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος η ομάδα του Λουτσέσκου είχε χάσει και από τον Παναθηναϊκό (1-2 στην Τούμπα) και από την ΑΕΚ (2-0), έχοντας φέρει ισοπαλία (0-0) με τον Αρη στο «Βικελίδης» και έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό με 2-1 στο «Καραϊσκάκης». Από τη φτωχή συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, ανέβηκε στους δέκα βαθμούς στα αντίστοιχα ντέρμπι, που διεξήχθησαν μετά τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ: νίκες στην Τούμπα κόντρα σε Αρη (1-0) και ΑΕΚ (2-0), νίκη και στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού (3-0) και με μοναδική απώλεια το 0-0 της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αντιστρόφως ανάλογη πορεία είχε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μάζεψαν δέκα βαθμούς στα ντέρμπι του α΄ γύρου (2-1 την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Αρη και 1-1 με τον Ολυμπιακό), ενώ μετρούν μόνο ένα τρίποντο στο δεύτερο γύρο (2-1 τον Αρη), έχοντας χάσει και από ΑΕΚ (1-0) και από ΠΑΟΚ (0-3), φέρνοντας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (0-0). Πιο σταθερή είναι η πορεία της ΑΕΚ, που συγκέντρωσε επτά βαθμούς στα ντέρμπι πριν τις γιορτές και άλλους έξι μετά την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα, που έχει υστερήσει φέτος σε μεγάλο βαθμό στα ντέρμπι είναι ο Ολυμπιακός, μια και μετρά μόλις μία νίκη (1-0) τον Αρη σε επτά ντέρμπι.

Οσο για τον Αρη, άρχισε φέτος τα ντέρμπι με τέσσερις βαθμούς (0-0 με ΠΑΟΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό), αλλά στη συνέχεια έχασε και τα έξι, που ακολούθησαν και με το σε βάρος του 10-1 συντελεστή τερμάτων.


Τελευταία νέα

Ο Κούγιας… βγήκε μπροστά για την υπόθεση των χούλιγκαν

Δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας. Κατά τη διάρκεια αυτών ανέφερε πως...

Στην ίδια κατηγορία