Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ευγενία Σαμολαδά: «Όλα για το τρεμπλ!»

Δημοφιλή

Με ένα νέο τίτλο ξεκίνησε η χρονιά για το τμήμα χάντμπολ Γυναικών του ΠΑΟΚ, που κατέκτησε το ιστορικό πρώτο Super Cup, κόντρα στη Νέα Ιωνία. Η αθλήτρια του Δικεφάλου, Ευγενία Σαμολαδά, μιλά στη FORZA για την επιτυχία, την φετινή ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ παράλληλα στέλνει το δικό της μήνυμα για τη σεζόν που ξεκίνησε.

Ξεκίνημα ακόμα μιας σεζόν, με ακόμα ένα τρόπαιο. Πως νιώθεις μετά από την κατάκτηση του Super Cup;

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που κατακτήσαμε το πρώτο Σούπερ Καπ που διοργανώθηκε στο γυναικείο χάντμπολ στην Ελλάδα και ακόμη πιο χαρούμενες που προσθέσαμε ένα ακόμα τρόπαιο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει σε μια ημέρα που σημαίνει τόσα πολλά για ολόκληρο τον σύλλογο, όπως η 4η του Οκτώβρη»

Ποιες οι βλέψεις της ομάδας τη σεζόν που ξεκινά;

«Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ, κάθε χρόνο ο στόχος σου πρέπει να είναι η κατάκτηση των εγχώριων τροπαίων. Θέλουμε το πρωτάθλημα και ευελπιστούμε να επιστρέψουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά την περσινή απώλεια του, που μας στέρησε τη δυνατότητα να κάνουμε το νταμπλ».

Πάντα ο στόχος είναι οι τίτλοι, ωστόσο σας δίνει ένα έξτρα κίνητρο ένα πιθανό τρεμπλ;

«Προφανώς το γεγονός αυτό από μόνο του μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Θα παλέψουμε, θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να πάρουμε αυτούς δύο τίτλους για να ολοκληρώσουμε το τρεμπλ. Εφόσον το καταφέρουμε, θα είναι το πρώτο στην ιστορία του χάντμπολ γυναικών!».

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι για την τρέχουσα σεζόν;

«Αρχικά, σε συλλογικό επίπεδο θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αν πετύχουμε το τρεμπλ, όπως είπα και πριν αυτό είναι που θέλουμε και για αυτό θα δώσουμε τα πάντα. Ατομικά θέλω να δουλέψω, να βελτιωθώ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να βοηθήσω την ομάδα να αποδώσει και να κατακτήσει τίτλους».

Ξεκινάς την έκτη σου σεζόν με τον ΠΑΟΚ, σε μια πορεία γεμάτη τίτλους. Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό σας όλα αυτά τα χρόνια;

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Όλοι αυτοί οι τίτλοι κερδίζονται μέσα από σκληρή και καθημερινή δουλειά και προσπάθεια. Μοχθούμε όλες σε προπονήσεις και αγώνες για να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα και να κατακτούμε στόχους στο τέλος της κάθε χρονιάς».

Κεφάλαιο Ευρώπη: Τι σας έδωσαν οι δύο αναμετρήσεις με την Όλντεμπουργκ;

«Ήταν μια πολύ καλή και δυνατή εμπειρία για εμάς αυτά τα δύο παιχνίδια. Ήταν δύσκολες αναμετρήσεις αλλά νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας βγήκαμε κερδισμένες, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Μετρήσαμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε μια ομάδα από ένα ανώτερο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι να πάρουμε μια ισοπαλία».

Ήταν αισθητή η διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα;

«Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλό συγκριτικά με αυτό που υπάρχει στη Γερμανία. Το ξέραμε από πριν αυτό, το είδαμε και στο γήπεδο αλλά παλέψαμε και βγάλαμε στο γήπεδο ο,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Μετά από τόσα χρόνια, τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εσένα;

«Μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένεια μου. Αυτό νιώθω.  Βρίσκομαι για έκτη χρονιά εδώ μαζί έχουμε περάσει τόσα πολλά εδώ, χαρές, λύπες. Με ενώνουν πάρα πολλά με αυτή την ομάδα».

Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Θέλουμε όσο τίποτα τον κόσμο του ΠΑΟΚ δίπλα μας. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, όταν είναι εκεί αποτελεί για εμάς τον όγδοο μας παίκτη. Μας δίνει παλμό, μας εμψυχώνει και μας βοηθάει να δώσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία