Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Συνεπής στα μεγάλα ραντεβού

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ μετέχει για 8η σερί χρονιά και για 10η φορά τα έντεκα τελευταία χρόνια σε ημιτελική φάση κυπέλλου.

Από τη σεζόν 2012-13 και μετά ο Δικέφαλος συγκρούστηκε τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό (δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς, ο ένας από τους οποίους στα χαρτιά το 2016, όταν δεν κατέβηκε στο δεύτερο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης»), δύο με τον Αστέρα Τρίπολης (μία πρόκριση-ένας αποκλεισμός) και από μία με Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΑΕΚ (όλες προκρίσεις).

Η Λαμία φθάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα ημιτελικά του κυπέλλου, έχοντας αποκλειστεί πέρσι από τον Παναθηναϊκό. Αλλά και το 2019 είχε επίσης εξασφαλίσει την παρουσία της στους τέσσερις της διοργανώσεις, όταν δεν τα είχε καταφέρει κόντρα στην ΑΕΚ.

Πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ συνάντησε τη Λαμία για την προημιτελική φάση. Ο Δικέφαλος είχε «καθαρίσει» την υπόθεση της πρόκρισης από το πρώτο ματς της Τούμπας, όταν είχε επιβληθεί με 5-2, έχοντας σκόρερ τους Τζόλη (δύο), Σβαμπ, Ροντρίγκο και Κρμέντσικ. Η ρεβάνς είχε ολοκληρωθεί με 1-1 (ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Νινούα).

Τη σεζόν 1984-85 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των «16». Ο Δικέφαλος είχε προκριθεί με δύο νίκες, 6-0 στην Τούμπα (από δύο γκολ οι Πάπριτσα και Δημόπουλος και από ένα οι Δαμανάκης και Ιορδανίδης) και 9-1 στη Λαμία (τρία τέρματα ο Βασιλάκος, από δύο οι Μαυρομάτης και Ιορδανίδης και από ένα οι Πάπριτσα και Ιωσηφίδης).

Ο πρώτος αγώνας κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων ήταν το 1972, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 (σκόρερ οι Σαράφης και Αποστολίδης) στο νοκ άουτ ημιτελικό της Τούμπας.

 

 


Τελευταία νέα

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Αλμέιδα;

Όπως φαίνεται, ο Ματίας Αλμέιδα έχοντας καταλάβει πως ό,τι και εάν κάνει και ό,τι πει δεν θα τιμωρηθεί είτε...

Στην ίδια κατηγορία