Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Να σπάσει επιτέλους το ρόδι!

Δημοφιλή

Σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ θ΄ αντιμετωπίσει για 8η φορά εκτός έδρας την ΑΕΚ για τα πλέι οφ. Και σε καμία από τις προηγούμενες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το τρίποντο.

Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν τέσσερις ήττες, ενώ τα άλλα τρία παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Πάντως, όλες οι ισοπαλίες για τον ΠΑΟΚ είχαν έντονο «άρωμα» νίκης…

H πρώτη φορά, που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ για τα πλέι οφ, ήταν στις 20 Μαΐου 2009. Τρεις ημέρες νωρίτερα η Ενωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε περάσει με νίκη 1-0 από την Τούμπα, αποτέλεσμα που είχε περιορίσει κατά πολύ τις ελπίδες της ομάδας του Φερνάντο Σάντος για κατάκτηση της πρώτης θέσης (μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ είχε μείνει 3ος στην ειδική κατάταξη με έξι βαθμούς έναντι εννέα του Παναθηναϊκού και οχτώ της ΑΕΚ).

Ο Πορτογάλος προπονητής, που είχε ν’ αντιμετωπίσει και τις σημαντικές απουσίες των Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς και Κονσεϊσάο, είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ μόλις από το 9΄ με το γκολ του Τζιμπούρ (στην αρχή της φάσης είχε γίνει χέρι από τον Καφέ, που δεν είχε υποδειχτεί). Στο 35΄ ο Ιβιτς είχε ισοφαρίσει, αλλά τα πάντα στο παιχνίδι είχαν κριθεί στα έξι τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτα με το 2-1 του Μπλάνκο (39΄) και στη συνέχεια με την αποβολή του Σορλέν (45΄), στον οποίο ο Κάκος είχε δείξει σε μια φάση δύο κίτρινες κάρτες (το τελικό 3-1 είχε διαμορφωθεί από τον Σκόκο στο 60΄). Στο μαρκάρισμα του Γάλλου πάνω στο Σκόκο, ο Κερκυραίος διαιτητής έδειξε αδικαιολόγητα κίτρινη στον Σορλέν, ο οποίος, αμέσως μετά, «πλήρωσε» την κίνησή του να χειροκροτήσει ειρωνικά τον Κάκο.

Στον ΠΑΟΚ, πάντως, είχε αρχίσει ήδη ο προγραμματισμός για τη σεζόν, που θ’ ακολουθούσε. Ετσι, δύο ημέρες πριν το ματς του ΟΑΚΑ είχε επέλθει οριστική συμφωνία με τη Ρεν για την απόκτηση του Σορλέν (μέχρι τότε o Γάλλος χαφ αγωνίζονταν ως δανεικός), ενώ δύο ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι Ζαγοράκης, Βρύζας και Γκαγκάτσης έρχονται σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Εργοτέλη στο Ηράκλειο για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη.

*Το ντέρμπι των δύο Δικεφάλων για τη σεζόν 2009-10 είχε διεξαχθεί στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ έμπαινε στο μίνι πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς έναντι ενός της ΑΕΚ (με τέσσερις ο Ολυμπιακός και χωρίς βαθμό ο Αρης), για αυτό και η «λευκή» ισοπαλία στο ματς της 28ης Απριλίου 2010 (τρεις ημέρες νωρίτερα οι Γκαρσία, Ίβιτς και Βιεϊρίνια είχαν βραβευτεί για τη συμμετοχή τους στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος) ήταν ένα αποτέλεσμα περισσότερο βολικό για τους φιλοξενούμενους (δεν είχαν ρισκάρει και πολλά πράγματα επιθετικά). Κι αυτό φάνηκε στη μετέπειτα εξέλιξη των πλέι οφ, στα οποία η ομάδα του Σάντος είχε εξασφαλίσει την πρωτιά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι περίπου δέκα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν αποδοκιμάσει την ομάδα τους για την κακή εμφάνιση.

ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε αρχίσει τα πλέι οφ της περιόδου 2010-11 με δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς (και οι δύο με 2-1, επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και επί του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο), όμως στο ντέρμπι της 15ης Μαΐου 2011 κόντρα στην ΑΕΚ προσγειώθηκε ανώμαλα στο Ολυμπιακό στάδιο, χάνοντας με 3-0.

