Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου για Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς, Τζίμα και μεταγραφές

Δημοφιλή

Εφ’ όλης της… ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου μετά το ματς με τον ΟΦΗ.

Για τα χαμένα πέναλτι και το αν νιώθει ότι η ομάδα είναι τόσο δυνατή πνευματικά που ξεπέρασε το σοκ αυτό: «Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι το πέναλτι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να συνεχίζουμε στο στυλ μας είτε μπαίνουν, είτε χάνονται. Οι παίκτες προσπέρασαν τα χαμένα πέναλτι, πέραν των γκολ και των πέναλτι, είχαμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι και μπορώ να πω ότι παρά τον δείκτη του σκορ δυσκολευτήκαμε ειδικά στις αρχές των δυο ημιχρόνων».

Για τις εμφανίσεις του Ντεσπόντοφ που έχει εκτοξευθεί και την κατάσταση του Ζίβκοβιτς: «Είχα μιλήσει ότι περιμένω περισσότερο από αυτόν, όταν δεν έχουμε την μπάλα. Μπορώ να πω ότι έχει βελτιωθεί, υπέφερε και δούλεψε πολύ για να βελτιωθεί στο πως είναι τακτικά στο γήπεδο. Πάλεψε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση, να πρεσάρει. Ξέραμε την ποιότητα του στην επίθεση για να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ. Ο Ζίβκοβιτς έχει αρχίσει προπονήσεις ατομικά. Μετράει μέρες για να μπει κανονικά στις προπονήσεις ομαδικά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ανεξαρτήτως το ποιος παίζει να μην αλλάζει ο χαρακτήρας της ομάδας, είναι κομβικό να έχουμε λύσεις, να μπορούμε να τους εναλλάσσουμε όλους. Είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για το που βρισκόμαστε μέχρι τώρα. Ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για τους παίκτες στην επίθεση λόγω των γκολ που μπήκαν, αλλά πρέπει να επισημάνω το εξαιρετικό ματς της αμυντικής τετράδας, έδειξαν ένα πρόσωπο γεμάτο αυτοπεποίθηση, απέφυγαν τα λάθη και είχαν πολύ καλές τοποθετήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με αυτές τις σωστές αξιολογήσεις στις φάσεις. Επίσης να πω για τον Κοτάρσκι ότι μας έδωσε μεγάλη σιγουριά με τις επιλογές του με τα πόδια αλλά και με τις επεμβάσεις του».

Για το αν ο Ντεσπόντοφ μπορεί να παίξει φορ και ποιος είναι η εναλλακτική λύση για το δεξί στόπερ με την απουσία Εκονγκ μετά τον Κεντζιόρα: «Έχουμε Μπράντον, έχουμε τον Τζίμα που περιμένει για την στιγμή του. Έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο όποτε έχει παίξει και νομίζω πως είναι η ώρα να πάρει την ευκαιρία του. Νομίζω πως είναι ένα χρονικό σημείο που μπορεί να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει να πάρει, ένα μεγάλο ταλέντο που έχουμε στην ομάδα. Μπορεί ο Ντεσπόντοφ να παίξει ως σέντερ φορ, μπορούμε να τον σκεφτούμε ως… τζόκερ.  Έχουμε τον Κεντζιόρα, τον Κουλιεράκη, τον Νάσμπεργκ και τον Μιχαηλίδη, μετά την απουσία του Εκόνγκ στο Κόπα Άφρικα. Στην ροή των προπονήσεων κάποιοι παίκτες παίζουν ως δεξί στόπερ και ας είναι αριστεροπόδαροι. Δεν με απασχολεί αυτό το ζήτημα αυτή την περίοδο».

Για το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και τους αυτοματισμούς που βγάζει: «Ας πούμε ότι είναι η δουλειά μας κάθε μέρα στην προπόνηση, η προετοιμασία μας, η συνολική μας δουλειά. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες περισσότερες για αυτό».

