Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Για ν’ ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ν’ αυξήσει τα έσοδά του

Δημοφιλή

Συχνά, και με αφορμή κάθε επιτυχία της μπασκετικής ομάδας, η συζήτηση πάει σ΄ αυτόν τον κόσμο που δεν πάει στο γήπεδο, που δεν στηρίζει, που δεν, που δεν, που δεν… Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αυτό ακριβώς είναι το λάθος.

Ότι περιμένουμε από έναν κόσμο που δεν θέλει ή δε μπορεί να συγκινηθεί από το σημερινό μπάσκετ, να συγκινηθεί. Είναι δύσκολο να συμβεί, αν δεν υπάρχουν μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες αυτή την εποχή δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει μια κατά τα φαινόμενα καλή διοίκηση, η οποία δείχνει συνέπεια, παρέλαβε μια προβληματική κατάσταση, τη συμμάζεψε, έφτιαξε μια τουλάχιστο συμπαθητική ομάδα, που και πέρσι έκανε μεγάλες νίκες, χωρίς να απλώνει τα πόδια της πιο πέρα από το πάπλωμα. Γενικώς, δίνει την εντύπωση μια υγιούς κατάστασης και το πρόβλημα είναι πως δεν έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Στην προσπάθεια να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο επόμενο επίπεδο θα πρέπει να αυξήσει τη βάση του και τα έσοδά του. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ένα μειονέκτημα είναι πως το πρωτάθλημα είναι απαξιωμένο, το γενικότερο προϊόν είναι κακό. Δεν θα έρθει κάποιος σε να βρει, πρέπει εσύ να τον βρεις.

Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ωραίο γήπεδο, 8.000 θέσεων, έχει ένα μεγάλο brand, ζει σε μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων κι επίσης το μπάσκετ, παίζεται σε κλειστό χώρο. Δεν είσαι εκτεθειμένος στην βροχή, στη ζέστη, στη βρωμιά. Το τελευταίο είναι ίσως και το κλειδί.

Ο ΠΑΟΚ κάνει λάθος που μετά από κάθε επιτυχία, θυμάται το κοινό που δεν τον στηρίζει. Θα πρέπει να πάψει να ζει μ΄ αυτό το παράπονο, να προχωρήσει παρακάτω και να δημιουργήσει ένα καινούριο κοινό.

Προσωπικά πηγαίνω δύο τρεις φορές το χρόνο με την οικογένειά μου, περνάμε ωραία και νιώθουμε την ανάγκη να ξαναπάμε “κάποια στιγμή”. Αφενός είναι ωραία η φάση, το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει δράση και συνεχή εναλλαγή στο σκορ κι αρέσει στα παιδιά, και ο ΠΑΟΚ έχει μια συμπαθητική ομάδα, που παίζει καλά.

Αυτό το κοινό πρέπει να προσελκύσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο και να κάνει να δει το μπάσκετ ως μια διασκέδαση που θα την ψάχνει σε κάθε ευκαιρία.

Πρέπει να βρει τρόπο να κάνει αυτόν τον κόσμο να νιώσει την ανάγκη να πάει στο γήπεδο για να δει μπάσκετ, όχι για να δει τον ΠΑΟΚ να κερδίζει.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να έχει 5-6 χιλιάδες κόσμο σε κάθε παιχνίδι του, που θα πληρώνει εισιτήριο, είναι δεδομένο ότι θα έρθει πιο γρήγορα η στιγμή που θα αλλάξει επίπεδο. Αρκεί να κάνετε τις πράξεις.

Ο κόσμος θα φέρει άμεσα έσοδα, θα αυξήσει τη δυναμική του brand θα σπρώξει το καράβι μπροστά.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αν ήταν εύκολο, θα το έκανε ο καθένας!


Τελευταία νέα

«Χωρίζουν» Γκαρσία-Πανσερραϊκός;

Αυξάνονται οι πιθανότητες έτσι ώστε ο Πάμπλο Γκαρσία να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό, καθώς αναζητά μία νέα πρόκληση για...

Στην ίδια κατηγορία