Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η έκπληξη και η… θυσία του Έκονγκ

Δημοφιλή

Μιλώντας για το Copa Africa που έρχεται ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ επισήμανε μεταξύ άλλων πως αναμφίβολα συνιστά «το μεγαλύτερο τουρνουά για εμάς εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο» προσθέτοντας αναφορικά με το παρελθόν πως «είχα μερικές μεγάλες κόντρες με τους προηγούμενους συλλόγους μου δεδομένου πως θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στη συμμετοχή μου».

Απουσιάζοντας το τελευταίο δίμηνο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ επί της ουσίας διευκρίνισε πως παραμένει πρόθυμος προκειμένου να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Νιγηρίας ενόψει της διοργάνωσης παρά την έκπληξη που του προκλήθηκε από την απουσία του στα τέσσερα τελευταία ματς της Νιγηρίας.

Ξετυλίγοντας παρασκήνιο από τη θητεία του στη Γουότφορντ πριν τη διεξαγωγή του Copa Africa υπογράμμισε πως:

«Προφανώς, όλοι γνωρίζουν την ιστορία που είχα στη Γουότφορντ όταν άφησα την ομάδα μέσα στη σεζόν για να πάω και να παίξω.Μετά, δυσκολεύτηκα πολύ να ενταχθώ και πάλι στην ομάδα γιατί ο σύλλογος δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή. Αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω αυτή τη θυσία. Επίσης όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο, το πρώτο πράγμα που τους είπα ήταν ότι έχουμε μια μεγάλη διοργάνωση τον Ιανουάριο και είμαι αφοσιωμένος στη Νιγηρία».

Σε συνέχεια των τοποθετήσεών του στάθηκε στις φήμες περί απόσυρσής του από τη Νιγηρία δεδομένων των διαφορών που υφίστανται με τον Ζοσέ Πεσιέρο και επί της ουσίας συνιστούν εμπόδιο στη συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, υπογραμμίζοντας έκπληκτος πως:

«Όχι, δεν έχω αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για μένα να πάρω αυτή την απόφαση. Είμαι ακόμα πολύ πρόθυμος, και ναι, υποστηρίζω την ομάδα. Παρακολουθώ τους αγώνες όπως πάντα. Νομίζω ότι είμαι μέλος της ομάδας εδώ και οκτώ χρόνια. Οπότε ήταν λίγο έκπληξη για μένα να μένω εκτός αυτής. Αλλά το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά στον σύλλογό μου. Νομίζω ότι δείχνω ότι μπορώ ακόμα να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει με το AFCON. Αλλά εξακολουθώ να είμαι πολύ πρόθυμος και θέλω το καλύτερο για τη Νιγηρία».


Τελευταία νέα

Κερδίζει τον Αιολικό, εξασφαλίζεται και τυπικά

Σήμερα στις 16.00 ο ΠΑΟΚ Β΄ αντιμετωπίζει τον Αιολικό, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί...

Στην ίδια κατηγορία