Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Eνας…. γεωπόνος για τον αθλητισμό

Δημοφιλή

Νέα κυβέρνηση, νέος επικεφαλής για τον αθλητισμό της χώρας. Ο Γιάννης Οικονόμου πήρε τη σκυτάλη από τον Λευτέρη Αυγενάκη και πλέον θα προΐσταται του αθλητισμού και, μάλιστα, όχι ως υφυπουργός, αλλά ως αναπληρωτής υπουργός.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο τομέας του αθλητισμού δεν θα υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά στο αντίστοιχο της Παιδείας, που πλέον έχει μετονομαστεί σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στο οποίο προΐσταται ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο ακριβής τίτλος, που θα συνοδεύει τον Οικονόμου είναι αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό.

Ο 50χρονος Γιάννης Οικονόμου είναι σχετικά νέος βουλευτής, αφού εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του 2019. Στις εκλογές του Μαΐου συγκέντρωσε 21.113 ψήφους στο νομό Φθιώτιδας, πίσω από τον Χρήστο Σταϊκούρα, που πρώτευσε με 25.805 ψήφους.

ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Εγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο από τη θητεία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος κι η οποία κατέδειξε και τη στενή του σχέση με τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε, είχε διατελέσει και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη τη διετία 2017-19, πριν δηλαδή της αναρρίχηση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία. Πριν αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, είχε διατελέσει Υφυπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το 2010, πάντως, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναλαμβάνοντας τον τομέα της νεολαίας (παλαιότερα υπήρξε και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ).

Όπως και προκάτοχος του (ο Αυγενάκης παραμένει στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), έτσι κι ο Οικονόμου δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό κατά το παρελθόν. Οι σπουδές του ήταν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παίρνοντας το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Οι συμπατριώτες του, πάντως, στη Λαμία θυμούνται τις ενέργειες που έκανε, προκειμένου το Ράλι Ακρόπολις να επιστρέψει στους δρόμους της Φθιώτιδας.

ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οσο για τις συλλογικές του προτιμήσεις; Πέρα από τη Λαμία, υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, έχοντας δώσει το «παρών» τόσο στο «Γ. Καραϊσκάκης», όσο και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η κριτική, βέβαια, στο πρόσωπό του θα γίνεται στο εξής για τις πράξεις του στον τομέα ευθύνης του κι όχι για την ομάδα (ομάδες), που υποστηρίζει.


Τελευταία νέα

Ακόμη μια κίνηση για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ συνεχίζει την ενίσχυσή της στο φετινό ρόστερ, με σκοπό να εμφανιστεί και πάλι...

Στην ίδια κατηγορία