Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ρεβάνς για τον ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολη

Δημοφιλή

Για να είμαστε ειλικρινείς, το παιχνίδι στο Σπλιτ δεν μας έκανε σοφότερους. Είδαμε τον ΠΑΟΚ που περιμέναμε, περίπου και την Χάιντουκ που περιμέναμε και πλέον όλα θα παιχτούν στην Τούμπα.

Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό. Είναι οι λιγότερες οι φορές που ο ΠΑΟΚ έψαχνε σκορ πρόκρισης στην Τούμπα και το βρήκε, απέναντι σε ομάδα με την οποία δεν τον χωρίζει άβυσσος, σε ό,τι αφορά την ποιότητα. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν το βρήκε…

Δεν είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι της Πέμπτης, απεναντίας είναι πιο δύσκολο απ΄ αυτό του Σπλιτ.

Στην Κροατία ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δώσει χώρο στη Χάιντουκ και να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να το παίξει, όταν ο αντίπαλος δεν είναι τοπ. Για κακή του τύχη, είχε την τρύπα του όζοντος στα χαφ, ενώ οι παίκτες που μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ, όπως ο Νάρεϊ και ο Ζίβκοβιτς, δεν ήταν σε καλή μέρα.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει για να προκριθεί, πρέπει να είναι πιο δημιουργικός, πρέπει να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα του, γιατί η Χάιντουκ δεν είναι “παίξε – γέλασε”. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει αυτή την εποχή ο ΠΑΟΚ αυτό, απέναντι σε μια ποιοτική και ενθουσιώδη ομάδα, και προφανώς και με περισσότερη ενέργεια, όπως είναι η Χάιντουκ.

Όπως σημειώσαμε και μετά το παιχνίδι με την Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ, για τον ΠΑΟΚ κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί υπέρ του. Είναι μια ομάδα, που ακόμη δεν έχει διαμορφώσει χαρακτήρα, και παιχνίδι με παιχνίδι, και ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι καλό, θα κερδίζει και χρόνο και ηθικό, και θα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως σ΄ αυτή τη φάση τα βήματα που μπορεί να κάνει είναι συγκεκριμένα.

Μπορεί να γίνει μια πιο συμπαγής ομάδας, μπορεί να αναδείξει προσωπικότητες που για την ώρα της λείπουν, μπορεί να μάθει να οργανώνεται καλύτερο στο μισό γήπεδο, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο και πιο δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Είναι μια ομάδα με ένα ρόστερ, που έχει μεγάλες αδυναμίες, κυρίως στα χαφ (και όχι μόνο…), όπου οι επιλογές δεν είναι του επιπέδου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει κι αυτό δεν διορθώνεται άμεσα. Όταν έχεις τέτοιες αδυναμίες στα χαφ, είναι δύσκολο να κάνεις αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι.

Πραγματικά, είναι εντυπωσιακό που ο ΠΑΟΚ άργησε τόσο πολύ να κινηθεί και να καλύψει αυτές τις αδυναμίες του, πουλώντας μάλιστα τον Αουγκούστο πριν την κρίσιμη ρεβάνς της Πέμπτης.

Και είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά έχει να κάνει με την απόφαση και πλέον το ζητούμενο είναι οι γρήγορες αποφάσεις. Την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα, και εφόσον περάσει τη Χάιντουκ, ο ΠΑΟΚ έχει άλλες δύο ευρωπαϊκές Πέμπτες για να μπει σε όμιλο και το μόνο που κατάφερε για την ώρα, είναι να παίζει στα… ζάρια την ηρεμία του στο ξεκίνημα της σεζόν και τις προϋποθέσεις να κυλήσουν πιο… δημιουργικά αυτή η χρονιά.


Τελευταία νέα

Η πρωτιά του ΠΑΟΚ στα Play Off

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που φέτος παρά το γεγονός πως τα φορ του δεν είχαν και τόσο συχνή...

Στην ίδια κατηγορία