Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αγωνίες και λαχτάρες στο φίνις των πλέι οφ

Δημοφιλή

Εντονες συγκινήσεις κρύβουν, κατά κανόνα, τα ματς του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και η FORZA σας θυμίζει τι ακριβώς έχει συμβεί από το 2009 μέχρι και το 2017.

Ο αγώνας της 19ης Μαΐου 2010 με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ, που ήδη είχε κατακτήσει την πρωτιά στην ειδική βαθμολογία. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Φερνάντο Σάντος είχε ανακοινώσει στον Θόδωρο Ζαγοράκη την απόφαση του να αποχωρήσει από τον πάγκο. Ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί με 3-2, έχοντας σκόρερ τους Παπάζογλου και Τσιρίλο.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΛΙΜΟΒΙΤΣ

Είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι είχαν δει από κοντά στις 25 Μαΐου 2011 τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 5-1, με τα τέρματα των Σαλπιγγίδη (δύο), Βιεϊρίνια, Αρίας και Μουσλίμοβιτς. Ο Δικέφαλος είχε τερματίσει δεύτερος στην ειδική βαθμολογία, αλλά θα αγωνίζονταν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ΑΕΚ, ως κυπελλούχος, είχε πάρει το «καλό» εισιτήρια για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Βιεϊρίνια είχε παραλάβει το βραβείο για την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν, ωστόσο το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος φορ ολοκλήρωνε την τριετή θητεία του στην Τούμπα και μετά το τέλος του παιχνιδιού γνώριζε την αποθέωση από τους οπαδούς.

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ Β΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ

Η εντός έδρας ήττα –μπροστά σε δέκα χιλιάδες φιλάθλους του-της 20ης Μαΐου 2012 με 1-0 από τον Ατρόμητο (στο περιθώριο του αγώνα είχε βραβευτεί ο Πάμπλο Γκαρσία ως ο πολυτιμότερος της σεζόν) σήμανε για τον ΠΑΟΚ την τελευταία θέση στην ειδική βαθμολογία. Και θα ήταν υποχρεωμένος ν’ αρχίσει από πολύ νωρίς τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, συμμετέχοντας στη δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τελικά, κέρδισε ένα γύρο, μια και η ΑΕΚ (2η στα πλέι οφ) αποκλείστηκε από την ΟΥΕΦΑ εξαιτίας χρεών.

ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν το παιχνίδι της 2ας Ιουνίου 2013 στα Γιάννενα, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζονταν απλώς να νικήσει τον ΠΑΣ, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα έπρεπε ο Ατρόμητος να νικήσει τον Αστέρα. Στους «Ζωσιμάδες»,αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0, έκανε την ανατροπή χάρη στα γκολ των Κατσουράνη (70΄) και Σίλντενφελντ (74΄). Κατέκτησε έτσι, την πρώτη θέση στα πλέι οφ-εκμεταλλευόμενος και την ισοπαλία χωρίς γκολ στο ματς του Περιστερίου.

ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στις 17 Μαΐου 2014, χάρη στο γκολ του Βούκιτς (57΄) επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Είχε τερματίσει δεύτερος στα πλέι οφ και είχε αρκεστεί στο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν το παιχνίδι είχε διοργανωθεί στην περιοχή της Καμάρας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την άνιση αντιμετώπιση της ομάδας του ΠΑΟΚ εκ μέρους της πολιτείας και της ΕΠΟ.

«ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ Η ΟΜΑΔΑ»

Στις 7 Ιουνίου 2015 ο ΠΑΟΚ έχανε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 1-0, τερματίζοντας τελευταίος στα πλέι οφ. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε ήταν τα όσα είχε δηλώσει ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά τον αγώνα στο «Θ. Κολοκοτρώνης»: «Αν ήμουν στην θέση του μεγαλομετόχου, θα μας… έδιωχνα όλους. Ο καθένας έχει βάλει το εγώ του πάνω από την ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Ντρέπομαι που είμαι παίκτης σε αυτόν τον ΠΑΟΚ».

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Δραματικό χαρακτήρα είχε η αναμέτρηση της 31ης Μαΐου 2016 με τον Παναθηναϊκό, που έληξε 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 17΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Παναγιώτη Γλύκο να κάνει στο 85΄ την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Πέτριτς, κρατώντας την πολύτιμη ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ είχε κόψει πρώτος το νήμα στην ειδική βαθμολογία και, μετά το τέλος του αγώνα, ο Σαββίδης ανακοίνωνε την παραμονή του Ιβιτς, που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Τούντορ. Ένα χρόνο αργότερα (31 Μαΐου 2017) ο Ιβιτς, πάλι σε εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, θα τερμάτιζε τη θητεία του στο Δικέφαλο μετά την ήττα με 3-2. Ο ΠΑΟΚ είχε βγει δεύτερος στα πλέι οφ, καταλήγοντας στην 3η θέση μετά την αφαίρεση έξι βαθμών για τα επεισόδια οπαδών στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο εντός έδρας αγώνας της 31ης Μαΐου 2009 με αντίπαλο τη Λάρισα ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, καθώς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ θα τερμάτιζε τρίτος και η Λάρισα τελευταία. Παρ’ όλα αυτά, είχαν διατεθεί 27.803 εισιτήρια (ρεκόρ σε παιχνίδι με την ΑΕΛ), μια και η συσπείρωση του κόσμου είχε βρεθεί στο αποκορύφωμά της. Ετσι κι αλλιώς, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωνε μια χρονιά αναγέννησης (είχε τερματίσει 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος), εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από απουσία τριών χρόνων. Κι αυτό το γεγονός από μόνο του ήταν σημαντικό.

Μάλιστα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε μπει πρώτη στην εκκίνηση των πλέι οφ, όπου, όμως, έκανε μόνο δύο νίκες, αμφότερες εναντίον της ΑΕΛ.

Πριν τον αγώνα κόντρα στη θεσσαλική ομάδα (το ματς κρίθηκε με το γκολ του Αναστασάκου) είχε απονεμηθεί το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν στον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος είχε πρωτεύσει στις προτιμήσεις των φιλάθλων. Από τα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης αναμέτρησης και η τελευταία εμφάνιση του Παντελή Κωνσταντινίδη με τη φανέλα του Δικεφάλου (μέτρησε συνολικά 244 παρουσίες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Η Μπριζ έχει χάσει την μπάλα τα τελευταία δύο χρόνια»

Η αποχώρηση του Ντέιλα από τον πάγκο της Μπριζ έχει βρεθεί στο επίκεντρο, με τα ΜΜΕ του Βελγίου να...

Στην ίδια κατηγορία