Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επαιξε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σαν τη γάτα με το ποντίκι

Δημοφιλή

Ντέρμπι κορυφής ήταν το παιχνίδι της 1ης Μαρτίου 1987 (παραμονή Kαθαράς Δευτέρας) για την 20η αγωνιστική, μια και ο Ολυμπιακός είχε 31 βαθμούς και ο δεύτερος ΠΑΟΚ ακολουθούσε με 27. Στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου είχαν βρεθεί 55 χιλιάδες φίλαθλοι, ανάμεσα τους και δύο χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου. Η ομάδα του Τάις Λίμπρεχτς είχε ανοίξει το σκορ με τον Σκαρτάδο στο 66΄, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπορμπόκη και Αλεξανδρίδη για να εξασφαλίσει τη νίκη, μέχρι που έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Κωστίκος (στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει τον Χαρδαλιά) νίκησε τον Τερζή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο Κωστίκος (αφιέρωσε το γκολ στο νεογέννητο παιδί του, που είχε γεννηθεί 15 ημέρες νωρίτερα) είχε προηγούμενα με τον Χάρη Σαββίδη, αφού η προσωπική τους κόντρα τον είχε οδηγήσει εκτός Τούμπας. Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 2 Μαρτίου 1986, ο Δικέφαλος έφευγε από το ΟΑΚΑ με το σε βάρος του 5-0 από τον Παναθηναϊκό (απόλυση Σκότσικ) κι ο Σαββίδης είχε κατηγορήσει τον Κωστίκο ότι στο ημίχρονο είχε αντιμιλήσει στον προπονητή του. Μέχρι το τέλος της σεζόν ο διεθνής επιθετικός έκανε προπονήσεις με την ερασιτεχνική ομάδα.

«Δεν νιώθω ότι πήρα κάποια ρεβάνς από τον Σαββίδη» δήλωνε μετά το ματς, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ υποστήριζε ότι «ο Ολυμπιακός μας έκλεψε τον Κωστίκο το περασμένο καλοκαίρι, κι ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στο ΑΣΕΑΔ».

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ

«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Κι όταν συμβαίνει αυτό, χάνεις και τη νίκη» μονολογούσε ο Λίμπρεχτς, ενώ ο Χάρης Σαββίδης, που νωρίτερα είχε…. επιστρατεύσει την καμπαρτίνα του για να προφυλαχθεί από τα αντικείμενα, που του πετούσαν οπαδοί των γηπεδούχων, φώναζε ότι «έπρεπε να είχαμε κερδίσει με 5-0!». Αλλά κι ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε ουσιαστικά παραδεχθεί την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. «Θα μπορούσε να μας είχε κερδίσει πανηγυρικά. Παίζει καλύτερα από όλες τις ομάδες το σύστημα των αντεπιθέσεων» είχε δηλώσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

ΝΤΑΪΦΑΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μαινόμενος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς, επιχείρησε να μπει μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Αθηναίος διαιτητής Νίκος Ανδρέου είχε αδικήσει τον ΠΑΟΚ, ανακόπτοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον Αλεξανδρίδη (έβγαινε μόνος απέναντι στον Σκούνα) με υπόδειξη οφσάιντ, τη στιγμή που ο αρμόδιος επόπτης Ψιρόγιαννης δεν είχε σηκώσει τη σημαία του! «Ο Νταϊφάς μας έδωσε συγχαρητήρια για τη διαιτησία μας» έλεγε ο Ανδρέου μετά την… επίσκεψη του προέδρου του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ

Μετά τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή επτά παικτών του Ολυμπιακού (Ξανθόπουλος, Τόγιας, Αποστολάκης, Παπαχρήστου, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος, Μίχος) λόγω μη έγκαιρης και νόμιμης θεώρησης των δελτίων υγείας τους. Πριν τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι τα δελτία είχαν λήξει δύο ημέρες νωρίτερα και ο γιατρός του Ολυμπιακού είχε κληθεί εσπευσμένα να τα υπογράψει, χωρίς να προλάβει να εξετάσει τους παίκτες. Η υπόθεση οδηγήθηκε στον αθλητικό δικαστή, που είχε απορρίψει την ένσταση.

Τις τρεις επόμενες αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ έπαθε μπλακ άουτ (0-0 με τη Λάρισα στην Τούμπα, εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-2 και ισοπαλία χωρίς σκορ στην Καλαμαριά με τον Απόλλωνα) βγαίνοντας νοκ άουτ από τη μάχη της πρωτιάς. Στο τέλος δεν βγήκε καν στο ΟΥΕΦΑ, αφού η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ήταν μία από τις δώδεκα ομάδες, που έκαναν…. απεργία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.


Τελευταία νέα

Χαμηλότερη τιμή για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale στην έκδοση Sprint έχει πλέον εισαγωγική τιμή €39.500, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μηδενική χρέωση...

Στην ίδια κατηγορία