Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δανάη Ζενουνλάρι: To μέλλον της πυγμαχίας στα… ασπρόμαυρα!

Δημοφιλή

Με αρκετές διακρίσεις στο «παλμαρέ» της, αν και μόλις 17 ετών, ταλαντούχα Δανάη Ζενουνλάρι πρόσθεσε ακόμα μία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στο πρόσφατο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, το οποίο «βάφτηκε» στα ασπρόμαυρα! Η πυγμάχος του ΠΑΟΚ μιλά στη FORZA για τον Δικέφαλο, αλλά και τους στόχους της, που δεν έχουν ταβάνι!

Πως ήταν η εμπειρία της κατάκτησης του χρυσού στο Πανελλήνιο;

«Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου, που έφερε15 μετάλλια, πέντε εκ των οποίων χρυσά, σε σύνολο 18 αθλητών. Προσωπικά, κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι περήφανη τόσο για την προσωπική μου επιτυχία, όσο και για το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με τον ΠΑΟΚ».

Τι να περιμένουμε για το υπόλοιπο της σεζόν;

«Πέραν του χρυσού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχω κατακτήσει και την πρώτη θέση στους Βαλκανικούς αγώνες στη Ρουμανία. Τώρα έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο. Στόχος μου είναι να πετύχω ακόμα μια διάκριση, γιατί όχι κι ένα μετάλλιο, αλλά ο μεγάλος στόχος της σεζόν για εμένα είναι το Πανευρωπαϊκό που ακολουθεί. Εκεί δίνω βαρύτητα. θέλω το χρυσό».

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την Πυγμαχία;

«Σαν παιδί ήμουν γενικότερα δραστήρια. Ασχολήθηκα με τον χορό και τα ποντιακά μεταξύ άλλων. Με την πυγμαχία ασχολήθηκα λίγο πριν κλείσω τα οκτώ μου χρόνια. Άρεσε και στον πατέρα μου, μου το πρότεινε και πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω. Με στήριξαν οι γονείς μου και αφοσιώθηκα σε αυτό. Μου άρεσε, δεν ήταν κάτι που το φοβόμουν».

Πως προέκυψε η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

«Η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κατέκτησα την πρώτη θέση στους Βαλκανικούς. Όλο αυτό το διάστημα προπονούμε τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Κατερίνη. Προπονούμαι με τον Αλέξανδρο Τσανικίδη, που είναι ο άλλος μου προπονητής, σε πλήρη συνεργασία με τους Γιώργο και Λευτέρη Ελευθεριάδη από τον ΠΑΟΚ».

Τι συνάντησες ερχόμενη στους «ασπρόμαυρους»;

«Αρχικά θέλω να δηλώσω πως είμαι περήφανη που είμαι σε αυτή την ομάδα. Όλοι στον ΠΑΟΚ με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και είμαστε μια οικογένεια. Στόχος μου είναι να τιμώ πέρα από το εθνόσημο και τον Δικέφαλο, και να φτάσω μαζί του όσο πιο ψηλά γίνεται, με χρυσά μετάλλια και διακρίσεις».

Έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;

«Είμαι μόλις στα 17 μου χρόνια και οι όποιες διακρίσεις έχουν έρθει μέχρι τώρα αποτελούν κίνητρο, ακόμα δεν έχω πετύχει κάτι. Δεν θα έλεγα ότι έχω όνειρα, αλλά στόχους. Ο μεγαλύτερος μου, είναι να βρεθώ στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για αυτό θα δουλέψω».

Πως συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με τις υποχρεώσεις του σχολείου και της τρίτης Λυκείου;

«Είμαι μαθήτρια τρίτης Λυκείου, αλλά ευτυχώς μου δίνεται η δυνατότητα να περάσω σε όποια σχολή το επιθυμώ, λόγω της κατάκτησης του Πανευρωπαϊκού, κι αυτό αφαιρεί λίγη πίεση από τους ώμους μου. Τη συγκεκριμένη περίοδο δίνω μεγαλύτερη έμφαση στους αγώνες, αν και είναι δύσκολο να είσαι μαθήτρια και να κάνεις παράλληλα πρωταθλητισμό. Όταν όμως υπάρχει θέληση, κι έχεις ένα στόχο, μπορείς να κάνεις πάντα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα;

«Μερικές ημέρες πριν το σχολείο θα σηκωθώ για να πάω για τρέξιμο. Θα γυρίσω από το σχολείο, μετά ξανά προπόνηση και ουσιαστικά αυτή είναι η καθημερινή μου ρουτίνα. Εννοείται ότι μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και κάποιες βόλτες, πρέπει κάπως και να χαλαρώνεις. Αρκετές φορές θα βρεθώ και στη Θεσσαλονίκη, για προπονήσεις με την ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Όλοι μια «γροθιά» ενόψει ΑΕΚ

Κλειστά «χαρτιά» κρατά ο Ράζβαν Λουτσέσκου με φόντο την εντός έδρας Κυριακάτικη (28.04) αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ για την...

Στην ίδια κατηγορία