Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από τον ΠΑΟΚ στον… ΠΑΟΚ o Μελιόπουλος!

Δημοφιλή

Ένα από τα τρία παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας, ο Δημήτρης έβαλε «σκοπό της ζωής του» να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο.

Το «next big thing» του ΠΑΟΚ έχει «προϋπηρεσία» στον… ΠΑΟΚ! Βλέπετε, ο Βεροιώτης Δημήτρης Μελιόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, αλλά αντί να πάρει το δρόμο προς την Τούμπα βρέθηκε στα Πηγάδια.

Η… προϋπηρεσία του στα «ασπρόμαυρα» έχει να κάνει με το γεγονός, ότι σε ηλικία 12-13 ετών είχε έρθει στη Νέα Μεσημβρία για να δοκιμαστεί μαζί με πολλά ακόμη παιδιά των συνεργαζόμενων ακαδημιών. Τότε, η περίπτωση του δεν πολυαπασχόλησε, όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό, όπου επίσης πέρασε από την ίδια δοκιμασία.

Όταν όμως το καλοκαίρι του 2015 ο Νίκος Κεχαγιάς τον πήγε η Ξάνθη, οι Πειραιώτες κίνησαν γη και ουρανό για τον κάνουν δικό τους, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ Κουλούρας είχαν δώσει τα χέρια με τους θρακιώτες και ο Μελιόπουλος στα 15 του έγινε κάτοικος Ξάνθης.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ

Γεννημένος στη Βεργίνα, ένα από τα τρία παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας, ο Δημήτρης έβαλε «σκοπό της ζωής του» να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο. «Πρόκειται για έναν εργατικό ποδοσφαιριστή, δουλευταράς με όλη τη σημασία της λέξης, του αρέσει η προπόνηση και έχει απίστευτη θέληση να παίξει και να φτάσει ψηλά», λέει στη «FORZA» ο Νίκος Καρύδας, ομοσπονδιακός προπονητής και γυμναστής, που τον γνωρίζει από μωρό παιδί.

«Είχε βάλει στόχο να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν έχανε προπόνηση και έχει δουλέψει πολύ εκτός των ομάδων, τα καλοκαίρια, μετά τις εθνικές ομάδες, ερχόταν στις διακοπές και στα ρεπό του και έκανε μόνος του προπονήσεις στα γήπεδα της Κουλούρας», θυμάται ο πρώην γυμναστής (και) του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όλα όσα ξέρει γύρω από τον Δημήτρη εκτός των γηπέδων έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί, θα το χαρακτήριζα ένα παιδί πολύ ψαγμένο γύρω από τη ζωή, ένα παιδί το επίπεδο του οποίου ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του».

ΛΟΥΤΣΕΤΣΚΟΥ

Στις 7 Ιουλίου του 2017 υπέγραψε το πρώτο  του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Ξάνθης και ξεκίνησε τη προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον είχε δει τόσο στα παιχνίδια της Κ17 της Ξάνθης, όσο και σε προπονήσεις γι’ αυτό και στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ χρησιμοποίησε κάποιες δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος είχε γοητευτεί από τον νεαρό ποδοσφαιριστή και από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε «ανάψει το πράσινο φως» για την απόκτηση του.

Από τότε ο «μικρός», αναπόσπαστο μέλος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων, με μια παρουσία και στην Εθνική Ελπίδων, είχε «κλείσει» στον ΠΑΟΚ, που πρόλαβε εκ νέου τον Ολυμπιακό από την Ελλάδα, αλλά και πολλές ομάδες (Ρεν, Βασιλεία, Νιουκάστλ) από το εξωτερικό, που για χάρη του είχαν στείλει ανθρώπους στην Ελλάδα και τον είδαν στα ματς της Ξάνθης και της Εθνικής ομάδας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ

Στις 25 Οκτωβρίου του 2017 σε μία νίκη της Ξάνθης μέσα στην έδρα του Παναιτωλικού ο νεαρός άσος έκανε το ντεμπούτο του και έγινε ο πρώτος παίκτης, γεννημένος τον 21ο αιώνα, που έπαιξε στη Σούπερ Λίγκα, ενώ με το γκολ που σημείωσε σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΛ, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ξάνθης, με την οποία αγωνίστηκε σε 36 (28 πρωταθλήματος, 8 κυπέλλου) αγώνες.

Ο 19χρονος αμυντικός χαφ (αγωνίζεται και ως στόπερ) είχε «κλέψει την καρδιά» του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνική ομάδας Νέων, Γιάννη Γκούμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ενδεκάδα ξεκινούσε από τον Δημήτρη Μελιόπουλο.

«Μπορεί να αγωνιστεί ως 6άρι και 8άρι, αλλά και στη θέση του στόπερ. Αλλά για εμένα, επειδή έχει απίστευτα τρεξίματα, θεωρώ ότι η καλύτερη θέση για εκείνον είναι στον χώρο του κέντρου», είχε πει ο ομοσπονδιακός προπονητής. «Είναι γεννημένος το 2000 και, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, χρειάζεται καθοδήγηση. Όλα πλέον είναι στα χέρια του», είχε προσθέσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία