Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά… ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Είναι κουραστικό και ίσως βαρετό να μετράς λεφτά και έσοδα άλλων, όμως η εξέλιξη, η ανάπτυξη, η πρόοδος του ΠΑΟΚ σχετίζεται και με τα λεφτά που μπαίνουν στο ταμείο του, αφού αποτελούν την εγγύηση για την επόμενη ημέρα.

Η φετινή ευρωπαϊκή του πορεία έχει θετική επίπτωση και στα οικονομικά του συλλόγου, αφού οι προβλέψεις μιλούν για διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να αποκτηθούν μόνο από οικονομικά bonus που δίνει η UEFA.

Ας κάνουμε πάλι μία μικρή σούμα για να δούμε που βρισκόμαστε. Από την είσοδο του στους ομίλους του Conference League, ο ΠΑΟΚ εισέπραξε ήδη 2.940.00 ευρώ, ενώ από τις δύο νίκες του απέναντι σε Ελσίνκι και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έβαλε στο ταμείο του στρογγυλό άλλο ένα εκατομμύριο (η νίκη πριμοδοτείται με 500.000 ευρώ).

Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν στην φάση των ομίλων, ο Δικέφαλος μπορεί να διεκδικήσει άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να πάρει 650.000 ευρώ επιπλέον αν πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του και 325.000 αν τερματίσει δεύτερος.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει στάνταρ το ποσό του 1.023.500 που αναλογεί στο μερίδιο του από το Coefficient Bonus, αφού με το 10ετές συλλογικό του ranking (54.500) ήταν 10ος στις 32 ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους του Conference League, ενώ στο τέλος θα υπολογιστεί το ακριβές ποσό που θα λάβει από το Market Pool, το οποίο θα εξαρτηθεί από το πόσες ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στη φάση των νοκ-άουτ της διοργάνωσης, αφού στους ομίλους βρίσκεται μόνο ο Δικέφαλος.

Είναι σχεδόν σίγουρο όμως ότι το ποσό θα είναι εννιαψήφιο και θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ίσως φτάνει και τα δύο.

Μόνο που τα έσοδα δεν σταματούν εδώ. Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί στους «16» θα πάρει άλλες 600.000 ευρώ, αν αυτό γίνει στους «8» θα πάρει 1 εκατομμύρια, αν φτάσει ως τα ημιτελικά θα πάρει ακόμα 2 εκατομμύρια, ο φιναλίστ του τελικού θα εισπράξει 3 εκατομμύρια και ο νικητής 5.

Αν αθροίσει κανείς τα νούμερα, θα δει ότι ο Δικέφαλος έχει εξασφαλισμένα 4.963.500 ευρώ και με πολύ ρεαλιστικούς όρους μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων σε ότι αφορά τα μπόνους της UEFA, χωρίς να υπολογίζονται λοιπά περιφερειακά έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, εμπορικές συμφωνίες και λοιπά κέρδη (άνοδος της αξίας του brand) που σχετίζονται από την πορεία του στην Ευρώπη!


Τελευταία νέα

Oι ακαδημίες στην Ελλάδα κι οι εύκολες λύσεις με τις καραβιές των έμπειρων ξένων

Ήταν πολύ μεγάλη η επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Youth League, έχοντας αποκλείσει ομάδες όπως η Λανς, η...

Στην ίδια κατηγορία