Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δίψα για διάκριση στη Μάλτα

Δημοφιλή

Τα μελλοντικά αστέρια της γηραιάς ηπείρου είναι έτοιμα να λάμψουν με την παρουσία τους στα γήπεδα της Μάλτας, όπου άρχισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Μεταξύ των οχτώ φιναλίστ είναι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, στην αποστολή του οποίου έχουν συμπεριληφθεί συνολικά δέκα παίκτες από τον ΠΑΟΚ (στη φωτογραφία οι Γκούμας και Τσίκος).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αναστάσιος Θέος έχει στη διάθεση του συνολικά 20 παίκτες, και από αυτούς οι δέκα είναι του ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Μοναστηρλής (τερματοφύλακας), Δημήτρης Κωττάς, Στέφανος Τζίμας, Νίκος Σπυράκος, Ζήσης Τσίκος, Νίκος Δεληγιάννης, Χάρης Γεωργιάδης, Κώστας Γκούμας, Λάμπρος Σμυρλής και Γιάννης Γκιτέρσος.

Ενας ακόμη διεθνής, ο τερματοφύλακας Νίκος Μπότης, είχε πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Ιντερ πριν από τρία χρόνια. Κάτοικος Ιταλίας είναι κι ο Δημήτρης Κεραμίτσης, παίκτης της Ρόμα.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις διεθνείς (Τάσος Συμεωνίδης, Θανάσης Προδρομίτης, Γιώργος Κυριόπουλος) και δύο ο Ολυμπιακός (Αλέξης Καλογερόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος), Από έναν έχουν η ΑΕΚ (Αλέξης Γκολφίνος), ο Παναιτωλικός (Βαγγέλης Νικολάου) κι ο ΟΦΗ (Γιάννης Αποστολάκης)

ΤΖΙΜΑΣ Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Ολοι οι ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας είναι γεννημένοι το 2004 και το 2005, με εξαίρεση τον Τζίμα, ο οποίος είναι ο μικρότερος όλων (γεννημένος το 2006).

Στη διοργάνωση μετέχουν συνολικά οχτώ ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Η εθνική μας έχει κληρωθεί στο β΄ όμιλο με αντιπάλους τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ισπανία, ενώ στον α΄ όμιλο μετέχουν η Μάλτα (ως διοργανώτρια), η Ιταλία, η Πορτογαλία κι η Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 19.00, όταν για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων θ΄ αντιμετωπίσει τη Νορβηγία. Τρεις ημέρες αργότερα θα παίξει κόντρα στην Ισπανία (επίσης στις 19.00), ενώ τη Δευτέρα 10 του μηνός θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισλανδία (ώρα έναρξης στις 22.00).

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης παίρνουν ο πρώτος και ο δεύτερος κάθε ομίλου και διασταυρώνονται χιαστί στη φάση των τεσσάρων. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Πέμπτη 13 του μηνός και ο τελικός τρεις ημέρες μετά.

Η παρουσία της εθνικής νέων στην τελική φάση συνιστά ένα, ούτως ή άλλως, επίτευγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν εδώ οι φιλοδοξίες των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα διαθέτει και ταλέντο και ποιότητα κι ότι θέλουμε επίσης αυτό το ταξίδι να διαρκέσει όσο το δυνατό περισσότερο, ακόμη και μέχρι το τέρμα» λένε όλοι στην εθνική με μια φωνή. Δεν παραλείπουν να τονίσουν επιπλέον ότι ατού της συγκεκριμένης ομάδας, πέρα από την ατομική ποιότητα των παικτών, είναι και οι άριστες σχέσεις μεταξύ τους και το κλίμα ομοψυχίας.


Τελευταία νέα

Υπέροχες στιγμές στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» (pics-video)

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το elite τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», η οποία έκανε μια αποτίμηση ενός...

Στην ίδια κατηγορία