Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Χρήστος Ζαμπούνης: «Ο Λουτσέσκου έχει φιλοσοφία»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 φιλοξενήθηκε ο εκδότης του βιβλίου «Ράζβαν Λουτσέσκου Double ΠΑΟΚ», Χρήστος Ζαμπούνης, και αναφέρθηκε στην εκδήλωση της παρουσίας τους βιβλίου, του συγγραφέα Κώστα Βασιλόπουλου.

Αναλυτικά:

«Η προσωπικότητα του Ράζβαν Λουτσέσκου για εμάς που τον βλέπουμε μόνο στις δηλώσεις, χθες την είδαμε σε μια διαφορετική φάση. Το χιούμορ του, το πόσο γελούσαμε όταν περιέγραφε τις ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται και μέσα στο βιβλίο. Υπήρχε μια πνευματικότητα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πνευματώδης.

Από όλα αυτά που έλεγε, για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ή την Μπάτε Μπόρισοφ, καταλαβαίνεις ότι είναι ευφυής. Είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται κανείς αν δεν τον γνωρίσει, απλά μέσα από την τηλεόραση. Έχει mentality, η λέξη αυτή που χρησιμοποιεί είναι πραγματικότητα. Η ελληνική λέξη είναι “φιλοσοφία”, βαριά για εμάς τους Έλληνες, αλλά ο Λουτσέσκου έχει φιλοσοφία.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βγάζει ο καθένας τον πόνο του, από τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής, με αποτέλεσμα να του φταίνε οι προβεβλημένοι. Αυτό που εμείς πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Λουτσέσκου άντεξε. Η πίεση που δέχτηκε και από τον Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι εύκολη. Πλέον ξέρουμε τι άκουγε μετά από κάθε ήττα και τι τράβηξε μέχρι να πετύχει ότι πέτυχε.

Η φράση κλειδί που θα θυμάμαι από όλα όσα είπε είναι το “με έκανε καλύτερο προπονητή” αναφερόμενος στον Σαββίδη. Προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του είναι ο καλύτερος προπονητής που έβγαλε η Ρουμανία. Θέλω να πω ότι το status του δεν είναι για να δέχεται εύκολα ταπείνωση. Η επαφή του με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν σαν χημική αντίδραση. Πολύ δύσκολο για ανθρώπους με τόσο έντονες προσωπικότητες να μπορούν να πετύχουν κάτι μαζί. Αυτή τη στιγμή, και μετά το 2-4 στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι οικογένεια. Υπάρχει μια ενότητα, δεν είναι αυτό που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Βγάζει πολύ καλό κλίμα. Το βιβλίο γι’ αυτόν είναι ιστορικό. Αυτό που συνέβη τη σεζόν 2018/19 δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του συλλόγου. Για τον ΠΑΟΚ είναι πριν το double και μετά. Είναι ορόσημο.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θεωρούσα επιτυχία την ισοπαλία. Όταν μπήκε το πρώτο γκολ, ένας φίλος μου που είναι Ολυμπιακός μου είπε ότι θα βάλουμε και δεύτερο. Μετά προέβλεψε και το τρίτο. Μπαίνει το τρίτο και εκεί αρχίζω και ησυχάζω. Προέβλεψε και το τέταρτο. Όταν μπήκε κι αυτό, η αστική μου ευγένεια δεν μου επέτρεψε να τον πειράξω. Προέβλεψε και πέμπτο και χάθηκε ευκαιρία γι’ αυτό. Πραγματικά μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά αυτό το αποτέλεσμα».


Τελευταία νέα

Πήρε το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς νίκησε τον Άρη με 1-0 χάρη σε γκολ του Βαγιαννίδη στο 97ο...

Στην ίδια κατηγορία