Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιχείρηση «ΠΑΟΚ… 2026»!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ, κάθε καλοκαίρι, έμοιαζε να τρέχει την ύστατη στιγμή. Φύγε εσύ, έλα εσύ. Και κράτει. Και άσ’ το να το δούμε πάλι. Και περίμενε. Και ας το σκεφτούμε. Το τρενάρισμα στο κομμάτι της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας δεν αντέχει άλλο, ως τακτική.

Γι’ αυτό από το περασμένο καλοκαίρι και μετά στη Μικράς Ασίας αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα. Οι σημαντικές αποφάσεις, πλέον, δεν καθυστερούν και οι επιλογές είναι, ολότελα, δικές του στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πανίσχυρου γκρουπ για τα επόμενα χρόνια. Δίχως ίχνος υπερβολής θα μιλάμε για την πιο πλήρη ομάδα των τελευταίων ετών όταν θα αρχίσει η προετοιμασία της επόμενης σεζόν.

Προς έκπληξη όλων ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να βάλει σε μία σειρά πολλές από τις  εκκρεμότητες που αφορούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Η πρώτη αφορούσε την ανανέωση του Τάισον Μπαρσέλος Φρέντας, με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με απολαβές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ακολούθησε Τόμας Μουργκ, που υπέγραψε νέο, διετές, συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ και φυσικά ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το τιμ του για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ρουμάνος τεχνικός ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και θα γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Ο «Δικέφαλος»  στην περίπτωση του «δείχνει» το δρόμο, αρκεί κάποιος να κοιτάξει τι ίσχυε μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, για να αντιληφθεί τις μεγάλες διαφορές, αλλά και τις τομές που επιχειρεί από τώρα ο Ιβάν Σαββίδης με φόντο το μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ, σε τούτη τη συγκυρία, διοικείται από γκρουπ ανθρώπων που αγωνιούν και τρέχουν για το μέλλον. Ο Σαββίδης καλείται να περιφρουρήσει τούτη την κατάκτηση, να χτίσει επάνω σε (να εδραιώσει και να επαυξήσει) ό,τι δημιουργήθηκε και βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Στην ενδιάμεση μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου οι «ασπρόμαυροι» πρόσθεσαν ένα σημαντικό «εργαλείο» στη μηχανή τους, τον Γιόνι Οτο, ο Λουτσέσκου έχει φροντίσει να έχει ετοιμοπόλεμους 19-20 ποδοσφαιριστές και το πιο θετικό είναι ότι την πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας για την σεζόν 2024-25 θα δει στο γήπεδο 20-25 παίκτες τους οποίους γνωρίζει και εμπιστεύεται. Μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν μιλάμε για έναν προπονητή με τη φιλοσοφία του Ρουμάνου, που λατρεύει να δουλεύει μ’ αυτούς που ξέρει και δεν είναι υπέρμαχος των πολλών αλλαγών.

Ας δούμε πως είναι διαμορφωμένο σήμερα το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ανά θέση (σε παρένθεση η λήξη συμβολαίου) για να αντιληφθούμε το πλάνο και το ποδοσφαιρικό σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι «ασπρόμαυροι» για τα επόμενα χρόνια.

Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου (6/2027).

Τερματοφύλακες: Ντόμινικ Κοτάρσκι (6/2028), Χρήστος Ταλιχμανίδης (6/2026), Κώστας Μπαλωμένος (12/2026).

Αμυντικοί: Γιόαν Σάστρε (6/2026), Ράχμαν Μπάμπα (6/2026), Ράφα Σοάρες (6/2025), Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ (6.2026), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (12/2026), Γιάννης Μιχαηλίδης (6/2025), Ιβάν Νάσμπεργκ (6/2025), Γιόνι Οτο (6/2025)

Μέσοι: Χάρης Τσιγγάρας (6/2025), Μάγκομεντ Οζντόεφ (6/2025), Γιάννης Κωνσταντέλιας (6/2027), Τόμας Μουργκ (6/2026)

Επιθετικοί: Αντρίγια Ζίβκοβιτς (6/2027), Κίριλ Ντεσπόντοφ (6/2027), Τάισον (6/2025), Αντρέ Ρικάρντο (6/2026), Άλι Σαμάτα (6/2025), Στέφανος Τζίμας (12/2025).

ΝΕΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ

Οι Μπράντον Τόμας και Τόμας Κεντζιόρα τυπικά έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όμως υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση για την παραμονή και των δύο.

Σ’ ό,τι αφορά τον Ισπανό επιθετικό έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για την υπογραφή νέου διετούς κλειστού συμβολαίου, ωστόσο οι δύο πλευρές θα πρέπει να τα βρουν και στο οικονομικό.  Ο Μπράντον (9 γκολ, 5 ασίστ την τρέχουσα σεζόν) έχει αποδείξει ότι είναι μια τίμια επιλογή και, ήδη, έχει ενημερωθεί πως θα παραμείνει ντυμένος στα «ασπρόμαυρα» και του χρόνου.

Απόλυτα ελεγχόμενη είναι η υπόθεση του Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι για τυπικούς λόγους αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου και τον Ιούνιο μένει ελεύθερος. Ο 29χρονος Πολωνός με τις εμφανίσεις του έχει πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει μια σταθερά για την αμυντική γραμμή και ο ίδιος δείχνει σαφή προτίμηση παραμονής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία