Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άλλαξε όνομα το Europa Conference League

Δημοφιλή

Το Europa Conference League αλλάζει όνομα!

Η UEFA ανακοίνωσε πως το Europa Conference League θα μετονομαστεί από την μεθεπόμενη σεζόν (2024/25) σε UEFA Conference League, με λίγα λόγια φεύγει από το όνομα η λέξη Europa.

Η UEFA δημιούργησε το Conference League το 2021, ως την τρίτη κατηγορία ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κάτω από το Champions League και το Europa League.

Η διοργάνωση, που έχει αποδειχθεί επιτυχημένη, θα αλλάξει ονομασία από τη σεζόν 2024-25, όπως ψήφισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA την Τετάρτη (28/6).

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση της UEFA:

«Η νέα διοργάνωση, που παρουσιάστηκε κάτω από την ομπρέλα ”Europa” στην αρχή του εμπορικού κύκλου 2021-24, καθιερώθηκε γρήγορα σε ένα ευρύ κοινό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν. Έρευνα μεταξύ οπαδών και εμπορικών εταίρων έδειξε ότι η αφαίρεση του ”Europa” από το όνομα θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξή της ως αυτόνομης διοργάνωσης και αυτή η προτεινόμενη αλλαγή εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Θα τεθεί σε ισχύ στον νέο κύκλο, από τη σεζόν 2024-25. Μαζί με το UEFA Europa League, το UEFA Conference League θα συνεχίσει να προσφέρει ”ποδόσφαιρο την Πέμπτη το βράδυ” στους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν»

 


Τελευταία νέα

Ο Λουτσέσκου δεν ασχολήθηκε, αλλά έμαθε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε για την ένταση μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, είδε τα βίντεο, αλλά...

Στην ίδια κατηγορία