Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Για ένα πράγμα δεν ανησυχεί σίγουρα ο Λουτσέσκου ενόψει Ζάγκρεμπ

Δημοφιλή

Τέτοιες ημέρες πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ περνούσε, με δύο νίκες (1-0 στην Τούμπα και 2-1 στο Βέλγιο), το εμπόδιο της Γάνδης και προκρίνονταν στην προημιτελική φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Τώρα, για να τα καταφέρει και πάλι, καλείται να περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες δεν δείχνουν τόσο δυνατοί, όσο ήταν στο παρελθόν (πρόσφατο και μη), στο πρωτάθλημά τους κυνηγούν τη Ριέκα και τη Χάιντουκ, αλλά πώς μπορείς να τους υποτιμήσεις, όταν στον προηγούμενο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ απέκλεισαν την 6η του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μπέτις; Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, μάλιστα, σε προχωρημένες φάσεις, όπως είναι αυτές μετά τις γιορτές, καμία ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένας βατός αντίπαλος, πολύ δε περισσότερο όταν ο λόγος γίνεται για τη μεγαλύτερη δύναμη του κροατικού ποδοσφαίρου, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Πάντως, για το τελευταίο πράγμα, που θα έχει να ανησυχεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τους παίκτες του ενόψει του αγώνα της Πέμπτης είναι ο βαθμός συγκέντρωσής τους. Είναι σπουδαία πρόκληση για τον ΠΑΟΚ να (ξανα)βρεθεί στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και είναι βέβαιο ότι οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν, εξ ορισμού, ένα επιπλέον κίνητρο για να τα καταφέρουν απέναντι στους Κροάτες. Από το καλοκαίρι, άλλωστε, έχουν να επιδείξουν μια σχεδόν άπταιστη ευρωπαϊκή διαδρομή (τρεις προκρίσεις στα προκριματικά, πρώτη θέση στον όμιλο και συνολικά εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες), την οποία θέλουν να προεκτείνουν όσο γίνεται περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του να βρεθεί στους «8» (το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τους Κροάτες) και να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Απρίλιο, επαναλαμβάνοντας την προ δύο χρόνων επιτυχία του, όταν είχε κληρωθεί απέναντι στη Μαρσέιγ. Και φέτος, γιατί όχι, να μην πάνε ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση, για τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στο Μάξιμιρ. Ο Δικέφαλος έχει αποδείξει πολλές φορές στην πρόσφατη ευρωπαϊκή του ιστορία ότι τα πηγαίνει περίφημα στα μεγάλα εκτός έδρας ραντεβού, κάτι που καλείται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά στον αγώνα της Πέμπτης. Πώς «μεταφράζεται» το θετικό αποτέλεσμα; Πέρα, φυσικά, της νίκης, κι η ισοπαλία θα είναι ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική της Ντινάμο στα εντός έδρας παιχνίδια της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κανείς δεν ξέχασε τον Κούλη Κωνσταντίνου (pic)

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται η Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αγώνα για την...

Στην ίδια κατηγορία