Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αν δεν μπορεί με το Καζακστάν…

Δημοφιλή

Πριν από είκοσι χρόνια η εθνική ποδοσφαίρου αναδεικνύονταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Συνέβη, το γεγονός… καταγράφηκε, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη, που ακόμη και σήμερα αναρωτιόμαστε πώς συνέβη εκείνο το «θαύμα».

Ηταν, βέβαια, και μια «χρυσή» ευκαιρία για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας, να ξεφύγουμε από τη μετριότητα, ν’ αλλάξουμε ταχύτητα. Μόνο που εκείνη η ευκαιρία έμεινε αναξιοποίητη. Η αύρα του θριάμβου της Πορτογαλίας οδήγησε την εθνική σε ακόμη δύο τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (2008, 2012) και Μουντιάλ (2010, 2014), αλλά μετά επιστρέψαμε στα παλιά και γνωστά… Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουμε δώσει το «παρών» σε καμία μεγάλη διοργάνωση και τώρα κυνηγάμε, μέσω πλέι οφ, ένα εισιτήριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στα γήπεδα της Γερμανίας.

Θα έλεγε κανείς ότι αν δεν μπορεί να επιβληθεί του Καζακστάν (και αμέσως μετά, αν περάσει το πρώτο εμπόδιο, του νικητή από το ζευγάρι της Γεωργίας και του Λουξεμβούργου), τότε, πολύ απλά, δεν έχει θέση στο επερχόμενο Euro. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν «μικρές» ομάδες, αλλά αν η εθνική δεν μπορέσει να υπερβεί τέτοιους αντιπάλους, τότε δεν θα… δικαιούται να είναι παρούσα στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από την άλλη, αυτήν την εθνική δεν τη λες και κάποια σπουδαία ομάδα. Εχει χτυπητές αδυναμίες, με κορυφαία τις θέσεις των αμυντικών χαφ (όταν καλείται ακόμη ο Ζέκα, που διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, αυτό καταδεικνύεται). Υπάρχει, όμως, και αρκετό ταλέντο, ειδικά στην επιθετική γραμμή, το οποίο, βέβαια, μένει ν’ αξιοποιηθεί σ΄ αυτά τα καθοριστικά παιχνίδια.

Οσον αφορά το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της εθνικής; Τα πράγματα στην περίπτωση του είναι πολύ απλά. Προκρίνεται η εθνική; Συνεχίζει (τουλάχιστον) μέχρι το πανευρωπαϊκό. Αποκλείεται η εθνική; Τερματίζεται η συνεργασία της με τον Ουρουγουανό προπονητή κι αρχίζει η αναζήτηση και το ψάξιμο για το διάδοχό του, που θα έχει μπροστά του το στόχο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026 (θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Καναδά, του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία