Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η αλήθεια των αριθμών είναι ο καθρέφτης για κάθε παίκτη

Δημοφιλή

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα ακόμα χρόνο και η FORZA επιχειρεί να συγκεντρώσει την αλήθεια των αριθμών των τριών τελευταίων αγωνιστικών τον σεζόν.

Η προσφορά του Αντρέ Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Πορτογάλος επέστρεψε τον Αύγουστο του 2017 κάνοντας πράξη τα όσα υποσχέθηκε όταν είχε αποχωρήσει τον από τον Δικέφαλο το 2012. Οι τίτλοι και η αγωνιστική του προσφορά σε κάθε έναν εξ’ αυτών αποτελούν το επιστέγασμα μιας επιστροφής που ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές αυτής δεν περίμεναν πως θα βοηθήσει τόσο πολύ. Σε λίγες ημέρες ο Βιεϊρίνια θα μπει στο δεύτερο μισό των 37 του χρόνων. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1986 μετράει συνολικά 9,5 αγωνιστικές σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα, την οποία και τίμησε όσο λίγοι. Σε αυτή τη διαδρομή, υπήρχαν σεζόν στις οποίες πρωταγωνίστησε αλλά και σεζόν στις οποίες είχε συμπληρωματικό ρόλο.

Ο Βιεϊρίνια θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται και σίγουρα η θέληση μετράει. Υπάρχει από την άλλη και η αλήθεια των αριθμών, που δεν περνά απαρατήρητη. Ναι, είναι άψυχη και μερικές φορές δεν μπορεί να αποδώσει τη συνολική εικόνα, όμως παραμένει ο καθρέφτης για κάθε ποδοσφαιριστή.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ

Τη σεζόν 2020-21 ο Βιεϊρίνια μέτρησε 24 συμμετοχές με μέσο όρο 84 λεπτά η κάθε μια. Ακολούθησε η σεζόν 2021-22 με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στα 58 παιχνίδια και τον Βιεϊρίνια να αγωνίζεται στα 38 εξ’ αυτών με τον μέσο όρο συμμετοχής να πέφτει στα 62 λεπτά. Τη σεζόν που μας πέρασε ο Πορτογάλος μέτρησε 20 συμμετοχές με τον μέσο όρο συμμετοχής του να πέφτει στα 44 λεπτά. Μαζί με το χρόνο συμμετοχής έπεσε και η επίδρασή του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Από τις 12 μονομαχίες που είχε κατά μέσο όρο ανά 90 λεπτά συμμετοχής τη σεζόν 2020-21 τη σεζόν που μας πέρασε είχε 4,6 με το ποσοστό επιτυχίας να είναι στο 61% από 67% που είχε πριν από δυο χρόνια. Είναι διαφορετικό να μειώνεται ο χρόνο συμμετοχής και διαφορετικό να μειώνονται οι πρωτοβουλίες στο γήπεδο καθώς οι μέσοι όροι προκύπτουν όχι ανά συμμετοχή αλλά ανά 90 αγωνιστικά λεπτά.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι τελικές του, τα τελευταία χρόνια, μειώθηκαν από τις 1,5 τη σεζόν 2021-22 στις 0,55 τη σεζόν που τελείωσε με τις ντρίμπλες να μειώνονται από τις 1,92 τη σεζόν 2021-22 στις 0,43 τη σεζόν που τελείωσε. Αντίστοιχα μειώθηκαν και τα τάκλιν καθώς από τα 2,8 να έχει βρεθεί στα 0,9, με τις επιδόσεις να αφορούν τους μέσους όρους ανά 90 αγωνιστικά λεπτά. Κανείς δεν αμφισβητεί τη διάθεση και τη θέση του Αντρέ Βιεϊρίνια να προσφέρει, κάτι που και ο ίδιος έχει επανειλημμένα σημειώσει τη στιγμή που φέρεται να σκέφτεται να παραμείνει ενεργός και τη νέα σεζόν αντιλαμβανόμενος και τον περιορισμένο ρόλο που θα έχει. Η τελική απόφαση αφορά εκείνον και φυσικά τα όσα θα συζητηθούν στη συνάντηση που αναμένεται να έχει (και) με τον Ιβάν Σαββίδη. Τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια είχε απευθείας συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που αναμένεται να συμβεί και αυτή τη φορά. Το γήπεδο και οι αριθμοί είναι ένας καθρέφτης και πολλές φορές σε αυτό δεν αποτυπώνεται ο βαθμός θέλησης που δεδομένα υπάρχει από τον Αντρέ Βιεϊρίνια κάθε φορά που φοράει τα ασπρόμαυρα…


Τελευταία νέα

Δικαίωσε τον Λουτσέσκου ο Κεντζιόρα

Το περσινό καλοκαίρι, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε την επιστροφή του Τόμας Κεντζιόρα στην Θεσσαλονίκη για να υπάρχει μια επιπλέον...

Στην ίδια κατηγορία