Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Να μην κάνει το λάθος ο ΠΑΟΚ…»

Δημοφιλή

Ο Ιβάν Ρούσεφ ήρθε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το 2000 σε ηλικία 21 ετών για να παίξει στο Αιγάλεω και από τότε παραμένει μόνιμος κάτοικος της χώρας μας, έχοντας αγωνιστεί-σ’ επίπεδο Α΄ κατηγορίας-σε Αθηναϊκό, ΑΕΚ και Λεβαδειακό.

Ο βετεράνος μεσοεπιθετικός, που θήτευσε και στη Β΄ κατηγορία με τους Απόλλωνα Σμύρνης, Διαγόρα, Τρίκαλα, ΟΦΗ, Πιερικό και Δόξα Δράμας (στη Γ΄ κατηγορία έπαιξε με τον Πανελευσινιακό), είναι από τους καταλληλότερους για να μιλήσει για τις επικείμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Λέφκσι Σόφιας.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το αντίστοιχο της Βουλγαρίας;

«Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο δυναμικό και πιο γρήγορο, διαθέτοντας και πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Βουλγαρία, μ’ εξαίρεση τη Λουντογκόρετς, που έχει κάνει την εμφάνισή της και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Από πλευράς ανταγωνισμού σε επίπεδο κορυφής;

«H Λουντογκόρετς είναι κυρίαρχη στη Βουλγαρία, έχοντας κατακτήσει τα έντεκα τελευταία πρωταθλήματα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν εδρεύει στην πρωτεύουσα, αλλά σε μια πόλη όπως είναι, παραδείγματος χάρη, το Αγρίνιο στην Ελλάδα. Είναι ένα… θαύμα αυτό που έχει καταφέρει, να έχει αφήσει πίσω της δηλαδή τις παραδοσιακές δυνάμεις της Βουλγαρίας, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και τη Λέφσκι Σόφιας. Βέβαια, δεν είναι τυχαίες οι συνεχόμενες επιτυχίες της, μια και έχει επενδύσει αρκετά χρήματα όλα τα τελευταία χρόνια. Δικαιολογημένα, λοιπόν, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή».

Η Λέφσκι παραμένει η λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας;

«Μαζί με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι οι πιο δημοφιλείς ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πολύ από την αίγλη τους, κάτι που φρόντισε να εκμεταλλευτεί η Λουντογκόρετς. Bέβαια, από πέρσι έχει γίνει μια νέα αρχή στη Λέφσκι, με τους Νάσκο Σιράκοφ και Στανιμίρ Στοΐλοφ, που είχαν κάνει σπουδαία καριέρα και ως παίκτες στην ομάδα, να ηγούνται της νέας προσπάθειας. Πρόκειται για «βαριά» ονόματα, συμβάλλοντας στην άνοδο της Λέφσκι και την κατάκτηση του κυπέλλου στην περσινή σεζόν. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει τη Λέφσκι σε καλό φεγγάρι και το παιχνίδι, ειδικά στη Σόφια, θα είναι δύσκολο για αυτόν. Βέβαια, ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα πάρει την πρόκριση. Αλλά αν υποτιμήσει τη Λέφσκι, θα το πληρώσει».

Πέρα από τον ενθουσιασμό για την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δύο χρόνια απουσίας, τι άλλο θα έχει να επιδείξει η Λέφσκι στα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ;

«Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος που διανύουμε, αυτή δηλαδή της προετοιμασίας, είναι κάπως περίεργη, με την έννοια ότι σχεδόν όλες οι ομάδες ακόμη ψάχνονται. Η Λέφσκι δεν διακρίνεται τόσο για τις μονάδες που διαθέτει, αλλά βασίζεται στο σύνολο των παικτών της. Θα έλεγα ότι ούτε η Λέφσκι, ούτε ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη έτοιμες σαν ομάδες, με τους προπονητές τους να βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών. Σίγουρα, όμως, μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρων παιχνίδι το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης».

Βλέπετε να υπάρχουν αναλογίες στο ζευγάρι της Λέφσκι και του ΠΑΟΚ με το αντίστοιχο περσινό της Λουντογκόρετς και του Ολυμπιακού;

«Όταν με είχαν ρωτήσει πέρσι για το ποιος θα προκρίνονταν, είχα χρίσει φαβορί τον Ολυμπιακό. Είχα συμπληρώσει, ωστόσο, ότι θα κινδύνευε σοβαρά αν δεν αξιολογούσε σωστά τη Λουντογκόρετς, μια ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία στα τελευταία χρόνια. Λέω, λοιπόν, ότι κι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, αν θέλει να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Είναι βέβαιο ότι θα κάνει μεγάλος λάθος αν υποτιμήσει τη Λέφσκι».

Τι ατμόσφαιρα θα συναντήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην έδρα της Λέφσκι;

«Η Λέφσκι στηρίζεται στην έδρα της. Εχει πολυπληθές και θερμό φίλαθλο κοινό, που ανυπομονεί για το παιχνίδι της Πέμπτης. Αρα, οι παίκτες της θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παλμό και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων τους. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι μια έμπειρη ομάδα, οι παίκτες του έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο και δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούν αρνητικά».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΝέα αρχή για Ουαγκέ
Επόμενο άρθροΞανά στη Βουλγαρία


Τελευταία νέα

«Επιστρέψαμε σε… εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Για τον τρίτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, επικρατώντας με 26-19 και με 2-1 νίκες, έχοντας «καρπωθεί» την πρόκριση...

Στην ίδια κατηγορία