Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αγγελος Αγγελίδης: «Στον ΠΑΟΚ πρέπει να παλεύεις για τα πάντα!»

Δημοφιλή

Η σεζόν για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, με τις «ασπρόμαυρες» να καταλαμβάνουν την έβδομη θέση. Τον δικό του απολογισμό για την πορεία της ομάδας έκανε μιλώντας στη FORZA, o προπονητής του τμήματος, Άγγελος Αγγελίδης, μετά το τέλος της παρθενικής του σεζόν, ως head coach του Δικεφάλου!

Τι κρατάς από τη χρονιά που ολοκληρώθηκε;

«Θέλω να ξεκινήσω με το ότι είχαμε μια απίστευτη χημεία κι ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Όχι ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προβλήματα, αλλά φέτος ήταν κάτι τρομερό. Οι παίκτριες καταλάβαιναν με μια ματιά αυτό που ήθελα να κάνω. Αυτό μου έλυνε τα χέρια».

Ποιο το τελικό πρόσημο της;

«Η χρονιά μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου παίζαμε με δύο αντί για τρεις ξένες. Ταλαιπωρηθήκαμε με αρκετούς τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν, σοβαρούς αλλά και κάποιους μικρότερους. Όλη τη σεζόν βρισκόμασταν στην τετράδα,  και τελικά τερματίσαμε έβδομοι. Νομίζω ότι μας αδικεί η συγκεκριμένη θέση, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο, αν ήταν αλλιώς και η προκήρυξη. Συνολικά, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος, γιατί παρά τις απουσίες τα κορίτσια παλεύαν. Και στον ΠΑΟΚ πρέπει να παλεύεις για τα πάντα».

Βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στην Ελληνίδα αθλήτρια. Ποια η δική σου οπτική;

«Η ομάδα κατάφερε να βοηθήσει παίκτριες να κάνουν τις πιο παραγωγικές τους χρονιές, αναπτύχθηκαν, ενώ κράτησε το μοντέλο της, συνεχίζοντας να δίνει ευκαιρίες σε νεαρές αθλήτριες, γεννημένες ακόμα και το 2008. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, από τη θέση του βοηθού, έχω περάσει από τα τμήματα των ακαδημιών. Ξέρω τα κορίτσια και γνωρίζω ότι πρέπει να τα πιστέψουμε, γιατί αλλιώς δεν θα έχει μέλλον το ελληνικό μπάσκετ. Το βασικό κομμάτι είναι βελτίωση, η ανάπτυξη, με φόντο τις επόμενες σεζόν».

Πως ήταν η μετάβαση από τη θέση του βοηθού προπονητή, σε αυτήν του πρώτου;

«Είναι δύσκολο αυτό το κομμάτι, όταν είσαι βοηθός, είσαι πιο κοντά στις παίκτριες, οπότε οι σχέσεις είναι πιο προσωπικές, από ότι όταν είσαι προπονητής. Φέτος η μετάβαση ήταν τόσο ομαλή, γιατί παρέμεινα κοντά στις παίκτριες, ενώ από την πλευρά τους υπήρξε ο σεβασμός στο πρόσωπο μου. Έδειξαν ότι αποδέχθηκαν την αλλαγή. Δεν έχω κανένα παράπονο σε αυτό, ήταν όλες άψογες».

Ποιες οι σκέψεις σου αναφορικά με την επόμενη σεζόν; Ξεκίνησε ο σχεδιασμός;

«Έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός μας για τη νέα χρονιά. Αυτό που θέλω εγώ πρώτα από όλα,  είναι να έχουμε υγεία. Αν είχαμε και φέτος, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Το moto μου είναι πως «όλα γίνονται για καλό», αυτό πιστεύω. Ο στόχος μου είναι να στηθεί ένας ελληνικός κορμός, με το βλέμμα στο μέλλον. Να χτίσουμε τις βάσεις του ΠΑΟΚ των επόμενων ετών, με την ενσωμάτωση και κοριτσιών από τα μικρά τμήματα. Στον ΠΑΟΚ ποτέ δεν πρέπει να μένεις ήσυχος, θα πρέπει πάντα να διεκδικείς το καλύτερο. Ιδανικά, θα ήθελα να βρεθούμε μέσα στην τετράδα, και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει».

Μετά από τόσα χρόνια, τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον Άγγελο;

«Καλή και δύσκολη ερώτηση. Θυμάμαι την πρώτη φορά που με πήγε ο πατέρας μου στην Τούμπα. Ήμουν μωρό, μπορεί και τεσσάρων ετών. Από εκεί και πέρα, όλα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε. Ξεκίνησα με διάφορα αθλήματα αλλά δεν άφησα ποτέ το μπάσκετ. Μέχρι κάποια ηλικία έπαιζα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένεια μου. Περνάω πολύ περισσότερες ώρες στο γήπεδο, να ασχολούμαι με την ομάδα, από οτιδήποτε άλλο κάνω στη ζωή μου».


Τελευταία νέα

Στην Κρήτη για την πρόκριση στον τελικό!

Την προετοιμασία του ξεκίνησε ενόψει του, εκτός έδρας, ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ Morris (15/05, 16:00). Μετά την...

Στην ίδια κατηγορία