Για την ατάκα του πέρσι ότι φέτος θα δούμε τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται και είναι ο ΠΑΟΚ αυτός που ονειρεύεται: «Δεν είχαμε πει κάτι τέτοιο, είχα πει ότι η δουλειά που κάναμε την περσινή χρονιά με τους νεαρούς παίκτες πέρσι και μέσα από δύσκολα ματς, μπορούν να μας δυναμώσουν για την νέα χρονιά. Δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε πνευματικά κάποια ματς και μας κόστισε η έλλειψη εμπειρίας. Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου ο Κοτάρσκι έχει γίνει ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα, ο Κουλιεράκης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλους τους τομείς, ο Κωνσταντέλιας που είναι πιο ώριμος από πέρσι και παίζει περισσότερο για την ομάδα και λιγότερο για τον εαυτό του, ο Σάστρε ειναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με πέρσι και βελτιωμένος, ο Μπράντον είναι ένα άλλος παίκτης σε σχέση με πέρσι, όχι πως δεν πάλευε και δεν πίεζε, αλλά έχει γίνει πιο αποφασιστικός. Ο Ράφα Σοάρες έχει πάρει εμπειρίες και μαζί με τον Μπάμπα είναι ένα εξαιρετικό δίδυμο στα αριστερά, με τον Ράφα να μας έχει δείξει την άνοδο του σε σχέση με πέρσι. Δεν θέλω να μιλήσω για όνειρα, γιατί όταν είχα πει κάτι δεν με είχαν κριτικάρει και μου είχαν πει για υποχρέωση, οπότε κοιτάζω μόνο το επόμενο παιχνίδι».

Για τον Βασίλη Καρρά και την γνωριμία τους και το αν κάθε νύχτα που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι… νύχτα ξελογιάστρα: «Έχετε γίνει και… ποιητές! Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν συνηθίσει να… ξελογιάζονται και με καλό και με κακό τρόπο, για αυτό και είναι… ΠΑΟΚ. Η σεζόν είναι μεγάλη, έχουμε μπροστά μας ένα ιδιαιτέρως γεμάτο πρόγραμμα, αλλά κάθε νίκη μας δίνει ψυχολογία και κίνητρο να συνεχίσουμε. Να κρατήσουμε όλους τους παίκτες εμπλεκόμενους στα ματς και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια στιγμή χαλάρωσης ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Προτιμώ να κρατάω την ισορροπία και να δω το επόμενο ματς. Έχουμε στον ορίζοντα και την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση. Τον Οκτώβριο του 2018 πριν το ματς με τον Άρη εκτός έδρας, είχα πάει στο Βουκουρέστι είχα πετύχει στο αεροπλάνο τον μεγάλο Βασίλη Καρρά, μαζί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη και την γυναίκα του και μας είχε καλέσει στην συναυλία του εκεί. Ήταν μια απίστευτη συναυλία του Καρρά στο Βουκουρέστι και την θυμάμαι ακόμα, είναι η ανάμνηση μου από αυτόν, εκείνη η βραδιά που μας είχε καλέσει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει πείσει ακόμα και τους φίλους των άλλων ομάδων: «Είναι εντελώς διαφορετικές σεζόν οι δυο προηγούμενες. Την πρώτη είχαμε πάρει στους 8 του Κόνφερενς, είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και πήγαμε τελικό, με πολλά παιχνίδια και είχαμε κάνει την πιο μεγάλη σεζόν στην ιστορία. Την δεύτερη χρονιά με πολλές αλλαγές και με παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία, παρόλο αυτά φτάσαμε στο -2 από τον πρώτο, αλλά δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε. Πήγαμε σε δυο τελικούς Κυπέλλου και παρά το γεγονός ότι δεν κερδίσουμε φτάσαμε μέχρι το τελευταίο ματς της κάθε σεζόν. Τώρα είναι μια άλλη σεζόν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς, με αποφασιστικότητα. Δεν θέλω να πω ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, για μένα το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να κερδίζουμε το κάθε ματς, ανεξαρτήτως τρόπου, ακόμα και αν χρειάζεται να κάνουμε άμυνα για 95 λεπτά και να πετύχουμε ένα γκολ. Προετοιμαζομαστε κάθε παιχνίδι, για να κυριαρχούμε με κάθε αντίπαλο, θέλω να παίρνουμε το μάξιμουμ από κάθε αγώνα».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές: «Έχουμε συζητήσει για αυτό. Αν δεν βρούμε τους παίκτες που θέλουμε, δεν θα κάνουμε. Ψάχνουμε κάτι που θα βελτιώσει την ομάδα, αν είναι παίκτες του μέσου όρου δεν θα πάρουμε παίκτες».


Τελευταία νέα

Βρούτσης για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί»

«Ξεκάθαρη η στάση μας, καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης,...

Στην ίδια κατηγορία