Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κυνηγάει τ’ όνειρό του

Δημοφιλή

Πριν ακόμη «γράψει» την πρώτη επίσημη συμμετοχή με την Κ-19, ο Κώστας Κουλιεράκης έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στο πρόσφατο φιλικό ματς με τον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι ο Χανιώτης αμυντικός, που πριν καλά κλείσει τα 14 του χρόνια, εγκαταστάθηκε πριν από τρία χρόνια στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ;

Σε ηλικία πέντε χρόνων ο πατέρας του τον έγραψε στην Ακαδημία Καλτσέτο των Χανίων. Και δεν άργησε να ξεχωρίσει από τους συνομήλικους του, χάρη κυρίως στο αριστερό του πόδι και την ικανότητα του στο σκοράρισμα, μια και, στα πρώτα βήματα της καριέρας του αγωνίζονταν ως μεσοεπιθετικός στον άξονα, είτε ως «8άρι», είτε ως «10άρι».

Τον Οκτώβριο του 2015 άρχισε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με την Ακαδημία Καλτσέτο. Και το όνομα του Κουλιεράκη ήταν από τα πρώτα, που άρχισαν να συζητιούνται ως πιθανά για τη μετακόμισή τους στην Τούμπα, μέχρι που αποφασίστηκε να συμμετάσχει σε δοκιμαστικές προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που αυτό το ταξίδι είχε αναβληθεί όχι μία και δύο, αλλά τρεις φορές! Την πρώτη, γιατί ο παίκτης δεν ήθελε να λείψει από ένα παιχνίδι της μικτής Χανίων (υπήρξε βασικός στέλεχος της), τη δεύτερη γιατί προηγήθηκε ένας τραυματισμός στον ώμο του και την τρίτη, γιατί έπρεπε να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, έστω κι αν αυτή δεν θα τον κρατούσε για πολύ καιρό μακριά από τη δράση. Όταν, όμως, δοκιμάστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (ο Αγγελος Ζαζόπουλος ήταν μεταξύ αυτών, που τον είχαν τσεκάρει), αμέσως άναψε το πράσινο φως για την ένταξη του στις υποδομές του Δικεφάλου.

Το Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Κουλιεράκης εγκαταστάθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, δεν είχε κλείσει καν τα δεκατέσσερα χρόνια του (είναι γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου 2003). Όμως, δεν το σκέφτηκε και πολύ να φύγει από το σπίτι του στα Χανιά και να μείνει στη Θεσσαλονίκη, μακριά από την οικογένεια του. Από μικρός ονειρεύονταν να γίνει ποδοσφαιριστής και δεν θα μπορούσε να απαρνηθεί την προοπτική, που ανοίγονταν μπροστά του και να μην αποδεχθεί την ευκαιρία ζωής, που του έδιναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ας σημειωθεί ότι την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε προλάβει να κάνει ντεμπούτο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χανίων με την Δόξα Παχιανών.

Αγωνιζόμενος με την Κ-15 του ΠΑΟΚ, ο Κρητικός ποδοσφαιριστής γύρισε σε θέση αμυντικού χαφ. Κι όταν ανέβηκε στην Κ-17, γύρισε ακόμη πιο πίσω, αγωνιζόμενος πλέον ως αριστερό στόπερ. Οι ομοιότητες με την περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη, που άρχισε κι αυτός την καριέρα του ως επιτελικός μέσος και πλέον έχει καθιερωθεί ως στόπερ, είναι προφανείς.

Πρωταθλητής την περασμένη σεζόν με την Κ-17 και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των παίδων, ο Κουλιεράκης έχει υπογράψει από την περσινή χρονιά τριετές συμβόλαιο με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Φέτος, που τελειώνει και τη Γ΄ τάξη του Λυκείου, θ’ αγωνιστεί με την Κ-19 υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος τον γνωρίζει καλά από προπονήσεις της περασμένης σεζόν. Ηδη, πάντως, τον έχει γνωρίσει και ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο τελευταίο ημίωρο της προ εβδομάδας φιλικής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. «Το μεγάλο βήμα για σένα έχει ήδη γίνει και είμαστε όλοι στην Ακαδημία του Καλτσέτο πολύ περήφανοι γι’ αυτά που έχεις καταφέρει να πετύχεις» τονίστηκε σε ανακοίνωση της χανιώτικης Ακαδημίας, «προϊόν» της οποίας είναι κι ο Γρηγόρης Πολιτάκης, που εντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Κ-14 του ΠΑΟΚ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία