Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αουγκούστο: Πώς και γιατί έγινε η εξαίρεση στον κανόνα

Δημοφιλή

Μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι που ξεκίνησε με το «φέρε πρόταση» και τελείωσε με την ανανέωση συμβολαίου, ο Βραζιλιάνος μέσος έβγαλε στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό από τότε που βρέθηκε στην Ελλάδα.

Η πρώτη σεζόν της δεύτερης «θητείας» του Ντόουγκλας Αουγκούστο στον ΠΑΟΚ έρχεται ως απάντηση σε έναν αστικό μύθο που δεν αφορά τον Βραζιλιάνο αλλά πολλούς ποδοσφαιριστές που ανανεώνουν, ενώ βρίσκονται στο μεταίχμιο του συμβολαίου του. Και στην βελτίωση της εικόνας του Αουγκούστο, έχουν παίξει ρόλο αρκετές παράμετροι.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν από τα πλέον γεμάτα για τον Βραζιλιάνο. Με το συμβόλαιο του να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση να αναζητά ομάδα που αφενός θα τον κάλυπτε οικονομικά, αφετέρου θα κάλυπτε οικονομικά και τον ΠΑΟΚ, που μπήκε στη διαδικασία πώλησης του καθώς αυτή έμοιαζε πιο πιθανή από την ανανέωση του συμβολαίου του. Η πρόταση που θα ήθελαν ΠΑΟΚ και Αουγκούστο δεν ήρθε ποτέ και το ερωτηματικό ήταν το αν θα ερχόταν η πρόταση που θα έκανε τον Αουγκούστο να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο Δικέφαλος τον έβαλε στο κλειστό κλαμπ των μεγάλων συμβολαίων. Ο «αστικός μύθος» θέλει τους παίκτες που βρίσκονται στο «πώληση ή ανανέωση» και τελικά ανανεώνουν να μην έχουν την απόδοση που θα «δικαιολογεί» τις νέες ετήσιες απολαβές τους. Ο Αουγκούστο έγινε η εξαίρεση.

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Την περσινή σεζόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου «βάφτισε» τον Αουγκούστο επιτελικό μέσο, τοποθετώντας τον μπροστά από τους δύο εσωτερικούς μέσους, σε έναν ρόλο στον οποίο προσπάθησε να αντεπεξέλθει. Το σίγουρο είναι πως ο Βραζιλιάνος κατέβαλε προσπάθεια για να σταθεί στο ύψος των νέων περιστάσεων. Φέτος, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας τον… απάλλαξε. Η εμφάνιση του «Ντέλια» έκανε τον ΠΑΟΚ διπλά κερδισμένο, με τον Αουγκούστο να επιστρέφει σε ρόλο box to box και να εμφανίζει στο γήπεδο την καλύτερή του εκδοχή.

«ΕΔΕΣΕ» ΤΟΥ ΔΥΟ ΡΟΛΟΥΣ

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έδειξε να έχει πάρει πράγματα από τη «θητεία» του σε ρόλο επιτελικού μέσου και να τα εμφανίζει στο παιχνίδι του ως «οχτάρι». Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Αουγκούστο στο «8» φάνηκε περισσότερο με την παρουσία ενός καλού παίκτη στο «10». Οι αριθμοί του επιβεβαιώνουν την αγωνιστική του άνοδο την φετινό σεζόν.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Με το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ντόουγκλaς Αουγκούστο έφτασε τα πέντε γκολ φέτος, ξεπερνώντας την περσινή του καλύτερη επίδοση όταν και είχε πετύχει τέσσερα γκολ. Πέρυσι μέτρησε συνολικά 37 εμφανίσεις ενώ φέτος, μέχρι τώρα έχει 34. Συνολικά, ο Αουγκούστο μετράει 123 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ με 12 γκολ και 9 ασίστ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Ο Βραζιλιάνος μέσος τελείωσε την περσινή σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 12 μονομαχίες ανά 90λεπτο με ποσοστό επιτυχίας στο 40%. Φέτος, μετράει κατά μέσο όρο δύο περισσότερες μονομαχίες (14) έχοντας ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας στο 51%. Βελτίωση παρουσιάζει και στο κομμάτι των εναέριων μονομαχιών εκεί που για δεύτερο συνεχόμενη χρονιάς έχει κατά μέσο όρο 2.4 έχοντας όμως φέτος 38% ποσοστό επιτυχίας έναντι του 24% που μέτρησε την περασμένη σεζόν. Στις ντρίμπλές, ο Αουγκούστο έχει διατηρήσει τις περσινές του επιδόσεις με ποσοστό επιτυχίας στο 64%, έχοντας κατά μέσο όρο σχεδόν δύο ντρίμπλες ανά 90λεπτο την τελευταία διετία. Όσον αφορά το κομμάτι των τάκλιν, ο Αουγκούστο είναι ένας από τους δύο που έχουν τριψήφιο αριθμό, καθώς μετράει 161, με τον Ζίβκοβιτς να τον ακολουθεί με 101. Ο Βραζιλιάνος έχει ποσοστό επιτυχίας στο 59%.

ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο Αουγκούστο θα μπορούσε να έχει συνεισφέρει περισσότερο στον επιθετικό τομέα με βάση τα xGaols της φετινής σεζόν. Ο Βραζιλιάνος μετράει πέντε γκολ έχοντας 45 τελικές προσπάθειες με την αξιολόγηση των τελικών του να είναι στο 6. Από τις 45 τελικές του προσπάθειες, οι 19 ήταν στην εστία. Βέβαια, το κακό για τον ΠΑΟΚ φέτος είναι συνολικό στο θέμα των χαμένων ευκαιριών και της αξιολόγησης αυτών.


Τελευταία νέα

Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί

Σύμφωνα με την Parisien, Κίλιαν Εμπαπέ και Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν από το...

Στην ίδια κατηγορία