Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η ανάλυση του “ασπρόμαυρου” ρόστερ…. πριν τις μεταγραφές

Δημοφιλή

Η FORZA επιχειρεί να φωτίσει την πλευρά του ανθρώπινου δυναμικού, που καλείται να διαχειριστεί και να (προ)ετοιμάσει ο Λουτσέσκου τις επόμενες 15 ημέρες στα γήπεδα της Ολλανδίας.

Ξεκινώντας από τους τερματοφύλακες, στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν δυο γκολκίπερ από την περυσινή σεζόν, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά και οι Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος που ανεβοκατεβαίνουν από την πρώτη στη δεύτερη ομάδα. Ο Κοτάρσκι είχε μέχρι και την περασμένη Τρίτη υποχρεώσεις με την U21 της πατρίδας, αλλά ο αποκλεισμός της Κροατίας από τα νοκ άουτ παιχνίδια του EURO, θα φέρουν τον Κροάτη τερματοφύλακα νωρίτερα στην προετοιμασία και λογικά  προλάβει τις τελευταίες ημέρες της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Οι τέσσερις ακραίοι μπακ είναι όλοι παρόντες από την αρχή της προετοιμασίας. Οι Ζόαν Σάστρε, Λευτέρης Λύρατζης, Ράφα Σοάρες και Μάριος Τσαούσης καλύπτουν αριθμητικά τις θέσεις στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στους στόπερ υπάρχουν οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Ιβάν Νάσμπεργκ, Παναγιώτης Παναγιώτου, περιμένοντας τον διεθνή Κώστα Κουλιέρακη να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Στο άξονα υπάρχουν αυτή την στιγμή τέσσερις χαφ με συμβόλαια για την επόμενη χρονιά. Ντάγκλας Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες και Χάρης Τσιγγάρας, που έχει επιστρέψει μετά από το δανεισμό του στην Τουλούζ, επωμίζονται το βάρος στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ο «Δικέφαλος» ψάχνει να κλείσει σίγουρα για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, ενώ υπάρχει και ο Παναγιώτης Τζίμας, ο οποίος αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για την κλασική θέση του επιτελικού μέσου, πίσω από τον επιθετικό, υπάρχουν οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Τάισον και ο Γιώργος Βρακάς, ενώ για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής η επιστροφή του Κάλεντ Νάρεϊ, που έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας, είναι σε τούτη τη φάση της σεζόν ένα χαρμόσυνο νέο για τον Λουτσέσκου, που περιμένει και τον Άντρια Ζίβκοβιτς να μπει στις προπονήσεις. Οι νεαροί Αντρέ Ρικάρντο, Χακίμ Κανίς έχουν ξεκινήσει στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και στην Ολλανδία θα επιδιώξουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ρουμάνου προπονητή και μια μόνιμη θέση στο ρόστερ.

Μια θέση στο ρόστερ συνεχίζει, προς το παρόν, να πιάνει ο Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, συμμετείχε στις προπονήσεις, ουδείς πάντως γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του κι αν τελικά θα συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του.

Ο μοναδικός επιθετικός από την πρώτη ομάδα αυτή την στιγμή είναι ο Μπράντον Τόμας, έχει ανέβει και συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας ο Βασίλης Γκορντεζιάνι.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκο σ’ αυτό το πρώτο στάδιο της νέας χρονιάς θα χρειαζόταν ενισχύσεις ακόμη και για τα προπονητικά διπλά από τη δεύτερη ομάδα και την Κ19 του «Δικεφάλου».

Στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας το «παρών» δίνουν οι πρωτάρηδες Χισάμ Κανίς και Αλέξανδρος Τσιόπτσης, που θα ζήσουν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία και θα κερδίσουν πολλά από τη συμμετοχή τους στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Δικεφάλου.

Ο Χισάμ Κανίς αποκτήθηκε από τον «Δικέφαλο» τον Ιανουάριο και μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Πανσερραϊκού.

Υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που βλέπουν τη φετινή προετοιμασία στο Τέγκελεν της Ολλανδίας ως μια δεύτερη ευκαιρία. Ο λόγος για τους Χάρη Τσιγγάρα, Γιώργο Βρακά, Παναγιώτη Τζίμα, Παναγιώτη Παναγιώτου και Βασίλη Γκορντεζιάνι, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πάρει μια γεύση από προετοιμασία στο εξωτερικό.

Ο Χάρης Τσιγγάρας επέστρεψε μετά από την «περιπέτεια» και την εμπειρία του γαλλικού ποδοσφαίρου και μέχρι στιγμής είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στα προπονητικά διπλά που έχουν γίνει στη Νέα Μεσημβρία.

Πέρσι οι Βρακάς και Τζίμας αγωνίστηκαν υπό τη μορφή δανεισμού σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, επέστρεψαν και εντάχθηκαν εκ νέου στο ρόστερ της ομάδας. Η αποχώρηση του Κάργα και η απουσία του Στέφανου Τζίμα άνοιξαν χώρο για τους Παναγιώτου και Γκορντεζιάνι, οι οποίοι «ανέβηκαν» από τη δεύτερη ομάδα και συμμετέχουν στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.

Ο ΝΑΡΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Η παρουσία του Κάλεντ Νάρεϊ στην έναρξη της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος, ωστόσο στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν ότι θα πρέπει να περιμένουν τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία για να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του.

Η απουσία του Γερμανού, με ρίζες από το Τόγκο, ακραίου επιθετικού των 8 γκολ και των 11 ασίστ στην πιο κρίσιμη και ευάλωτη καμπή της περσινής σεζόν αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε να ζήσει δίχως ένα από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του και να ανοίξει την κουβέντα περί ενίσχυσης στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Το πρόβλημα απ’ το πουθενά και οι επιπλοκές λόγω κορονοϊού, άλλαξε την ατζέντα της «ασπρόμαυρης» καθημερινότητας, ωστόσο όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο 28χρονος ακραίος έχει μπει για τα καλά στο πρόγραμμα της ομάδας, προσφέροντας μια σημαντική λύση στα δεμένα χέρια του προπονητή του, ο οποίος περιμένει και την επιστροφή των διεθνών στην προετοιμασία για να νιώσει ακόμα καλύτερα.

Οι διεθνείς (Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Άντρια Ζίβκοβιτς) είχαν υποχρεώσεις μέχρι τις 20 του μήνα, πήραν άδεια για δύο εβδομάδες και σήμερα το πρωί θα είναι στο αεροπλάνο για να πετάξουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το Ντίσελντορφ. Το προπονητικό τιμ έχει εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που θα μπουν σταδιακά σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία χρονικά φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στην Ολλανδία.

Στη λίστα των διεθνών είναι και ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει επιπλέον ημέρες άδειας, λόγω της συμμετοχής του με την Κροατία στην τελική φάση του EURO U21. Ο 22χρονος τερματοφύλακας θα ενσωματωθεί τη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας προκειμένου να μπει και αυτός στο πρόγραμμα της ομάδας ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Μπεϊτάρ.


Τελευταία νέα

Η παθιασμένη ομιλία του Σβαμπ στην ομάδα πριν το ντέρμπι! (video)

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την… κόλαση του 1-2 και επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη...

Στην ίδια κατηγορία