Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γεμάτο Παλατάκι, ανατροπή και δεύτερο σερί πρωτάθλημα (videos)

Δημοφιλή

Επτά χρόνια συμπληρώνονται (2016) από την ημέρα που η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ σήκωσε στον ουρανό του PAOK Sports Arena το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, έναν χρόνο μετά τον παρθενικό του τίτλο. Ο Δικέφαλος έχοντας βγει τέταρτος στην κανονική διάρκεια, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Τότε στα ημιτελικά η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας έπαιζε τα δύο πρώτα εντός, μετά τα άλλα δύο εκτός και το τελευταίο παιχνίδι εντός.

Οι «ασπρόμαυροι» λοιπόν με 1-3 και 2-3 «έσπασαν» δις την έδρα των Πειραιωτών και είχαν δύο ευκαιρίες να τελειώσουν την σειρά στο Παλατάκι. Την πρώτη απέτυχαν (2-3 ο Ολυμπιακός) όμως πήραν την πρόκριση στο τέταρτο παιχνίδι με 3-1 σετ και 3-1 νίκες.

Στους τελικούς, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον τρίτο Φοίνικα Σύρου. Το σύστημα της έδρας ήταν διαφορετικό από τους ημιτελικούς και από 2-2-1, πήγαινε εναλλάξ. Στο πρώτο παιχνίδι στην Σύρο επικράτησε με 0-3 ενώ στο δεύτερο ματς μπορεί να κέρδισε με 3-1, όμως το μπλοκ του Θάνου Τερζή στο 1-1 που έκανε το 24-23 ίσως ήταν η πιο καθοριστική φάση των τελικών.

Δείτε το εν λόγω μπλοκ στο 7:28:

Το 1-1 έγινε 3-1 και ο ΠΑΟΚ ήθελε μία νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Στον τρίτο τελικό οι Συριανοί επικράτησαν με 3-1 και μείωσαν σε 2-1 και στο τέταρτο παιχνίδι η σειρά πήγαινε στο Παλατάκι. Εκεί, ο Φοίνικας αιφνιδίασε τον Δικέφαλο και προηγήθηκε γρήγορα με 0-2, όμως ο ΠΑΟΚ με 25-16 και 25-14 έφερε τον τελικό στα ίσα.

Στο τάι-μπρέικ και σε ένα κατάμεστο Παλατάκι η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δεν θα έχανε με τίποτα το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ με 15-10 και 3-2 σετ, έκανε το 3-1 στις νίκες και σήκωσε την κούπα για δεύτερη σερί χρονιά. Ο Δικέφαλος έγραψε ιστορία με αυτόν τον τίτλο γιατί μέχρι και σήμερα είναι η μοναδική ομάδα που μπήκε στα Play Off ως τέταρτη (απόλυτο μειονέκτημα της έδρας) και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα.

Δείτε στα δύο videos παρακάτω τις καλύτερες στιγμές του 4ου τελικού και τους τελευταίους πόντους μέσα από την κερκίδα:


Τελευταία νέα

Χαμηλότερη τιμή για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale στην έκδοση Sprint έχει πλέον εισαγωγική τιμή €39.500, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μηδενική χρέωση...

Στην ίδια κατηγορία