Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κερδισμένοι και χαμένοι μακριά από την Τούμπα

Δημοφιλή

Πώς εξελίσσεται η καριέρα όσων παικτών χώρισαν-οικειοθελώς ή μη-το περασμένο καλοκαίρι με το Δικέφαλο, αφήνοντας πίσω τους νταμπλούχους Ελλάδας;

Ο… κατάλογος περιλαμβάνει και κερδισμένους, αλλά και εκείνους, που, προς το παρόν τουλάχιστον, έχουν ζημιωθεί.

Την κορυφή του σερβικού πρωταθλήματος με τον Ερυθρό Αστέρα χαίρεται ο Χοσέ Κάνιας. Αλλά ο 32χρονος Ισπανός αμυντικός χαφ απολαμβάνει κυρίως την παρουσία-για πρώτη φορά στην καριέρα του –με την ομάδα του Βελιγραδίου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΜΑΛΕΖΑΣ

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ξάνθης φόρεσε ο Στέλιος Μαλεζάς στα δύο ματς πρωταθλήματος, στα οποία βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της θρακικής ομάδας. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός μετρά συνολικά τέσσερις παρουσίες με την Ξάνθη, που αποτελεί μέχρι τώρα την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Μάριος Σιαμπάνης δεν βρήκε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και παραχωρήθηκε δανεικός στην Κ-23 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 20χρονος τερματοφύλακας διατηρεί, πάντως, τη θέση του βασικού στην εθνική ελπίδων.  

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μετά από δώδεκα χρόνια ο Στέλιος Κίτσιου έπαψε από το περασμένο καλοκαίρι ν’ αποτελεί παίκτη του ΠΑΟΚ. O 26χρονος αμυντικός αξιοποίησε στο έπακρο τον περσινό δανεισμό του στην Ανκαραγκουτσού, πείθοντας την τουρκική ομάδα να αγοράσει τα δικαιώματα του και να τον εντάξει στο ρόστερ της. Ο Κίτσιου έχει εξελιχθεί σε βασικό παίκτη της Ανκαραγκουτσου, που βρίσκεται στη 12η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος με οχτώ βαθμούς μετά από επτά αγωνιστικές.

Κάτοικοι Τουρκίας είναι άλλοι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος Πέντρο Ενρίκε, βασικό στέλεχος της Καϊσέρισπορ (ουραγός στη βαθμολογία με μόλις τρεις βαθμούς), μετράει δύο γκολ, αλλά και δύο αποβολές με τη νέα του ομάδα.

Οσο για τον Αλίν Τόσκα, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ Μπέτις, έχει μονιμοποιηθεί στην αρχική ενδεκάδα –ως στόπερ-της Γκαζιαντέπ (5η στη βαθμολογία με έντεκα βαθμούς). Ο 27χρονος Ρουμάνος διατηρεί, παράλληλα, και τη θέση του στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Νίκος Καρέλης έπαιξε στον ΠΑΟΚ δανεικός από την Γκενκ, η οποία, τελικά, προτίμησε να τον αφήσει ελεύθερο. Ο 28χρονος επιθετικός μεταπήδησε στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Μπρέντφορντ (17η στη βαθμολογία με δώδεκα βαθμούς σε έντεκα ματς), με την οποία, προς το παρόν, μετά μόλις δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές. Η μεγάλη του ατυχία ήταν που πριν λίγες ημέρες υπέστη ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο 33χρονος Παναγιώτης Γλύκος παραμένει χωρίς ομάδα και, πλέον, περιμένει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου να βρει τη νέα ποδοσφαιρική του στέγη. Οσο για τον 32χρονο Γεβγέν Χατσερίντι, ήρθε προ ημερών σε συμφωνία με την Ντιναμό Μπρεστ.

ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΤΣΕ 

Ο Γεβγέν Σάκχοφ συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με τη Λέτσε, με την οποία έχει αγωνιστεί μόλις σ’ ένα παιχνίδι ως βασικός (έχει άλλες τρεις συμμετοχές προερχόμενος από τον πάγκο). Η ομάδα του 29χρονου Ουκρανού χαφ βρίσκεται μόλις στην 15η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, μετρώντας έξι βαθμούς σε επτά παιχνίδια.

Εξάλλου, με την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Πόρτο, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα επέστρεψε στη βάση του. Ο 27χρονος χαφ, ωστόσο, στάθηκε άτυχος στα τέλη του περασμένου Αύγουστου, όταν και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα της χώρας του.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ 

Τρεις παίκτες αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι με μεταγραφή, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κράτησε ποσοστό μεταπώλησης.

Ο 23χρονος φορ Ευθύμης Κουλούρης εντυπωσιάζει με την Τουλούζ (18η στο γαλλικό πρωτάθλημα με εννέα βαθμούς μετά από ισάριθμες αγωνιστικές), έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ.

