Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Γιατί ο Ιβάν κράτησε τον Ζίβκοβιτς στην Τούμπα

Δημοφιλή

Στην ταχύτητα των ρυθμών της σύγχρονης εποχής, η διαφαινόμενη επταετία (του Αντρίγια στον ΠΑΟΚ) θα ισούται με κανονικό κύκλο ζωής. Ολόκληρης ζωής. Ανοιξε, εντελώς ξαφνικά το καλοκαίρι της πανδημία, ξετυλίχθηκε, κορυφώθηκε και το κυριότερο δεν συρρικνώθηκε. Δεν έκλεισε. Το αντίθετο. Συνεχίζει.

Ο Ζίβκοβιτς στον ορίζοντά του, χρειαζόταν απεγνωσμένα την καινούργια πρόκληση που θα τον αναζωογονήσει. Όπως, τότε, τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν αποφάσισε να βγει απ’ την comfort zone της Λισαβόνας και να αναζητήσει μια νέα περιπέτεια.

Η κάθε σχέση πάντα κρίνεται στον χρόνο. Στην ανθεκτικότητα της, στη διάρκεια. Στην καθημερινότητα. Σ’ αυτούς τους τριάντα έξι μήνες ο «Ζίλε» μπορεί να λέει ότι έγινε ο νέος ήρωας της Τούμπας. Σημείο αναφοράς. Συστήθηκε με το γκολ-μαχαιριά στην Μπενφίκα και μια ονειρεμένη πάσα, δίχως να βλέπει, μισό γκολ – μισό κύπελλο, στον Μάικλ Κρμέντσικ στον τελικό του 2021 με τον Ολυμπιακό. οι συμπαίκτες τον επιβράβευσαν χαρίζοντάς του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της σεζόν 2020-21.

Ο Σέρβος εξτρέμ, που τον περασμένο Ιούλιο έκλεισε τα 27 χρόνια του, δεν έψαχνε μια ομάδα για να κερδίσει κι άλλα χρήματα, ήθελε μια ομάδα να του δώσει κίνητρο, να τον ξαναφέρει στο προσκήνιο και να ξαναγίνει ο Ζίβκοβιτς που όλοι γνώρισαν στο ξεκίνημα της καριέρας του. Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους συμπατριώτες του. Επέστρεψε στις κλήσεις της Εθνικής Σερβίας και άρχισε να τοποθετεί το όνομά του στην κουβέντα του σερβικού ποδοσφαίρου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Τα επόμενα δύο χρόνια εξελίχθηκαν περίεργα. Με πολλά πάνω και κάτω. Με διαστήματα που έμοιαζε να’ ναι στα… χαμένα. Όμως, το κεφάλαιο ΠΑΟΚ στην καριέρα του Σέρβου είχε, ήδη, γίνει ξεχωριστό. Και μόνο το γεγονός πως ο Δικέφαλος είναι η ομάδα στην οποία έχει μετρήσει τα περισσότερα παιχνίδια σε επίπεδο συλλόγων λέει πολλά. Ο Αντρίγια τώρα απαιτεί. Πιέζει. Δικαιούται. Ανταμείβεται. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι έχασε χρόνια στη Λισαβόνα. Άφησε να κυλήσει πολύ νερό. Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι ο καθένας άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο. Το δικό του σημείο αφετηρίας, στη διαδικασία της ωρίμανσης.

Μέσα σε τρία ημερολογιακά χρόνια, ο «Ζίλε» έχει μετρήσει 150 συμμετοχές με 33 γκολ και 29 ασίστ. Όμως, δεν ήταν τα νούμερα και οι επιδόσεις που έπεισαν τον Ιβάν Σαββίδη για να προχωρήσει στο «άψε-σβήσε» στη δεύτερη ανανέωση-επέκταση του συμβολαίου του. Στη Μικράς Ασίας γνώριζαν ότι ο Αντρίγια από την 1η Ιανουαρίου θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμούσε, άλλωστε στην καριέρα του δεν έχει πάρει ποτέ μεταγραφή, γι’ αυτό και η υπόθεση της ανανέωσης μπήκε πολύ ψηλά στην ατζέντα, που αφορά τον ΠΑΟΚ των επόμενων ετών. Και μόνο που η υπόθεση δεν εξελίχθηκε σε σήριαλ φανερώνει τη διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν χέρι-χέρι τα επόμενα χρόνια.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΙΒΑΝ

«Ο Ιβάν Σαββίδης τρελαίνεται με παίκτες που τα δίνουν όλα με συνέπεια, δεν επιβραβεύει απλά τα γκολ. Η πρόθεση για την επέκταση είχε συζητηθεί με το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις του το καλοκαίρι», τόνιζαν με νόημα χτες οι στενοί συνεργάτες του ισχυρού άνδρα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Ήταν μια έμμεση απάντηση προς όλους όσοι στάθηκαν στα 5 γκολ και τις 3 ασίστ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Κρίσιμα σ’ ότι αφορά την ευρωπαϊκή διαδρομή, όχι καθοριστικά για να του δώσουν ένα νέο τριετές συμβόλαιο, μετά τη λήξη του υπάρχοντος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, καθόλου βιαστικό συμπέρασμα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να χτίσει την ομάδα των επόμενων ετών πάνω του και να του δώσει το ρόλο του ηγέτη. Γι’ αυτό και του έδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, δεύτερος στην ιεραρχία, πλέον, πίσω από τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο επόμενος ηγέτης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται: Αντρίγια Ζίβκοβιτς.


Τελευταία νέα

Επική ατάκα για ΠΑΟΚ από Χέλμβαλ

Η «μπομπέρ» του ΠΑΟΚ, Έμιλι Χέλμβαλ μίλησε για την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι αν μείνει στην Ελλάδα...

Στην ίδια κατηγορία