Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τα πρόσωπα «κλειδιά» του πρωταθλήματος

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδος, με τον Δικέφαλο να συγκεντρώνει 80 βαθμούς και με ένα τρομερό σερί 4 στα 4 κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη στις τελευταίες αγωνιστικές των Play Off κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής. Σαφώς σε αυτή την μεγάλη και επιτυχημένη χρονιά του ΠΑΟΚ υπάρχουν πρωταγωνιστές. Κάποια πρόσωπα… κλειδιά για την ακρίβεια. Βέβαια, αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τους υπόλοιπους, καθώς αυτό το πρωτάθλημα κατακτήθηκε από την υπερπροσπάθεια όλων.

Πρόσωπο κλειδί είναι και ο Ιβάν Σαββίδης, αφού χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, παρακάτω είναι οι πρωταγωνιστές εντός γηπέδου.

Αναλυτικά:

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Φυσικά το πιο σημαντικό πρόσωπο είναι ο Ράζβαν Λουτσέσκου! Ο προπονητής του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι «φώναζε» πως με το υλικό που είχε στα χέρια του δεν μπορούσε να κατακτήσει τίποτα. Η ενίσχυση άργησε, αλλά τελικά ήρθε. Παρότι ο Δικέφαλος δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε η ομάδα απέκτησε ποιότητα και προσωπικότητα. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχτισε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που έπαιξε πανέμορφο ποδόσφαιρο και κατάφερε να κρύψει καλά τα μειονεκτήματα του. Ο Λουτσέσκου κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα αρκετές φορές φέτος, τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά και ουσιαστικά είναι ο πρωτομάστορας του ιστορικού αυτού επιτεύγματος.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΟΤΑΡΣΚΙ

Ο Κροάτης κίπερ παρά το νεαρό της ηλικίας του έδειξε μια απίστευτη ωριμότητα και ψυχραιμία κάτω από τα γκολποστ. 4.710 αγωνιστικά λεπτά 52 συμμετοχές 16 ματς με απαραβίαστη την εστία του. Γενικότερα ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ήταν… κέρβερος κάτω από την εστία του ΠΑΟΚ και κράτησε τον Δικέφαλο όρθιο σε Ελλάδα και Ευρώπη σε αρκετές περιπτώσεις.

ΡΑΧΜΑΝ ΜΠΑΜΠΑ

44 συμμετοχές 6 γκολ 4 ασίστ για τον Γκανέζο, που φέτος διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου αριστερού μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ταίριαξε υπέροχα στο πλάνο του Ράζβαν Λουτσέσκου στα αριστερά, κατάπιε χιλιόμετρα και αποτέλεσε έναν από του πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην πορεία προς τον τίτλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ

Το παιδί φέτος έγινε άντρας! Σκόραρε, μάτωσε, έκλαψε, πανηγύρισε και έκανε τη μισή Ευρώπη να γυρίσει προς το μέρος του ειδικά με τις εμφανίσεις του κόντρα σε Άιντραχτ και Ντιναμό. 37 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ και πολλές σωτήριες επεμβάσεις και κερδισμένες μονομαχίες. Σαφώς θα αποτελέσει ένα από τα καυτά ονόματα του καλοκαιριού.

ΤΟΜΑΣ ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ

Ο άνθρωπος που ξέχασε τι σημαίνει η λέξη ξεκούραση. Ήρθε ως ρεζέρβα και κατέληξε ως ο παίκτης που ξεκινούσε από αυτόν η ενδεκάδα! 47 συμμετοχές 3 σημαντικά γκολ και 3.935 λεπτά συμμετοχής με τα περισσότερα από αυτά να είναι σερί. Εντυπωσιακό το γεγονός πως δεν παραπονέθηκε ούτε μια φορά για κόπωση.

ΣΤΕΦΑΝ ΣΒΑΜΠ

Το καλοκαίρι στα προκριματικά μαζί με τον Χάρη Τσιγγάρα κουβάλησαν τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ειδικά στα Play Off αποτέλεσε τον παίκτη που ξεχώρισε από την «ασπρόμαυρη» αρμάδα του Λουτσέσκου. Σκόραρε στο μίνι πρωτάθλημα συν πως αποτέλεσε μια ηγετική μορφή για όλους.

ΤΑΪΣΟΝ

Τι να πει κανείς για αυτόν τον 36χρονο έφηβο; Πάθος, γκολ, ασίστ και ένα αστείρευτο πάθος για ποδόσφαιρο! Με τις εμφανίσεις του πήρε νέο συμβόλαιο από τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε το γκολ που έδωσε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, ενώ το κοντέρ έγραψε 50 συμμετοχές 8 γκολ και 13 ασίστ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

Ο μάγος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να κάνει την μπάλα ό,τι θέλει, καθώς έχει μια ερωτική σχέση μαζί της. Φέτος έβαλε κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Όπως αυτό της τακτικής προσήλωσης, αλλά και του γκολ! Πλέον και μαγεύει και σκοράρει με απολογισμό 55 συμμετοχές 14 γκολ και 9 ασίστ! Ευχή όλων να συνεχίζει να τον απολαμβάνει έστω για ένα χρόνο ακόμα το ελληνικό κοινό.

ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΟΚ. Φέτος ήθελε το πρωτάθλημα και το κατάφερε. Δεν ήταν λίγα τα ματς που πήρε τους υπόλοιπους από το χεράκι και οδήγησε τον Δικέφαλο σε μεγάλες στιγμές. 49 συμμετοχές 19 γκολ 14 ασίστ και μια σεζόν εξωπραγματική από τον άνθρωπο που αποτελεί τον ποδοσφαιρικό ηγέτη των «ασπρόμαυρων» τα επόμενα χρόνια.

ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΙ

ΣΟΥΑΛΙΟ ΜΕΪΤΕ

42 συμμετοχές, 1 γκολ, 2 ασιστ. Αν κάποιος μείνει στα νούμερα πρόκειται για φτωχή συγκομιδή. Ωστόσο, ο Γάλλος που αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μπενφίκα αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, Όμως είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση του. Όταν όμως ήταν στα καλά ήταν απολαυστικός.

ΚΙΡΙΛ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ

47 συμμετοχές 13 γκολ 13 ασίστ. Θα πει κάποιος τι άλλο να έκανε; Έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Αντρίγια φέτος και είχε ups and downs στην απόδοση του. Ωστόσο, σίγουρα τη νέα σεζόν θα αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εγγυητής ο Λουτσέσκου κι η σχέση του με τον Ιβάν

Το καλοκαίρι των διακοπών τελειώνει για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αυτή την εβδομάδα μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο....

Στην ίδια κατηγορία