Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η αξιολόγηση κι οι αποφάσεις

Δημοφιλή

Για μια εβδομάδα ακόμη θα συνεχιστούν οι προπονήσεις στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν διάστημα πλέον του ενός μηνός για να ξεκουραστούν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την τεχνική ηγεσία για τις αρχές Ιουλίου, οπότε και θ’ αρχίσει η καλοκαιρινή προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.

Το κύριο ερώτημα, βέβαια, είναι πόσοι και ποιοι από τους παίκτες, που αγωνίστηκαν φέτος με τον ΠΑΟΚ Β΄ στην παρθενική παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ 2 θα στελεχώσουν το ρόστερ και της επόμενης σεζόν. Αυτές τις ημέρες ο Πάμπλο Γκαρσία και οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου αξιολογούν όλα τα δεδομένα, κάνουν την αποτίμηση της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε και σύντομα θα προχωρήσουν στο σχεδιασμό και τη συγκρότηση του ΠΑΟΚ Β΄ ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, πολλές είναι οι «κατηγορίες», στις οποίες θα χωριστούν οι ποδοσφαιριστές του νυν ρόστερ. Ενας αριθμός –παραμένει αδιευκρίνιστος εκ των πραγμάτων-θα ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, περνώντας από τα τεστ του Ράζβαν Λουτσέσκου κι ο οποίος, κατά κύριο λόγο, θ΄ αποφασίσει για την περαιτέρω τύχη τους. Οπωσδήποτε το στοίχημα για αυτούς τους παίκτες θα είναι μεγάλο και εκεί ουσιαστικά θα κριθεί και το κατά πόσο καλά ή όχι λειτούργησε το φετινό εγχείρημα της δεύτερης ομάδας, που έχει ως στόχο αφενός να λειτουργεί ως μια ασφαλή «γέφυρα» μεταξύ της ομάδας νέων Κ-19 και της αντίστοιχης μεγάλης και αφετέρου να εξελίσσει παίκτες και να τους «προωθεί» στην πρώτη ομάδα.

Οσοι δεν βρουν θέση στο ρόστερ των μεγάλων, αλλά κριθεί ότι έχουν τις προδιαγραφές να ενταχθούν σ’ αυτό σε μεταγενέστερο χρόνο, θα παραχωρηθούν δανεικοί, είτε σε ομάδες του εξωτερικού, είτε σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου ν’ αποκτήσουν εμπειρίες στο επίπεδο της μεγάλης κατηγορίας.

Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι οι παίκτες, ειδικά οι πιο νεαροί, που θα παραμείνουν στη δεύτερη ομάδα και θα αγωνιστούν για μια ακόμη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2. Αναπόφευκτα, θα υπάρξουν κι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ (είτε γιατί λήγουν τα συμβόλαια τους, είτε γιατί θα κριθεί ότι δεν συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές για να κάνουν το επόμενο βήμα) και οι οποίοι θα αντικατασταθούν κατά βάση από παίκτες, που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν φέτος με την ομάδα νέων Κ-19.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (;)

Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2 αποφασίστηκε το επόμενο πρωτάθλημα ν’ αρχίσει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε η 7η Ιουλίου ως η τελευταία ημέρα εγγραφής νέων μελών από τη Σούπερ Λιγκ και την ερασιτεχνική κατηγορία.

Βέβαια, όπως έδειξαν τα γεγονότα της φετινής σεζόν, οι θεωρητικές εξαγγελίες με την πράξη δεν ταυτίζονται και δικαιολογημένα υπάρχει αμφισβήτηση για το αν το επόμενο πρωτάθλημα θ’ αρχίσει τόσο… νωρίς (η πρεμιέρα της φετινής σεζόν δόθηκε μόλις στις 6 Νοεμβρίου). Σε κάθε περίπτωση, όσο πιο νωρίς διεξαχθεί η 1η αγωνιστική τόσο το καλύτερο για τις ομάδες, που δεν θα είναι υποχρεωμένες στη διάρκεια της σεζόν ν’ αγωνίζονται ανά τρεις ημέρες, όπως συνέβη φέτος, ειδικά στο δεύτερο μισό της περιόδου (συνέβαλλαν σ’ αυτό και τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που σε αρκετές των περιπτώσεων οδήγησαν σε αναγκαστικές αναβολές παιχνιδιών).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία