Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κανείς δεν τον ξεχνάει

Δημοφιλή

Συμπληρώνονται σήμερα 25 χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, και φυσικά οι δικοί του άνθρωποι, θρήνησαν για το χαμό του Παναγιώτη Κατσούρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 χρόνων.

Εκανε ντεμπούτο στην Α΄ εθνική με τη φανέλα της Νάουσας στις 31 Οκτωβρίου 1993 κόντρα στην ΑΕΚ (1-3). Ηταν μόλις 17 χρόνων. Στέλεχος της εθνικής ελπίδων, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996, κάνοντας ντεμπούτο στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ (3-1) για την πρεμιέρα της σεζόν 1996-97. Και η μοίρα το ήθελε να κάνει κόντρα στους Κρητικούς και την τελευταία του παρουσία, στο παιχνίδι της 25ης Ιανουαρίου 1998 (1-0), αντικαθιστώντας τον Φρατζέσκο στα τελευταία δώδεκα λεπτά της αναμέτρησης.

Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 1998 είχε πάει να παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του σε γήπεδο 5Χ5 στην περιοχή της Θέρμης. Η ώρα ήταν 23.10, όταν, κατά την επιστροφή στο σπίτι του, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και προσέκρουσε σε γέφυρα (πριν το ξενοδοχείο Χάγιατ), βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Το Ρόβερ 1. 600 κυβικών κόπηκε στα δύο, το σώμα του Κατσούρη εκσφενδονίστηκε μακριά, ενώ το πόρισμα της αστυνομίας έκανε λόγο για ταχύτητα 120 χλμ. τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, αλλά ήδη είχε χάσει τη μάχη με το θάνατο. Στο νοσοκομείο κατέφθασαν οι συμπαίκτες του, με πρώτους τους Τουρσουνίδη, Μιχόπουλο, Μαραγκό, Ζαφειρίου, Φρατζέσκο και Καπετανόπουλο. Εκεί κι ο Αγγελος Αναστασιάδης, μαζί με τους Κώστα Ορφανό και Γιώργο Κούδα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο ΑΧΕΠΑ κι ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, επιστήθιος φίλος του Κατσούρη. Το κινητό του τηλέφωνο δέχονταν κλήσεις από τους γονείς του Παναγιώτη (μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών), που είχαν αρχίσει να ανησυχούν, από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον γιο τους. Όμως ο Κωνσταντινίδης δεν έβρισκε τη δύναμη να τους μεταφέρει το τραγικό νέο. Κι αυτός που τελικά ενημέρωσε τους γονείς του παίκτη ήταν ο Κώστας Ορφανός. Επιπλέον, στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο διοικητής του Κατσούρη, μια και εκείνη την εποχή υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Οι γονείς του Παναγιώτη αναχώρησαν αμέσως για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον μικρότερο τους γιο, που αγωνίζονταν με την ομάδα νέων του Παναθηναϊκού.


Τελευταία νέα

Ο Βιεϊρίνια έχει παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ

O αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι προ των πυλών, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να γνωρίζει...

Στην ίδια κατηγορία