Βασικό στέλεχος του Ατρόμητου είναι ο 25χρονος Χάρης Χαρίσης (πέρσι έπαιζε δανεικός στην Κορτράικ), ενώ, αντίθετα, ο 23χρονος Παναγιώτης Δεληγιαννίδης δεν έχει πάρει ακόμη ευκαιρίες συμμετοχής (είχε και προβλήματα τραυματισμών) με τον ΟΦΗ, στον οποίο πέρσι αγωνίζονταν ως δανεικός.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ 

Κάποιοι παίκτες απλώς δεν χωρούσαν στο ρόστερ, κάποιοι άλλοι-οι πιο νεαροί- δόθηκαν δανεικοί για να κερδίσουν σε εμπειρίες και παραστάσεις.

Από τη στιγμή που οι Αμρ Ουάρντα και Εργκούς Κάτσε ενσωματώθηκαν στο ρόστερ της Λάρισας, δεν έχουν βγει από την ενδεκάδα της θεσσαλικής ομάδας. Τόσο ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός (σε τέσσερις συμμετοχές έχει ένα γκολ και μία ασίστ), όσο και ο Αλβανός αμυντικός χαφ (τέσσερις παρουσίες) έχουν ήδη γίνει πρωταγωνιστές της πορείας της ΑΕΛ. Και για τους δύο, πάντως, οι δανεισμοί από τον ΠΑΟΚ έχουν γίνει… συνήθεια και, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχουν ουσιαστικές προοπτικές επιστροφής τους στην Τούμπα.

Περιορισμένη είναι η συμμετοχή του Τιμπό Μουλέν στο φετινό … θαύμα της Ξάνθης. Ο 30χρονος Γάλλος κεντρικός χαφ μετρά, όλες κι όλες, δύο παρουσίες στο πρωτάθλημα με τη θρακική ομάδα, στην οποία εντάχθηκε λίγο πριν τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Η περίπτωση του, πάντως, έχει πάψει ουσιαστικά ν΄ απασχολεί τον ΠΑΟΚ, αφού κανείς δεν βλέπει μέλλον στη συνεργασία των δύο πλευρών (το συμβόλαιο τους ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2020). Στο φετινό ρόστερ της Ξάνθης ανήκει και ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (πρωταθλητής πέρσι με την Κ-19), που περιμένει να πάρει τις πρώτες ευκαιρίες συμμετοχής.

Μετά από μια σεζόν, στην οποία ουσιαστικά ήταν θεατής της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ροντρίγκο Ρέι έπιασε και πάλι δουλειά. Ο 28χρονος Αργεντινός είναι ο βασικός γκολκίπερ της Πατσούκα, με την οποία μετράει δέκα συμμετοχές. Ο Ρέι θα παραμείνει στο Μεξικό μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και στον ΠΑΟΚ θα κληθούν να επανεξετάσουν την περίπτωση του (το μεταξύ τους συμβόλαιο συνεργασίας έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2021).

Ούτε ένα παιχνίδι της Αουε στη Β΄ κατηγορία της Γερμανίας δεν έχει χάσει ο Μάρκο Μιχόγεβιτς. Ο 23χρονος Βόσνιος στόπερ είναι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της Αουε, η οποία, αν συνεχίσει την ίδια καλή πορεία με τις πρώτες εννέα αγωνιστικές (έχει δεκαπέντε βαθμούς και βρίσκεται στη 4η θέση), καθόλου δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την άνοδο της στην Μπουντεσλίγκα. Το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με τον Μιχόγεβιτς λήγει το Δεκέμβριο του 2020.

Στην… ταλαιπωρημένη Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκονται οι Ζήσης Χατζηστραβός (από την περσινή Κ-19) και Νίκος Μπουργάνης (απόκτημα από το Βόλο ΝΠΣ). Εκεί, βέβαια, έχει διεξαχθεί μόνο μία αγωνιστική, όταν η ΑΕ Καραϊσκάκης επικράτησε 3-2 στη Δράμα επί της Δόξας χάρη στο γκολ του Χατζηστραβού στα τελευταία λεπτά (στην ομάδα της Αρτας ανήκει κι ο Μπουργάνης).

ΟΙ ΝΕΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΔΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τα παιχνίδια του νεοφώτιστου Βόλου, αφού στη θεσσαλική ομάδα αγωνίζονται έξι δανεικοί. Ρόλο βασικού έχουν αποκτήσει οι Κώστας Μπαλογιάννης (δεξιά) Γιάννης Μυστακίδης (ο καθένας μετρά από έξι συμμετοχές), ενώ τις πρώτες παρουσίες τους στη Σούπερ Λιγκ καταγράφουν και οι Απόστολος Διαμαντής (αριστερά) και Λευτέρης Λύρατζης (στο κέντρο), με τέσσερις και τρεις συμμετοχές αντίστοιχα. Αντίθετα, ακόμη δεν έχουν αγωνιστεί οι Νίκος Μελίσσας και Μάριος Τσαούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Λιώνης: «Τώρα αρχίζει το…. καλό!»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ στο τμήμα futsal, Ανέστης Λιώνης, που ήταν από τους πρωταγωνιστές στη φετινή σεζόν, προχώρησε σε...

Στην ίδια κατηγορία