Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η ευρωπαϊκή μάχη…

Δημοφιλή

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Αϊντχόφεν και της ΑΕΚ επί της Ζόρια κράτησαν ζωντανή την Ελλάδα στην μάχη για να βρεθεί και πάλι στην 15η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, έτσι ώστε από τη σεζόν 2022-23, να βγάζει και πάλι δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τις άλλες τρεις σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ…

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 17η θέση με 25.000 πόντοι, ενώ στην 15η θέση παραμένει η Κύπρος με 27.250 πόντους και στην 14η η Δανία με 25.375 πόντους. Στην 16η θέση είναι η Σερβία με 25.250 πόντους, αλλά συνεχίζει μόνο ο Ερυθρός Αστέρας και είναι σχεδόν απίθανο να διεκδικήσει τη θέση.

Επειδή Κύπρος και Δανία συνεχίζουν με μία ομάδα (Ομόνοια και Μίντιλαντ) κι αυτές οι ομάδες, δύσκολα θα πάρουν βαθμούς στους ομίλους, που βρίσκονται, στην πραγματικότητα η Ελλάδα με τις τρεις ομάδες που συνεχίζουν πρέπει να μαζέψουν 12 βαθμούς (2 στη νίκη, 1 στην ισοπαλία) σε εννιά παιχνίδια των ομίλων, που τους απομένουν για να πιάσουμε την 15η θέση.

Με την Κύπρο μας χωρίζουν 2.250 πόντοι, που στην πραγματικότητα είναι 12 βαθμοί, καθώς κάθε βαθμός που κερδίζουν οι ομάδες μας διαιρείται δια του πέντε, όσες και οι ομάδες μας που ξεκίνησαν στην Ευρώπη (1 βαθμός, 0.200 πόντοι).

Οι έξι νίκες στα επόμενα εννιά παιχνίδια για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι δύσκολη υπόθεση και σ΄ αυτή τη φάση, φαίνεται πως οι ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται στις πλάτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί εις βάρος της Πόρτο στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πάρει μπόνους 5 βαθμών, οπότε θα μας λείπουν 7 αγωνιστικοί βαθμοί.

Αυτούς μπορεί πιο εύκολα να τους πάρει ο ΠΑΟΚ έχοντας να παίξει με Γρανάδα εντός και Ομόνοια, συν κάποιους βαθμούς σε ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά μπορεί να δώσει βαθμούς με επιτυχίες κόντρα σε Μπράγκα και Ζορία στο ΟΑΚΑ…

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚO ΧΑΡΤΑΚΙ

Θυμάστε την σκηνή στο παιχνίδι του Βόλου, όπου στον Κρέσπο φτάνει ένα χαρτάκι από τον πάγκο με οδηγίες κι ο Ισπανός, αφού το διάβασε, το πέταξε επιδεικτικά στο χόρτο; Ε, λοιπόν, αυτό το χαρτάκι το μάζεψε συμπαίκτης του από κάτω και το κράτησε για… ενθύμιο. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η FORZA στις οδηγίες αναφέρονταν το όνομα παίκτη του ΠΑΟΚ, που εκείνη την ώρα δεν έπαιζε!

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΝΚΟ

Ο Λέο Μάτος αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει στη Βάσκο ντα Γκάμα κι αν υπάρχει ένας άνθρωπος, τον οποίο δεν θέλει να θυμάται από την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, αυτός είναι ο Μάριο Μπράνκο.

Ο Βραζιλιάνος έγινε “Τούρκος” με τον πρώην αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, σε σημείο που του έκοψε και την “καλημέρα”, διότι θεώρησε ότι αυτός ήταν η αιτία που “κόλλησε” η συζήτηση για το συμβόλαιό του.

Στις αρχές της προηγούμενης σεζόν, ο Μάτος ήξερε ότι λογικά το συμβόλαιο θα ανανεωθεί για ένα χρόνο λόγω των συμμετοχών και ζήτησε από τον Μπράνκο να μεταφέρει στην ιδιοκτησία την επιθυμία του να συζητήσουν για ένα διετές συμβόλαιο με διαφορετικές αποδοχές για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Αυτό δεν έγινε κι ο Μάτος θεώρησε υπεύθυνο τον Πορτογάλο…

ΤΟΝ ΜΥΗΣΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Νίκα Νικούα έχει δυσκολίες στην επικοινωνία αφού πλην της μητρικής του γλώσσας μιλά πολύ “φτωχά” αγγλικά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να “κολλήσει” με τον Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, μάλιστα, κατάφερε να μυήσει τον Γεωργιανό στην ελληνική μουσική κι ο Νινούα έμαθε γρήγορα τι εστί Οικονομόπουλος και Κιάμος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία