Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Χιρόνα στέλνει την Σίτι στο… Conference!

Δημοφιλή

Η Χιρόνα συνεχίζει την απίστευτη πορεία της στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς μετά την τεράστια εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, βρίσκεται στην κορυφή της La Liga με 41 βαθμούς!

Η φετινή εκπληξή όμως του ισπανικού πρωταθλήματος δεν προκαλεί χαμόγελο σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του Μίτσελ, αφού σε περίπτώση που η Χιρόνα κατακτήσει το πρωτάθλημα ή εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν, οι Άγγλοι θα αναγκαστούν να αγωνιστούν στο Conference League.

Αυτό θα συμβεί γιατί οι δύο σύλλογοι βρίσκονται κάτω υπό την ίδια ιδιοκτησία, καθώς η City Football Group κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και των δύο ομάδων.

Επομένως, εάν και οι δύο ομάδες βρεθούν σε θέσεις που οδηγούν στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η μία από τις δύο θα πρέπει να υποβιβαστεί στο Conference League για να μην υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες ούτε στο Europa League.

Με βάση πάντα τον ίδιο κανονισμό, η ομάδα που θα βρεθεί στην 3η σε τάξη διοργάνωση της UEFA είναι η ομάδα που θα τερματίσει πιο κάτω στη βαθμολογία που με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Τη λύση βέβαια στη CFG (City Football Group) ίσως τη δώσει η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, με την UEFA να έχει προγραμματίσει μία σύσκεψη μέσα στο Γενάρη με αφορμή αυτό το ζήτημα.


Τελευταία νέα

Μοναδικό ερωτηματικό ο Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία