Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μ΄ αυτούς θα βγάλει τη σεζόν

Δημοφιλή

Οι μεταγραφές τελείωσαν, τα ρόστερ άλλαξαν και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθειά του έχοντας άλλους δύο παίκτες στο δυναμικό του. Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του από εδώ και πέρα; Ποια τα πλεονεκτήματα και που υστερεί;

Για να δούμε την ομάδα του Λουτσέσκου που συνεχίζει και πώς θα παραταχθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο τους επόμενους τέσσερις μήνες.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ανήκουν και προπονούνται καθημερινά τέσσερις τερματοφύλακες. Ο Κοτάρσκι είναι ο αναμφισβήτητα πρώτος και βασικός, εκείνος που «παίρνει» σχεδόν όλα τα επίσημα ματς, ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν μέχρι τώρα. Δεύτερος στις αποστολές είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και ακολουθούν οι Ταλιχμανίδης και Μπαλωμένος. Οι δύο τελευταίοι αγωνίζονται συχνά με τον ΠΑΟΚ Β.

ΣΤΟΠΕΡ

Πλήρης παραμένει ο ΠΑΟΚ και στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Ο Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει σε πέντε στόπερ και ο πονοκέφαλος παραμένει ευχάριστος για το ποιοι θα παίρνουν  θέση στην αποστολή. Ο Ίνγκασον είναι ο ηγέτης, ο Κουλιεράκης ακολουθεί παίζοντας δεύτερος, Κάργας και Νάσμπεργκ συμμετέχουν εναλλάξ στις αποστολές, ενώ ο Γιάννης Μιχαηλίδης προπονείται με την πρώτη ομάδα, παίζοντας μέχρι πρόσφατα και με τη δεύτερη.

ΠΛΑΓΙΑ ΜΠΑΚ

Ο ΠΑΟΚ «γέμισε» αρκετά και στις θέσεις των πλάγιων μπακ, εκεί όπου βέβαια παρατηρείται μία… ατυχία και μία κακοδαιμονία άνευ προηγούμενου. Στο ρόστερ και σε θέση βασικού παραμένουν οι Σάστρε και Ράφα Σοάρες, οι οποίοι πήραν κεντρικό ρόλο από το Νοέμβριο και μετά. Αυτό συνέβη λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών των Λύρατζη και Τσαούση, κάτι που ισχύει και για τον Βιεϊρίνια. Κάπως έτσι ο Λουτσέσκου αποφάσισε να εισηγηθεί την απόκτηση του Πολωνού Κεντζιόρα, ενός έμπειρου δεξιού μπακ, ενός αμυντικού που σαν κύριο προσόν έχει ότι μπορεί να παίξει και ως στόπερ, αλλά στην έσχατη περίπτωση και ως αριστερός μπακ! Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προβληματίζεται σε αριθμητικό επίπεδο και σε αυτή τη θέση. (Με την ομάδα προπονείται πολλές φορές και ο νεαρός αριστερός μπακ Σελιμάι).

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ

Δεν άλλαξε η σύνθεση των παικτών που αγωνίζονται στα εξαρο-οκτάρια της ομάδας. Δεν ήρθε κανείς, δεν έφυγε και κάποιος. Ο ΠΑΟΚ παραμένει με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ως τον πλέον βασικό, ο Σβαμπ με τον Ντάντας εναλλάσσονται ως παρτενέρ του και ακολουθεί ο Φιλίπε Σοάρες. Στο ρόστερ παραμένει και ο τραυματίας Κούρτιτς που από τον Δεκέμβριο δεν συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας.  (Όποτε χρειάζεται στις προπονήσεις ή στις αποστολές βρίσκεται και ο Νινούα).

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση και σε αυτές τις θέσεις πίσω από τον φορ. Ο Λουτσέσκου μπορεί να είναι ικανοποιημένος αφού η ομάδα έκανε μία εσωτερική μεταγραφή και άλλη μία κανονική από το… εξωτερικό. Εσωτερικά έχει αναβαθμιστεί ο Κωνσταντέλιας που πρωταγωνιστεί από το Νοέμβριο και μετά, ενώ ακολούθησε ο Τάισον ο οποίος αποτελεί μία από τις κορυφαίες κινήσεις του χειμώνα! Κάπως έτσι οι πολύ ποιοτικοί παίκτες του ΠΑΟΚ πίσω από τον φορ έγιναν τέσσερις! Μαζί ο Ζίβκοβιτς και ο Νάρει που αλλάζουν και πλευρά στο γήπεδο. Πίσω από τους τέσσερις όμως, υπάρχουν πολλοί ακόμη παίκτες. Κάποια στιγμή θα γυρίσει ο Ελ Καντουρί. Παρών είναι ο Μπίσεσβαρ που παίζει στο 10 ή αριστερά, παρών και ο Μουργκ όταν ξεπεράσει τη θλάση του, ενώ στο ρόστερ ανήκει ο Αντρέ Ρικάρντο και ο Κουαλιάτα, όσο και αν σπάνια μπαίνουν στην 20αδα.

ΦΟΡ

Και εδώ οι λύσεις έχουν αυξηθεί μέσα από την εσωτερική «μεταγραφή» του Τζίμα. Η ομάδα πορεύθηκε αρκετά με τον Ολιβέιρα και τον Μπράντον Τόμας, όλοι ήθελαν και μεγαλύτερη ποιοτική ενίσχυση, αλλά εδώ και λίγες εβδομάδες παρών είναι και ο σούπερ ταλαντούχος Στέφανος Τζίμας.

 


Τελευταία νέα

Να μην χαθεί και άλλη σεζόν για τον Τζίμα

Ο Στέφανος Τζίμας την φετινή χρόνια έγινε για τα καλά κομμάτι της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, πήρε τον ρόλο...

Στην ίδια κατηγορία