Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Eνοχη σιωπή

Δημοφιλή

Το σίριαλ άρχισε να γίνεται… κακόγουστο όταν στις 27 Ιανουαρίου 2020 η ΕΕΑ, που έγινε γνωστή και ως “Επιτροπή Αυγενάκη” ζήτησε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μετά από 14 μήνες, όλοι τους πήγαν στους… πάγκους τους.

Όλα ξεκίνησαν από ένα… ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι έκαναν τις… καταγγελίες και η Επιτροπή Αυγενάκη έβαλε φωτιά στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Μετά από 14 μήνες, κι αφού ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε 100%, όσοι τον οδήγησαν σ΄ αυτή τη δύσκολη θέση, σφυρίζουν αδιάφορα.

Στις 9 Φεβρουαρίου, η επιτροπή εφέσεων δικαίωσε τον ΠΑΟΚ παμψηφεί, καταρρίπτοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο αυτή τη σκευωρία, που έκρινε το περσινό πρωτάθλημα.

Η πλευρά του Ολυμπιακού, που ήταν ουσιαστικά ο “αντίδικος” σ΄ όλη αυτή την πορεία της υπόθεσης, είχε το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS για να λάμψει η… δική του αλήθεια, την οποία κατέρριψε η επιτροπή εφέσεων.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν βέβαιοι και είχαν… ακλόνητα στοιχεία ότι υπήρχε πολυϊδιοκτησία και επρόκειτο να προσφύγουν στο CAS για να αποδοθεί… δικαιοσύνη.

Η ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ

Η προθεσμία πέρασε εδώ και 4 εβδομάδες κι από τον Ολυμπιακό “ούτε φωνή, ούτε ακρόαση”. Οι ερυθρόλευκοι, που για ένα χρόνο “ξεσήκωσαν τον τόπο”, ξαφνικά έριξαν τους τόνους, έβγαλαν το θέμα από την ατζέντα τους κι από το προσκήνιο και σιγά σιγά το άφησαν στο χρονοντούλαπο.

Ο Ολυμπιακός δεν προσέφυγε στο CAS κι επέλεξε να αφήσει την υπόθεση να σβήσει και να ξεχαστεί. Ένοχη σιωπή, θα έλεγε κανείς! Προφανώς στέρεψαν τα επιχειρήματά του…

Η ίδια σιωπή κι από τους ανθρώπους που οδήγησαν σ΄ αυτό το μεγάλο “αλαλούμ”.

Από την ΕΕΑ, που προκάλεσε αυτό το μπάχαλο, με την -όπως αποδείχτηκε- εντελώς αυθαίρετη εισήγηση για ευθύνη του ΠΑΟΚ και υποβιβασμό, ούτε μία αντίδραση, ούτε μία παραίτηση. Οι άνθρωποι που διαπομπεύτηκαν από τους τακτικούς δικαστές, προτίμησαν να σιωπήσουν.

Από τον αρμόδιο υπουργό, που όρισε την ΕΕΑ και έχει de facto την ευθύνη γι΄ αυτήν, επίσης ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ούτε ένα σχόλιο, για την εξέλιξη που εξέθεσε την επιτροπή και τον ίδιο.

Παρά την πρωτοφανή διαπόμπευση μιας επιτροπής, ανεξάρτητης στους τύπους, αλλά απόλυτα ελεγχόμενης από την κυβέρνηση (ορίζεται από υπουργό, ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού, συνεδριάζει σε χώρο υπουργείου), ο Λευτέρης Αυγενάκης το μόνο που σκέφτηκε να κάνει, είναι να ανανεώσει συνεχώς τη θητεία της (η τελευταία ανανέωση είναι μέχρι τις 31/5) και να προσπαθεί με νόμο να την ισχυροποιήσει και να παράσχει στα μέλη της ασυλία και προνόμια, που μόνο βουλευτές έχουν.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση, παρά την δικαίωσή του από την επιτροπή εφέσεων και ο νομικός του αγώνας συνεχίζεται.

Ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί άκυρος ο διορισμός του Φαραντούρη στην επιτροπή και κατά συνέπεια να θεωρεί άκυρη και η εισήγησή της πριν από 14 μήνες. Για τον ΠΑΟΚ και την ιδιοκτησία είναι ζήτημα ηθικής τάξης να μη μείνει τίποτα απ΄ αυτή την μαύρη υπόθεση.

Όπως λένε στην Τούμπα δεν πρόκειται να κλείσουν την υπόθεση μέχρι να την τιμωρία των “ενόχων” ακόμη και με την πλήρη διαπόμπευσή τους.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο διοικητικό πρωτοδικείο και αναμένεται δικάσιμος.

Σ΄ αυτό το δικαστήριο θα κριθεί αν είναι άκυρος ο διορισμός Φαραντούρη, που θα οδηγήσει και σε ακύρωση της πράξης της ΕΕΑ και κατά δεύτερο λόγο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει και την ακύρωση του προστίμου των 300.000 ευρώ, που επιβλήθηκε από τα δικαιοδοτικά όργανα λόγω της εισήγησης της επιτροπής.

Είναι μια υπόθεση που θα χρειαστεί χρόνο, αλλά στην Τούμπα δε θα κάνουν πίσω.

ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΟΥΠΑ

Οι δημόσιες τοποθετήσεις της Ειρήνης Μαρούπα, που παρά την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, επιμένει να μιλά για πολυϊδιοκτησία και ενοχή του ΠΑΟΚ, θα έχουν συνέχεια και για την ίδια.

Το μέλος της ΕΕΑ ανασκεύασε τη δήλωσή της, με την οποία στις 19/2 χαρακτήριζε “ανόητους ή πιασμένους, όσους δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σαββίδης αγόρασε την Ξάνθη κι αυτό ισχύει και για τους δικαστές της επιτροπής εφέσεων”!

Η Μαρούπα ύστερα από εξώδικο του ΠΑΟΚ ανασκεύασε σε ότι αφορά τους δικαστές της εφέσεων, όχι όμως και για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, επιμένοντας να θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση από την πλευρά του Δικεφάλου και του Σαββίδη.

Όπως λένε στον ΠΑΟΚ είναι ειλημμένη απόφαση να κινηθούν νομικά εναντίον της Μαρούπα, θεωρώντας δυσφημιστικά για την εταιρία τα όσα δημοσίως ισχυρίζεται, κόντρα στην απόφαση της δικαιοσύνης, χωρίς όμως δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εντολή που υπάρχει από την ιδιοκτησία είναι να γίνουν όλες οι κινήσεις, που προβλέπονται από τη νομοθεσία γι΄ αυτή την υπόθεση με την ΕΕΑ και σύντομα αναμένεται και η δημοσιοποίησή τους…

 

Προηγούμενο άρθροWe have a dream!
Επόμενο άρθροΜένει… σπίτι και του χρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία