Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με το πόδι στο γκάζι

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πρόσθεσε στο ματς κυπέλλου με την Καλαμάτα άλλη μια εμφάνιση σε υψηλά στάνταρ, με τον Βολιώτη να δείχνει πως… δεν σταμάτησε.

Η συζήτηση, που δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά όλες τις ομάδες που μπήκαν στη διακοπή των επίσημων υποχρεώσεων λόγω της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2022, δεν είναι άλλη από την αναζήτηση του τρόπου διατήρησης του αγωνιστικού ρυθμού. Για τον Δικέφαλο, το πρώτο σημείο αναφοράς είναι το παιχνίδι στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Αναλύοντας τα αγωνιστικά δεδομένα του ΠΑΟΚ των τελευταίων επτά αναμετρήσεων, ανεξάρτητα αν αυτές είχαν επίσημο ή φιλικό χαρακτήρα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός το έχει καταφέρει αυτό μέσα από την αγωνιστική του εικόνα, η οποία δεν αλλάζει, και παραμένει σε υψηλά στάνταρ.

ΜΟΝΙΜΗ ΠΗΓΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα, ο Κωνσταντέλιας αποτελούσε μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων Ο Βολιώτης μέτρησε τέσσερις ντρίμπλες, φτάνοντας ξανά στον μέσο όρο που έχει το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, ο «Ντέλιας» έχει μετρήσει 29 ντρίμπλες στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις, με τη λίστα των αγώνων να περιλαμβάνει τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, τρία φιλικά και ένα παιχνίδι για το κύπελλο Ελλάδας.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΟΥΤ

Αυτό που μένει να προσθέσει είναι η τελική προσπάθεια. Τα σουτ του είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού σε αυτό το διάστημα, και αυτό λόγω του τρόπου αλλά και του σημείου στο οποίο βρίσκεται εντός περιοχής με τη μπάλα στα πόδια. Τις περισσότερες φορές, ο Κωνσταντέλιας εφορμά από τα αριστερά με στόχο την πάσα «κλειδί» που θα οδηγήσει σε τελική προσπάθεια. Στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις, ο Κωνσταντέλιας μετρά τέσσερις πάσες κλειδιά και δυο κερδισμένα πέναλτι.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΑΦΑ

Ένα ακόμα κομμάτι της αγωνιστικής παρουσίας του Κωνσταντέλια αφορά τη συνεργασία του με τον Ράφα Σοάρες, τον παίκτη που παίζει στην πλάτη του και μαζί αποτελούν το δίδυμο της αριστερής πλευράς. Ο Πορτογάλος μπακ δείχνει να συνεργάζεται και να συνεννοείται με τον 119χρονο μεσοεπιθετικό. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση με τον Βόλο, εκεί που οι δυο τους μέτρησε δώδεκα συνεργασίας, με τις πέντε εξ’ αυτών στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ένα από τα ατού του Κωνσταντέλια στο διάστημα που έχει αγωνιστεί και μας «απασχολεί» έχει να κάνει με το γεγονός πως έχει βρει την ισορροπία ανάμεσα στις ατομικές και τις συνδυαστικές προσπάθειες. Ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζεται με το υπόλοιπο σύνολο τον έχει κάνει κομμάτι αυτού, κάτι που ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο το διάστημα που άρχισε να λογίζεται ως κομμάτι των αρχικών πλάνων. Και αυτό είναι το κομμάτι που κάνει τον Λουτσέσκου να τον βάζει στην εξίσωση. Και στις δύο περιπτώσεις είχε ποσοστό επιτυχίας στο 53%,

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Στην στατιστική καρτέλα του Κωνσταντέλια έχει καταγραφεί ένας μέσος όρος σχεδόν εννιά επιθετικών μονομαχιών ανά 90λεπτο σε αυτά τα επτά τελευταία παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί, με τον μέσο όρο επιτυχίας να είναι στο 44%, ένα ποσοστό ικανοποιητικό, που για πρώτο βήμα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί. Οι περισσότερες επιθετικές μονομαχίες που έχει δώσει φέτος καταγράφηκαν στις αναμετρήσεις με την Καλαμάτα για το κύπελλο και την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, στις οποίες είχε από 17. Με τον Κάλεντ Νάρεϊ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από 1,5 μήνα και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να προέρχεται από γεμάτες εμφανίσεις στο Μουντιάλ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έρχεται να δώσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου το δικαίωμα διαχείρισης την κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με βάση τις αγωνιστικές ανάγκες του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

Η φωτογραφία του Κοτάρσκι και το μέλλον

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ μια φωτογραφία του Ντομινίκ Κοτάρσκι με τον ατζέντη του Φεντερίκο Παστορέλο,...

Στην ίδια κατηγορία