Παίζοντας χωρίς τους τραυματίες Ιβιτς και Βιεϊρίνια, οι «ασπρόμαυροι» έμειναν πίσω στο σκορ ήδη από το 21΄ με το γκολ του Δέλλα, ενώ δέχτηκαν άλλα δύο τέρματα στο β΄ ημίχρονο από τον Ντιόπ (47΄, 67΄). Ο Αφρικανός φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ σε 24 ματς πρωταθλήματος, καταγράφοντας στο ενεργητικό του τρία γκολ, όλα σε βάρος του ΠΑΟΚ (είχε σκοράρει και στο 4-0 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος)!

ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ…

Ο αγώνας για τα πλέι οφ της σεζόν 2011-12 ήταν για την 5η αγωνιστική. Τα… σπουδαία, όμως, είχαν συμβεί τρεις ημέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, όταν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 2-0 τον ΠΑΟΚ (στο 71΄, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0, δεν καταλογίστηκε πέναλτι στην ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ), με αποτέλεσμα να προσπεράσει το Δικέφαλο στη βαθμολογία. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρουσιάστηκε απογοητευμένη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, χάνοντας με 2-0 (33΄ Λυμπερόπουλος, 85΄ Λεονάρντο). Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης Κουκουλάκης απέβαλε διαδοχικά με δεύτερη κίτρινη κάρτα τους Γκαρσία (65΄) και Φωτάκη (78΄).

ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ «Χ»

Η ισοπαλία (χωρίς σκορ) για την 5η αγωνιστική των πλέι της σεζόν 2015-2016 ήταν σαν… νίκη για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί πριν το παιχνίδι της 29ης Μαΐου 2016, η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς (με τρεις νίκες και μία ισοπαλία) μετρούσε δέκα βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ (με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Παναγιωτάρα, που είχε διαδεχτεί τον επίσης… υπηρεσιακό Στέλιο Μανωλά) ακολουθούσε με οχτώ.

Ο αγώνας στο Ολυμπιακό στάδιο πήγε να «στραβώσει» για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κομίνης στο 32΄ απέβαλλε τον Τζαβέλλα. Η αριθμητική ισορροπία, πάντως, αποκαταστάθηκε τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν και η ΑΕΚ(είχε στεφθεί κυπελλούχος εκείνη τη σεζόν, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό με 2-1) έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Πέκχαρτ (οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, με τους Ροντρίγκεζ και Αραβίδη). Δύο ημέρες αργότερα, ο ΠΑΟΚ αναδεικνύονταν ισόπαλος 1-1 στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό και κατακτούσε την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε θέση ισχύος πριν το ντέρμπι της 28ης Μαΐου 2017, μια και στα πρώτα τέσσερα ματς των πλέι οφ είχε απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Εφυγε, ωστόσο, ηττημένος από το Ολυμπιακό στάδιο με 1-0 (42΄ Μπακασέτας), ολοκληρώνοντας το ματς και με δέκα παίκτες (αποβολή Μαλεζά στο 89΄). Τρεις ημέρες αργότερα, έχανε στην Τούμπα και από τον Παναθηναϊκό με 3-2 στον «τελικό» της πρώτης θέσης. Βέβαια, όλα εκείνα αποδείχτηκαν άνευ σημασίας για τον ΠΑΟΚ, μια και του αφαιρέθηκαν έξι βαθμοί για τα επεισόδια οπαδών του στον τελικό κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΣΕ

Το περσινό ραντεβού των δύο Δικεφάλων ήταν στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Το ματς της 15ης Ιουλίου 2020 ήταν για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και, ουσιαστικά, επρόκειτο να κρίνει τη δεύτερη θέση, που θα οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. O ΠΑΟΚ είχε 71 βαθμούς (πέντε ημέρες νωρίτερα το CAS είχε αποφασίσει την επιστροφή των επτά βαθμών, που του είχαν αφαιρέσει τα εγχώρια δικαιοδοτικά όργανα για το-ανύπαρκτο- της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη), προερχόμενος και από την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0. Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε 68 βαθμούς, συνεπώς ήθελε πάση θυσία το τρίποντο.

Ο αγώνας στο Ολυμπιακό στάδιο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν προσκομίσει δώδεκα κάρτες υγείας παικτών, που δεν είχαν ανανεωθεί, με συνέπεια η ΑΕΚ να διατηρούσε το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 48ωρου. Μια ημέρα μετά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπαιρνε την απόφαση να μην καταθέσει ένσταση, την ώρα που η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Σαραϊδάρη (γενικός αρχηγός) και Παπασούλη (γιατρός).

Τέσσερις ημέρες αργότερα, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έμενε στο 0-0 με τον Αρη στην Τούμπα, κατακτώντας το εισιτήριο για το β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία