Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η… ρουτίνα επέστρεψε

Δημοφιλή

Mετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ έχουν ξανά τη δυνατότητα να ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρώπης και να συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών τους.

Για τους παίκτες της ακαδημίας του Δικεφάλου, η συμμετοχή σε τουρνουά ανά την Ευρώπη ήταν, προ κορονοϊού, μια ρουτίνα, αφού πρόκειται για μια διαδικασία, που άρχισε από το καλοκαίρι του 2010. Κι ενώ στην αρχή οι υπεύθυνοι της ακαδημίας έψαχναν οι ίδιοι να δηλώσουν συμμετοχή σε τουρνουά, στα οποία μετείχαν οι πιο φημισμένες ομάδες, με την πάροδο των χρόνων τους…έμαθαν για τα καλά οι διοργανωτές των σημαντικών διεθνών διοργανώσεων, απευθύνοντας οι ίδιοι τις σχετικές προσκλήσεις.

Με την- απαραίτητη- οικονομική δυνατότητα, που εξασφαλίζει (και) στην ακαδημία η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, στον ΠΑΟΚ επιδίωξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να είναι εξωστρεφείς. Και μέσω της παρουσία τους σε μεγάλα τουρνουά στο εξωτερικό, συνέκριναν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού των τμημάτων υποδομής με τις νέες τάσεις ποδοσφαίρου, για να διαπιστώσουμε τελικά ότι δεν τους λείπουν πολλά πράγματα, κάθε άλλο. Οι ομάδες νέων αποδείχτηκαν ανταγωνιστικές, ακόμη και στα πιο υψηλού επιπέδου τουρνουά, διαφημίζοντας τον ΠΑΟΚ και εκτός συνόρων.

Βέβαια, αυτό που είχε παρατηρηθεί είναι ότι μετά τις ηλικίες των δεκαπέντε και δεκαέξι χρόνων, υπάρχει κάποια διαφορά, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ομάδες. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η δομή του όλου ποδοσφαιρικού συστήματος στις ομοσπονδίες του εξωτερικού είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική σε σχέση με ό,τι ισχύει στη χώρα μας.

Οσο για την προοπτική να αναλάβει ο ΠΑΟΚ τη διοργάνωση κάποιου τουρνουά υψηλών αξιώσεων, αυτή δεν φαντάζει κοντινή. Κι αυτό για διάφορους πρακτικούς λόγους. Ο κυριότερος έχει να κάνει με το οικονομικό κόστος, εξαιτίας των απαραίτητων μετακινήσεων των αποστολών από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία