Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η εντυπωσιακή άνοδος του ΠΑΟΚ στο Ranking της UEFA!

Δημοφιλή

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να δώσει συνέχεια στο τρομερό σερί νικών του στην Ευρώπη, ωστόσο η εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν του εξασφάλισε και μαθηματικά ότι θα παίζει στο Conference League και το 2024, και πλέον μένει ανοικτή η «μάχη» για την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, που έχει ως έπαθλο την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16», και η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άιντραχτ. Η, σχεδόν αψεγάδιαστη, παρουσία του Δικεφάλου στη διοργάνωση έχει άμεση επίδραση και στη συγκομιδή του στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αφού μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τους Σκωτσέζους βρίσκεται στους 30.000 βαθμούς!

Για να γίνει κατανοητή η επίδραση της μέχρι τώρα παρουσίας των «ασπρόμαυρων» στο Conference League, αξίζει να σημειωθεί πως οι 8.000 από αυτούς τους βαθμούς αφορούν μόνο τη φετινή σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να κοιτά μόνο προς τα πάνω, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμα, δύο για τους ομίλους, με Άιντραχτ εκτός και Ελσίνκι εντός, και δύο για τη φάση των νοκ άουτ, είτε στον γύρο των Play Off, στο σενάριο που πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου, είτε για τη φάση των «16».

Κορυφαία χρονιά της πενταετίας συνεχίζει να παραμένει φυσικά η σεζόν 2021-22, όπου η πορεία μέχρι τους «8» της, νεοσύστατης τότε, διοργάνωσης, του έδωσε 13.000 βαθμούς. Παράλληλα, στη φετινή του πορεία ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει ήδη το ελάχιστο των 1.000 μπόνους πόντων για την πρόκριση του (τόσους λαμβάνει ο δεύτερος του κάθε ομίλου) και στις επόμενες δύο αναμετρήσεις θα διεκδικήσει την πρωτιά, που έχει ως έπαθλο, πέραν του εισιτηρίου για τους «16» και το χρηματικό μπόνους, ακόμα 1000 βαθμούς.

Για την ώρα, με 30.000 βαθμούς ο Δικέφαλος βρίσκεται στη θέση νούμερο 55 κι έχει βάσιμες βλέψεις να μπει στην κορυφαία 50άδα του ranking. Στη θέση 50 βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με 34.000 πόντους, με τη διαφορά των 4.000 να μην είναι μικρή, αλλά σίγουρα όχι απαγορευτική.


Τελευταία νέα

Ο… Κουλιεράκης του Μαρτίου είναι απόλαυση

Υπερπολύτιμος για τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και τον Μάρτιο που έδωσε συνολικά και τις πέντε αγωνιστικές του υποχρεώσεις...

Στην ίδια κατηγορία