Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα νέα δεδομένα της δεύτερης θητείας του Στοχ

Δημοφιλή

Η πρώτη εμφάνιση του Μίροσλαβ Στοχ στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε από τη πλέον εύκολη φετινή νίκη των «ασπρόμαυρων»

Στην αναμέτρηση που κρίθηκε σχεδόν με το που ξεκίνησε, ο Σλοβάκος μέτρησε μια ασίστ στο 11λεπτο «πάρτι» των «ασπρόμαυρων» με θύμα τη Λαμία.

Η μέχρι τώρα απουσία του Στοχ από τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα είχε, σε μεγάλο βαθμό, να κάνει με την ικανοποίηση του Πορτογάλου από όσα έπαιρνε από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούσε. Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» είχε αρκετές φορές τονίσει πως το έργο του στο να μπορέσει να έχει όλους τους παίκτες ικανοποιημένους δε θα είναι καθόλου εύκολο, και πως αναζητούσε ευκαιρίες προκειμένου να μπορέσει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσε. Η ώρα του Στοχ ήρθε, με τον Σλοβάκο να πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η συζήτηση για τον Μίροσλαβ Στοχ ξεκινά από την τακτική των «ασπρόμαυρων». Ο Σλοβάκος προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας, αγωνιζόμενος ως «10άρι», κάτι που καταγράφεται στο θερμικό του χάρτη. Σε αυτόν αποτυπώνεται με τον πλέον παραστατικό τρόπο η δράση του Στοχ, που συνεχώς κινούνται έξω από τη μεγάλη περιοχή, υποδεχόμενο τη μπάλα, με στόχο να αναζητήσεις διαδρόμους, είτε κινούμενος με τη μπάλα στα πόδια, είτε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του που βρισκόταν στη μεγάλη περιοχή.

Ο θερμικός χάρτης του Μίροσλαβ Στοχ από την αναμέτρηση με τη Λαμία δείχνει τα δεδομένα της τακτικής του Αμπέλ Φερέιρα και της «δουλειάς» που ζήτησε από τον Σλοβάκο ο Πορτογάλος. Ο Στοχ, και ο κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, καλείται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στα αναβάσματα του αριστερού μπακ (Γιαννούλη) και να συγκλίνει συνεχώς προκειμένου είτε με αυτό το τρόπο να αποτελεί το πρώτο στήριγμα του ακραίου που ανέβηκε, είτε να περιμένει για να απειλήσει σε δεύτερο χρόνο, από τη στιγμή που ο μπακ κάνει το γέμισμα.

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως η προσαρμογή σε αυτό το στυλ παιχνιδιού δεν αφορούσε μόνο τον Στοχ αλλά και τους παίκτες που βρήκε ο Σλοβάκος στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.  Στα φιλικά του καλοκαιριού, ο Στοχ χρησιμοποιήθηκε και ως δεύτερος επιθετικός, σε ένα ρόλο αρκετά διαφορετικό με αυτόν που είχε στο μυαλό του ο Σλοβάκος, ειδικά σε σχέση με το τρόπο παιχνιδιού του στη Σλάβια.

ΣΤΟ… ΠΟΔΙ ΤΟΥ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Ο Στοχ πήρε τη πρώτη του ευκαιρία στο αρχικό σχήμα όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Η ατάκα του Φερέιρα πως «ο σταρ είναι η ομάδα» ακούγεται συνεχώς, με τον Πορτογάλο να στέλνει και ένα μήνυμα στα αποδυτήρια. Ο Στοχ, όπως και ο καθένας εντός ομάδας, γνωρίζει πως η παραμονή του στην 11άδα κρίνεται και από το τρόπο ανταπόκρισής του στο τακτικό πλάνο.

Ο ΣΤΟΧ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΑ

Ο Μίροσλαβ Στοχ μπήκε στα ραντάρ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι καθώς προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας. Ο Σλοβάκος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 79,5% ευστοχία στις πάσες, 60% ευστοχία στις μακρινές μεταβιβάσεις, 39% ευστοχία στα γεμίσματα, 52% επιτυχία στις ντρίμπλες, έχοντας μέσο όρο τέσσερις ανά αγώνα, ενώ συνολικά κατέγραψε μέσο όρο δώδεκα επιθετικών μονομαχιών ανά 90λεπτο με ποσοστό επιτυχίας στο 46,5%. Ο Σλοβάκος καλείται να βρει το περσινό του πρόσωπο και να το «παρουσιάσει» στη Τούμπα, αφήνοντας πίσω το το ξεκίνημα της σεζόν, στο οποίο δυσκολεύτηκε να ενταχθεί στο «ασπρόμαυρο» σύνολο, με τον εσωτερικό ανταγωνισμό να είναι σε υψηλό επίπεδο και τις αγωνιστικές απαιτήσεις να είναι και αυτές υψηλές, καθώς ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό, σε κούρσα που δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία