Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βαριά κληρονομιά για τον Μαλεζά

Δημοφιλή

Η… προαγωγή του Πάμπλο Γκαρσία και του Μίροσλαβ Σνάουτσερ στην πρώτη ομάδα έφερε-αναπόφευκτα- αλλαγές στα προπονητικά επιτελεία, όχι μόνο της Κ-19, αλλά και της Κ-17 του Δικεφάλου.

Ο Γκαρσία υπήρξε προπονητής της ομάδας νέων από το καλοκαίρι του 2016. Η πορεία του στην ακαδημία είχε αρχίσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν έκανε τα πρώτα βήματά του ως τεχνικός στην Κ-17, όντα συνεργάτης του Αγγελου Ζαζόπουλου. Ασφαλώς οι υπεύθυνοι της ακαδημίας ένιωσαν υπερήφανοι, που ένα δικό τους «δημιούργημα» κατάφερε με την αξία του να κάνει το μεγάλο βήμα και ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας. Από την άλλη, όμως, ήταν υποχρεωμένοι να κινηθούν άμεσα, προκειμένου να καταλήξουν, χωρίς μεγάλη χρονοτριβή, στο διάδοχό του.

Όπως συνέβη και στο παρελθόν, έτσι και τώρα στράφηκαν σε πρώην παίκτη της ομάδας. Ο Στέλιος Μαλεζάς ανακοίνωσε και επίσημα το περασμένο Σεπτέμβριο ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση (η τελευταία συμμετοχή του με την Ξάνθη ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2002, στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0). Για το επαγγελματικό μέλλον του είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Τον περασμένο μήνα παρακολούθησε τα μαθήματα προπονητικής για το πτυχίο ΟΥΕΦΑ Α΄ και Β΄, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Και μεταξύ των… σπουδαστών ήταν και ο Γκαρσία, και ο Σνάουτσνερ.

Εχοντας ταυτίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποδοσφαιρική του καριέρα με τον ΠΑΟΚ, του δίνεται τώρα η ευκαιρία να κάνει τα πρώτα βήματα της νέας επαγγελματικής σταδιοδρομίας του από την ομάδα νέων του Δικεφάλου. Κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για ρίσκο από την πλευρά των υπευθύνων της ακαδημίας, ν’ αναθέσουν δηλαδή την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Κ-19 σ’ έναν πρωτόβγαλτο προπονητή, δίχως την παραμικρή πρότερη εμπειρία. Το μέλλον θα δείξει. Κρίνοντας, πάντως, από το παρελθόν, έχει αποδειχθεί ότι η ακαδημία του ΠΑΟΚ διαθέτει την τεχνογνωσία, την οργάνωση και την υποδομή να δημιουργεί ικανά στελέχη, που σε βάθος χρόνου αξιοποιούνται ακόμη και από την πρώτη ομάδα. Γιατί, δεν είναι μόνο η περίπτωση του Γκαρσία. Είναι και η αντίστοιχη του Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013, έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από την ημέρα, που είχε κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του, όντας παίκτης του Δικεφάλου, άρχιζε την καριέρα του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την ομάδα νέων του Δικεφάλου.

Ας σημειωθεί ότι ο Μαλεζάς είναι ο 8ος προπονητής στην ομάδα νέων μετά το 2007, όταν άρχισε η αναδιοργάνωση των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ. Ποιοι έχουν προηγηθεί; Κατά σειρά ήταν οι Γιώργος Τουρσουνίδης, Θόδωρος Ελευθεριάδης, Αλέξης Αλεξίου, Νίκος Κολομπούρδας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Βλάνταν Ιβιτς και Πάμπλο Γκαρσία. Μιλώντας για προπονητές, με τους οποίους δούλεψε ως ποδοσφαιριστής, χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μαλεζάς ξεχώρισε τον Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο συνυπήρξε στον ΠΑΟΚ για τρεις σεζόν

Εκτός από τον Σνάουτσνερ, στην πρώτη ομάδα ανέβηκαν άλλα δύο μέχρι πρότινος στελέχη της Κ-19, ο γυμναστής Χάρης Κομσής και ο αναλυτής βίντεο Γιάννης Αμπατζίδης. Συνεπώς, υπήρξε ανάγκη για τη συνολικότερη εκ νέου στελέχωση του προπονητικού επιτελείου της ομάδας νέων. Έτσι, στο πλευρό του Μαλεζά θα βρίσκονται οι Απόστολο Παπαβασιλείου και Δημήτρης Ταξίδης, που μέχρι τώρα είχαν την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης της Κ-17. Μαζί τους και ο γυμναστής Βαγγέλης Αλεξόπουλος, που επίσης ανέβηκε από την Κ-17. Σταθεροί στην Κ-19 παραμένουν οι Κώστας Ιωσηφίδης (γενικός αρχηγός) και Βασίλης Πετρόπουλος (προπονητή τερματοφυλάκων).

Αντίστοιχα, ο Αλέξης Αλεξιάδης, μαζί με τους Έμπε Χάγκαν, Έμρετ Ισμπιλίρ και Μιχάλη Ψωμιάδη… προβιβάστηκαν από την Κ-16 στην Κ-17.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προς 12 Μαΐου το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ

Ιδιαίτερο θέμα έχει ανοίξει στα Play Off, καθώς η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε έχει φέρει τα πάνω...

Στην ίδια κατηγορία