Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κούδας: «Όνειρο μου η Νέα Τούμπα»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ κλείνει σήμερα (20/4) 97 χρόνια περήφανης ιστορίας και ο Γιώργος Κούδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «City of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση», με τον «Μεγαλέξανδρο» του Δικεφάλου να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα 97 χρόνια του ΠΑΟΚ

«97 χρόνια ΠΑΟΚ, 77 Κούδας και 65 χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ, που είναι δεύτερη μου οικογένεια. Υπέγραψα το δελτίο μου όταν η Τούμπα ήταν στα θεμέλια της. 65 χρόνια η δεύτερη μου οικογένεια.

Ο δικός μου ο πόθος είναι να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια αυτός ο άνθρωπος, ο Ιβάν Σαββίδης, να γίνει η Νέα Τούμπα σε τρία χρόνια και να είμαι κι εγώ εκεί. Αυτό είναι το όνειρο μου».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ

«Όταν εμείς κάναμε προπόνηση στα θεμέλια του γηπέδου, σαν παιδάκι. Τότε εκεί υπήρχαν τα τολ της τελευταίας προσφυγιάς, το 1955. Η οικογένειες που έμεναν σε αυτά τα τολ, όταν τελείωναν από τη δουλειά ερχόντουσαν, χτίζαν την Τούμπα και λέγανε , ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί. Αυτά δεν μπορούν να φύγουν από την ψυχή μου, είναι συγκινητικό. Στη διάρκεια όλης της ζωής μου και όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, ήμουν ο πρόεδρος των βετεράνων. Όταν πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη, όλοι ξέραν για τον ΠΑΟΚ».

Για τη φετινή χρονιά: 

«Το ποδόσφαιρο έχει μια εξέλιξη. Πήραμε πρωταθλήματα, Κύπελλα, προχωρήσαμε. Φέτος η ομάδα είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, αυτά τα πράγματα είναι φυσιολογικά. Φτάσαμε στα Play Off, θα παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου. Ελπίζω να καταφέρουμε κάτι. Έχει τα φόντα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο. Υπάρχουν τραυματισμοί, απουσίες, αλλά έχει το ρόστερ για να χτυπήσει την ΑΕΚ στον τελικό. Ελπίζουμε να τον φέρει, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ακόμα ένα Κύπελλο, στα 97 χρόνια παρουσίας».

Για τις δικές του αναμνήσεις από τους τελικούς:

«Τα πόσα Κύπελλα και τα πόσα πρωταθλήματα μας κλέψαν είναι παρελθόν. Με πληγώνει αυτή η κουβέντα. Οι εποχές αλλάζουν, αλλά δεν βλέπετε τι γίνεται σήμερα; Ψάχνουν γήπεδα για τον τελικό, δεν σέβονται τον κόσμο και των δύο ομάδων, όχι μόνο της δικής μου. Αυτός ο κόσμος να πάει στην Αυστραλία ή όπου αλλού για να γίνει ένας τελικός;»

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστεί στον ΠΑΟΚ:

«Πρέπει αυτά τα παιδιά να τα προσέχουμε. Είναι ταλέντα. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι το μέλλον. Στεναχωριέμαι να μην βλέπω να παίζουν Ελληνάκια. Δεν μπορεί να στέρεψαν τα ταλέντα ξαφνικά. Από το 2016 μέχρι και σήμερα γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία. Ο Στέφανος Τζίμας έσπασε ένα ρεκόρ μου, τα άλλα δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να τα σπάσει, γιατί τώρα το ποδόσφαιρο είναι».


Τελευταία νέα

Δικαίωσε τον Λουτσέσκου ο Κεντζιόρα

Το περσινό καλοκαίρι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε την επιστροφή του Τόμας Κεντζιόρα στην Θεσσαλονίκη για να υπάρχει μια επιπλέον...

Στην ίδια κατηγορία