Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αν σήμερα είναι 100% συγκεντρωμένος, θα έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης και στην Τρίπολη

Δημοφιλή

Λίγο πριν φύγει το 2023, ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος (εσείς πείτε πως δεν είναι φαβορί…), έχει «κλειδώσει» την πρωτιά στον ευρωπαϊκό όμιλο και θα παίξει στα νοκ άουτ το Μάρτιο και προχωράει και στο κύπελλο, όπου είναι το φαβορί για να πάει στους «8», εκεί που μάλλον θα βρει τον Πανσερραϊκό. Το βλέπετε να έρχεται κι αυτό, ε;

Όλα αυτά ως αποτέλεσμα είναι σημαντικά και είναι λογικό να προκαλούν μια… ευθυμία στον κόσμο.

Αυτό που είναι ωστόσο σημαντικότερο, δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα και η αύρα που βγάζει ο ΠΑΟΚ. Είναι αυτή η εικόνα της ομάδας, που είναι τόσο δυνατή, που μπορεί για μεγάλα διαστήματα να τσακίζει τον αντίπαλό της και να φαίνεται ότι παίζει playstation  στο γήπεδο και αυτή η αύρα του πρωταθλητή, η αίσθηση που δίνει σε όλους πως ότι και να γίνει, στο τέλος θα κερδίσει.

Ένα αποτέλεσμα μπορεί να έρθει κι από τύχη, η εικόνα του δυνατού, όμως, και η αύρα του πρωταθλητή, είναι πράγματα που χτίζονται στον χρόνο. Και είναι η βάση για να διεκδικήσει κανείς μεγάλα πράγματα.

Όταν πολλά πράγματα φαίνονταν μαύρα, είχαμε επισημάνει απ΄ αυτή τη γωνία, ότι κάπου προς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να γκαζώνει και θα είναι η ομάδα που θα τρελαίνει το κοινό της. Δεν είμαστε μέντιουμ, δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να συνειδητοποιήσεις ότι το φετινό ρόστερ είναι πολύ ΔΥΝΑΤΟ κι ότι ο Λουτσέσκου πάντα χρειάζεται χρόνο για να φτιάξει αυτό το δυνατό γκρουπ. Σχεδόν κάθε χρόνο το καταφέρνει μέσα στο Νοέμβριο.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, σήμερα δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να πετύχει τα μεγάλα πράγματα.

Φέτος δεν πρόκειται να «κλατάρει», το ρόστερ είναι πολύ μεγάλο και ποιοτικό για να αποφύγει την «κοιλιά».

Το τί μπορεί να εμποδίσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει μεγάλα πράγματα, το είδαμε την περασμένη Πέμπτη με το Βόλο!

Παρότι έπαιζε με ένα σχήμα «σχεδόν βασικό», ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε, έχασε τον έλεγχο του αγώνα σε κάποια διαστήματα, στα οποία δεν ήταν στο παιχνίδι και κέρδισε γιατί ήταν και λίγο τυχερός (ας μην το αναλύσουμε).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο «άδειος». Μετά την κορύφωση της Φρανκφούρτης, βρήκε υψηλό κίνητρο και με τη Λαμία και στο παιχνίδι του κυπέλλου άδειασε.

Σ΄ αυτό το επίπεδο, πρέπει να ξεχνάς αμέσως τι έγινε χθες και να μπαίνεις στο γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι σα να είναι η τελευταία και πιο κρίσιμη μάχη του πολέμου.

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των πρωταθλητών. Μπαίνεις στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια κι αυτός που είναι απέναντί σου συνειδητοποιεί γρήγορα ότι δεν έχει τύχη. Αν τον αφήσεις, θα αρχίσει να πιστεύει και θα παίρνει θάρρος.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ παίζει με την Ελσίνκι, ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, αλλά ένα παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να το κερδίσει. Πρέπει να μπει στο γήπεδο με τη συγκέντρωση στο 100% και να συμβιβάσει τους Φινλανδούς γρήγορα με την ιδέα της ήττας.

Έτσι τρομάζεις τους άλλους, χτίζεις νοοτροπία, αποκτάς ηθικό.

Αν το κάνει, οι πιθανότητες να κερδίσει στην Τρίπολη, θα είναι οι περισσότερες.

Αν κόντρα στην Ελσίνκι ο ΠΑΟΚ επαναλάβει μια εμφάνιση όπως αυτή με τον Βόλο, η γκέλα στο πρωταθλήματα δεν θα αργήσει να έρθει…


Τελευταία νέα

Οδηγούμε το Tesla Model 3 Highland

Αυτό είναι το ανανεωμένο Tesla Model 3 το οποίο πλέον με το προσωνύμιο Highland επανατοποθετείται στην κατηγορία χαράζοντας για...

Στην ίδια κατηγορία