Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Έτσι μέτρησε το γκολ της Ιαπωνίας (pics-videos)

Δημοφιλή

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αναφορικά με το γκολ που πέτυχε η Ιαπωνία χθες (1/12) στην αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία. Αυτό το γκολ στοίχισε την πρόκριση της Γερμανίας στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα περισσότερα πλάνα, που έρχονται από το Κατάρ να δείχνουν τη μπάλα να περνάει άουτ. Πώς μπορεί όμως να μέτρησε αυτό το γκολ;

Ο επόπτης γραμμών Σούρου Φατσοάνε έδειξε αμέσως ότι η μπάλα είναι έξω πριν γίνει η σέντρα του Μιτόμα, ο οποίος βρίσκει τον Τανάκα και σκοράρει ένα ιστορικό τέρμα. Το γκολ ελέγχθηκε μέσω VAR για να διαπιστωθεί αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και είναι άουτ, ωστόσο ελέγχθηκε αποκλειστικά μέσω του οφθαλμικού ελέγχου στην αίθουσα VAR, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της FIFA και όχι με κάποια τεχνολογία. Αυτό συνέβη διότι το σύστημα τεχνολογίας της γραμμής τέρματος ισχύει μόνο για τα μέτρα, που βρίσκονται ανάμεσα από τα δοκάρια.

Η IFAB, η «νομοθέτρια» του παιχνιδιού, ορίζει ότι η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού όταν «έχει περάσει εξ ολοκλήρου τη γραμμή τέρματος ή τη γραμμή τέρματος στο έδαφος ή στον αέρα». Ο διαιτητής Βίκτορ Μιγκέλ ντε Φρέιτας Γκόμες κλήθηκε να εξετάσει τη φάση στο VAR, πριν πάρει την οριστική του απόφαση και αφού άκουσε το ακουστικό του, κατακύρωσε το γκολ. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως η FIFA δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κάποια εικόνα, η οποία να δείχνει τη μπάλα σε σχέση με τη γραμμή του πλαγίου, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι όντως παρέμεινε εντός αγωνιστικού χώρου.


Τελευταία νέα

«Ασπρόμαυρη» κυριαρχία στο ΠΑΟΚ-Λαμία

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα την Λαμία για τη 13η αγωνιστική της Super League και το paokfc.gr σας βάζει...

Στην ίδια κατηγορία