Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αθηνά Καπρινιώτη: «Πάμε για το τρεμπλ!»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της φετινής σεζόν και… φουλάρει για τα επόμενα, μετά την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου. Η τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου, Αθηνά Καπρινιώτη, μιλά στη FORZA και στέλνει το μήνυμα για το υπόλοιπο της σεζόν, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της».

Τι κρατάς από την προηγούμενη, και παρθενική σου χρονιά στον ΠΑΟΚ;

«Από την προηγούμενη σεζόν κρατάμε το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε σκληρά μετά την απώλεια του Κυπέλλου και το θέλαμε πολύ. Όταν χάνεις ένα στόχο, πρέπει να παλεύεις αμέσως για τον επόμενο. Προσωπικά, η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου ήταν κάτι στενάχωρο για εμένα, καθώς ήταν το πρώτο μου Final 4. Όταν δουλεύεις σε ένα επαγγελματικό επίπεδο όμως, πρέπει την επόμενη ημέρα να το έχεις ξεχάσει».

Πως προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα, και πως ένιωσες μετά την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος;

«Από την αρχή προσαρμόστηκα στον τρόπο δουλειάς της ομάδας, αν και ήταν πολύ πιο πιεστικές οι προπονήσεις και οι απαιτήσεις της ομάδας. Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ στόχος είναι πάντα η κατάκτηση κάθε στόχου, αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Ερχόμενη εδώ πρέπει να αποκτήσεις άλλο σκεπτικό, άλλη νοοτροπία. Όλες δουλέψαμε σκληρά και κατακτήσαμε τον τίτλο. Τα υπόλοιπα κορίτσια το είχαν ξαναζήσει, αλλά για εμένα ήταν πρωτόγνωρο. Το χάρηκα πολύ και το πανηγύρισα με τις συμπαίκτριες και την οικογένεια μου».

Ήδη κατακτήσατε τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Πως κρίνεις αυτό το πρώτο κομμάτι της;

«Φέτος η χρονιά ξεκίνησε νωρίς, με δύο πολύ δυνατούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Αποκομίσαμε εμπειρίες, τεστάραμε το επίπεδο και τις δυνάμεις μας κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα. Στη συνέχεια ήρθε το Σούπερ Καπ το οποίο θέλαμε να το κατακτήσουμε, ένα παραπάνω επειδή διεξάχθηκε στις 4/10, την ημερομηνία που όλος ο ΠΑΟΚ θρηνεί την απώλεια των παιδιών στα Τέμπη. Τα καταφέραμε, πετύχαμε τον στόχο μας και πήραμε ψυχολογία».

Αναφορικά με την Ευρώπη, θεωρείς ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αυτό που δεν σας βοηθά;

«Θεωρητικά στο πρωτάθλημα μας περιμένουμε να παίξουμε μόνο με τη Νέα Ιωνία για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, κι αυτό δεν βοηθάει ούτε εμάς ούτε κανέναν. Π.χ. στη Γερμανία, όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη διαφορά, σε σχέση με το επίπεδο του εξωτερικού».

Τι περιμένετε στο υπόλοιπο της σεζόν, μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ;

«Δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τα θέλουμε πολύ, το βλέπω από όλα τα κορίτσια, σε κάθε προπόνηση και αγώνα. Είναι ένα έξτρα κίνητρο να ξαναφέρουμε το Κύπελλο στο σπίτι μας, να κάνουμε αυτό που δεν καταφέραμε την περσινή σεζόν».

Είσαι ακόμα στην αρχή της πορείας σου στο χάντμπολ. Ποιο το μεγάλο όνειρο σου για το μέλλον;

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Το όνειρο μου ήταν από μικρή να αγωνιστώ σε μια καλή ομάδα του εξωτερικού, να γίνω επαγγελματίας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα μου ξεκινάει με τα μαθήματα στη σχολή. Στη συνέχεια θα ξεκουραστώ λίγο, θα φάω και στη συνέχεια θα πάω για βάρη. Ξανά ξεκούραση, ενόψει της απογευματινή προπόνηση και επιστρέφοντας… ύπνος. Δεν έχεις τις δυνάμεις και τη διάθεση να κάνεις κάτι άλλο. Αυτή είναι η ζωή του αθλητή».

Τι θες να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο; Πως θες να χαλαρώνεις;

«Θα ήθελα να βγω μια βόλτα στην παραλία, να βγω να περπατήσω ακούγοντας μουσική, να πάω για έναν καφέ με μια φίλη μου. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά θα χαλαρώσω στο σπίτι, για να γεμίσω μπαταρίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ίλιγγος: Η Mercedes δίνει γη και ύδωρ για να κάνει δικό της τον Φερστάπεν

Η Mercedes δίνει όλη την... αυτοκινητοβιομηχανία της στον Φερστάπεν για να τον κάνει δικό της και να επιστρέψει στα...

Στην ίδια κατηγορία