Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έπαψε Λαμία να…θυμίζει!

Δημοφιλή

Η καλοκαιρινή εσωτερική αναταραχή και η αιφνίδια αλλαγή προσώπου στον πάγκο, «τσαλάκωσαν» κι άφησαν…σημάδια στον πρώτο επαρχιακό σύλλογο της περυσινής Super League.

Με βαριά «κληρονομιά» οδηγήθηκε η Λαμία στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος…κουβαλώντας τον άτυπο τίτλο της πρώτης (περυσινής) επαρχιακής ομάδας. Εκ του αποτελέσματος ωστόσο, η εκκίνηση κρίνεται προβληματική.

Από μια χρονιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων στον οργανισμό της ομάδας προέρχεται η Λαμία.

Οι Φθιώτες στην τρίτη τους (σερί) σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατάφεραν να τερματίσουν στην 7η θέση του πρωταθλήματος και συγχρόνως, να ράψουν στην στολή το… παράσημο της κορυφαίας επαρχιακής ομάδας. Δεν είναι και λίγο. Και να ήταν μόνο αυτό.

Η ομάδα της Στερεάς Ελλάδας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει σε διπλές αναμετρήσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και στρέφοντας πάνω της τα φώτα ολόκληρης της Ελλάδας με τους δύο (ηχηρούς) αποκλεισμούς.

Ωστόσο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς κι έπειτα από το αγωνιστικό δείγμα των έξι πρώτων αγωνιστικών, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Λαμίας, δυσκολεύεται τρομερά και αδυνατεί να διακρίνει στην άκρη του ορίζοντα ένα πιθανό repeat και μια πορεία ανάλογη της περυσινής.

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι έφταιξε;

ΤΑ «ΜΕΝΩ – ΦΕΥΓΩ» ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξέσπασε μια ισχυρή διοικητική κρίση στο εσωτερικό της ΠΑΕ.

Πρωταγωνιστής ο μεγαλομέτοχος, Πανουργιάς Παπαϊωάννου και οι τάσεις αποχώρησης που εκδήλωσε. Τόσο από την ενασχόλησή του με τη Λαμία, όσο και γενικότερα με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό ήταν κάτι που συνέβη λόγω της σφοδρής απογοήτευσής του για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο και το «ψαλίδι» στα συμβόλαια των ομάδων που είχαν συνεργασία με την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ).

Στις αρχές Αυγούστου κι εν μέσω πρωταθληματικού μήνα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την διοίκηση, κάτι που μοιραία προκάλεσε τεράστια αναταραχή.

Εν τέλει, αναθεώρησε και αποφάσισε να στηρίξει την ομάδα ως «εγγυητής» ώστε να κυλήσει ομαλά η διοικητική μετάβαση στον επόμενο ιδιοκτήτη, όταν κι όποτε αυτός εμφανιστεί.

Μια φορά, η αναταραχή που προκλήθηκε ήταν αρκετή για να χαθεί πολύτιμος χρόνος στο μεταγραφικό…μέτωπο.

ΤΟ EXIT ΤΟΥ ΧΑΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το φετινό καλοκαίρι επιφύλασσε κι άλλα απρόοπτα στη Λαμία.

Λίγες εβδομάδες πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος αποχώρησε αιφνιδίως ο Μάκης Χάβος από το τιμόνι της ομάδας.

Κι ας είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο, έπειτα από το τέλος της περασμένης σεζόν. Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν πως υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας και αποφάσισαν να διακόψουν την συνεργασία τους, προτού καν ξεκινήσουν τα επίσημα ματς.

Αντικαταστάτης του Χάβου, ανέλαβε ο Σωτήρης Αντωνίου. Κι ας διέθετε ο 44χρονος κόουτς σουπερλιγκάτη εμπειρία μόλις 9 αγώνων από το σύντομο πέρασμά του στον πάγκο της ΑΕΛ την περασμένη σεζόν.

Η Λαμία αποτελεί τον δεύτερο σουπερλιγκάτο σταθμό της καριέρας του. Ξεκίνησε την προπονητή καριέρα του το 2010 στον πάγκο του Εορδαϊκού και ακολούθησαν οι συνεργασίες με Καλλονή, Πανηλειακό, Κόρινθο, Παναχαϊκή, Δωτιέα Αγιάς, Παναργειακό, Σπάρτη, Τρίκαλα και ΑΕΛ.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΚΑΙ 3-5-2

Η αγαπημένη διάταξη του κόουτς Σωτήρη Αντωνίου είναι το 3-5-2 και σπανίως την αποχωρίζεται. Στο χορτάρι ωστόσο δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που θα ήθελαν όλοι στη Λαμία. Μετά από αγωνιστικό δρόμο έξι αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Φθιώτιδας αγνοεί την γλυκιά γεύση της νίκης, έχοντας γράψει στο κοντέρ τέσσερις ισοπαλίες (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Παναιτωλικός) και δύο ήττες (ΑΕΚ, Ολυμπιακός). Το άνευρο ξεκίνημα η αλήθεια είναι πως έχει κάνει την προπονητική καρέκλα του Αντωνίου να τρίζει επικίνδυνα. Και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι πως το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα που έφερναν τους Φθιώτες να έχουν επαφές με άλλους προπονητές, προετοιμάζοντας την μετά – Αντωνίου εποχή.

Ο ΒΥΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της Λαμίας, συγκριτικά με την περυσινή ομάδα. Η σημαντική καθυστέρηση στα μεταγραφικά έφερε τον μήνα Σεπτέμβρη τρεις καινούργιους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό. Ο λόγος για τον Ισπανό μέσο Τιρόνε Ράμος, τον Σέρβο τερματοφύλακα, Νταμίρ Καχριμάν και τον Τυνήσιο επιθετικό Ισμαΐλ Σασί. Η πιο ηχηρή μεταγραφή υπήρξε (λόγω παραστάσεων και ηλικίας) του 38χρονου Λουκά Βύντρα καθώς και του Βραζιλιάνου χαφ Λούκας Ράμος από τον Απόλλωνα Λάρισας.  Ένα από τα σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, ήταν τι θα γίνει με τους Φακούντο Μπερτόλιο και Τζουάν Τόμας. Εν τέλει κι οι δύο παίκτες αποχώρησαν, ενώ την πόρτα της εξόδου πέρασαν και οι Πίτι, Μπαράλες, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Επστάιν, Σαράνοφ, Καρυπίδης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Λαμπρόπουλος, Καραγκούνης, Μπαντής, Παπαργυρίου και Μελίσσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔίαιτα ή γυμναστική;
Επόμενο άρθροΓυναίκες έτοιμες για όλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία