Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ένα ξεχωριστό ντεμπούτο

Δημοφιλή

Την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ Β΄ έκανε στο παιχνίδι της προπερασμένης αγωνιστικής με το Διαγόρα Ρόδου ο Δημήτρης Μοναστηρλής, τον οποίο ο Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε για τη θέση κάτω από την εστία, απόντων των Ταλιχμανίδη και Μπαλωμένου, που βρίσκονταν με την αποστολή της πρώτης ομάδας στην Κύπρο.

Γεννημένος στις 22 Μαρτίου 2004, ο Μοναστηρλής έγινε ο δεύτερος νεαρότερος γκολκίπερ, που κάνει ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σε επαγγελματική κατηγορία (ο Μάριος Σιαμπάνης δεν είχε κλείσει τα δεκαοχτώ του χρόνια όταν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση-ως αλλαγή-στο εντός έδρας παιχνίδι της 19ης Φεβρουαρίου 2017 με τη Βέροια, που είχε λήξει 4-0 υπέρ των γηπεδούχων).

Βλέποντας από μικρός τον πατέρα του να παίζει ποδόσφαιρο (έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο), και μάλιστα ως τερματοφύλακας, ο Μοναστηρλής δεν ήθελε και πολύ να αρχίσει να παίζει κι αυτός ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών στον ΠΑΟΝΕ. Οντας από τους πιο ψηλούς στην ομάδα του (πλέον έχει φθάσει στο 1.92 μ.), δοκίμασε μικρός σε ένα φιλικό παιχνίδι τις ικανότητές του κάτω από την εστία. Του άρεσε η θέση και από τότε παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια. Όταν ήταν 9,5 χρόνων, έγινε ένα φιλικό παιχνίδι με τμήμα της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, αφήνοντας καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους του Δικεφάλου. Μετά από κάποιες δοκιμαστικές προπονήσεις εντάχθηκε στις υποδομές του ΠΑΟΚ, αρχίζοντας τη διαδρομή του στα ασπρόμαυρα από την Κ-10.

Πριν καλά κλείσει τα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους μεγάλους. Λίγο καιρό αργότερα υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

Την περσινή σεζόν ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Κ-19 (συμμετείχε σε δεκαεπτά παιχνίδια), ενώ φέτος έχει κάνει τέσσερις συμμετοχές με την ομάδα νέων.

Πέρσι έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εδρεύει στο Βόλο). Ηταν κάτι που είχε βάλει ως στόχο, παράλληλα με την προσπάθειά του να εξελιχτεί και ως γκολκίπερ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην αποστολή της εθνικής Κ-18, που συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας, υπερασπιζόμενος τη γαλανόλευκη εστία στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων εναντίον της αντίστοιχης ομάδας της Πορτογαλίας (το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-0).

Το Σεπτέμβριο κλήθηκε στην εθνική νέων, όντας ο βασικός γκολκίπερ στα παιχνίδια με Τσεχία, Ελβετία και Ανδόρα για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε στην ελίτ φάση, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη. Και από εκείνη τη διαδικασία αγώνων θα προκύψει η λίστα των εθνικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν το ερχόμενο καλοκαίρι (3-16 Ιουλίου 2023) στην τελική φάση στα γήπεδα της Μάλτας. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Μοναστηρλής, μαζί με άλλους δέκα παίκτες του ΠΑΟΚ (Στέφανος Τζίμας, Ζήσης Τσίκος, Ταξιάρχης Φίλων, Δημήτρης Κωττάς, Χάρης Γεωργιάδης, Κώστας Γκούμας, Λάμπρος Σμυρλής, Νίκος Σπυράκος, Λευτέρης Τασιούρας και Αλέξανδρος Αδάμ) βρέθηκαν για προπονήσεις με την εθνική νέων στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.


Τελευταία νέα

Συμβόλαια: Οι πέντε συν τρεις παίκτες, που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο

Η σεζόν φθάνει στο τέλος της, για τον ΠΑΟΚ απομένουν άλλα τρία παιχνίδια και σιγά-σιγά το βλέμμα αρχίζει να...

Στην ίδια κατηγορία